Ændrede kvalifikationsregler til Indy 500

Når den 103. udgave af Indianapolis 500 presented by Gainbridge køres i maj måned 2019, bliver det med helt nye regler i kvalifikationen.

Det specielle ved Indy 500 er at der maksimalt kan starte 33 biler i løbet. Til gengæld er der ubegrænsede pladser i kvalifikationen, hvor serien tilskynder hold og kørere til at komme med så mange biler som muligt, så der bliver kamp om de 33 pladser.

Gennem flere sæsoner kunne serien kun lige skrabe 33 biler sammen, mens der endelig var en rigtig Bump Day i 2018. Det kostede deltagelsen for Pippa Mann og James Hinchcliffe i 2018 udgaven af løbet, hvilket gav dramatik allerede inden løbet.

Der forventes omkring 36 biler til dette års kvalifikation, og de biler skal igennem et helt nyt system.

Kvalifikationen, som skal køres den lørdag den 18. maj, kommer fortsat til at bestå af en serie på 4 omgange for hver kører. Ønsker man endnu et forsøg, kan man skubbe bilen tilbage i linjen, hvorefter man mister den tidligere kvalifikationstid, men så får mulighed for at køre en bedre tid – eller måske dårligere.

James Hinchcliffe
Photo: Indycar.com / Chris Jones

Kørerne får 6 timer og 50 minutter til at køre alle de omgange at de ønsker – altså når det er deres tur til at komme på banen. Når klokken slå 17.50, bliver feltet låst, og de første 9 går videre til Fast Nine Shootout, som køres søndag. Den afvikles ligesom i de tidligere år, hvor alle 9 fortsat har mulighed for at få Pole Position – hver kører har et forsøg.

Lørdagens positioner 10 til 30 er låst fast i løbet, og skal ikke køre yderligere i weekenden.

Position 31 og ned af skal igen på banen søndag, hvor hver kører for et enkelt forsøg til at kvalificere sig til løbet, på den sidste startrække – dvs. plads 31, 32 og 33.

Ændringen sker så der kommer endnu mere drama om søndagen. Traditionelt set, så har der kun været action i 9 x 4 omgange, hvor resten af dagen ellers bare er gået med træninger.

Det er selvfølgelig et krav at der kommer mere end 33 biler, så der er nogle biler, som skal skilles fra.

Indianapolis 500 2019 køres den 26. maj.

Relaterede nyheder