Alle Le Mans holdene 2019 annonceret

ACO har annonceret den komplette liste med alle 60 deltagere til dette års 24 timers løb i Le Mans.

Listen inkluderer de 42 hold som blev annonceret for små 3 uger siden, og så 4 auto-entries fra Asian Le Mans Series, som blev afsluttet sidste weekend, samt diverse IMSA WeatherTech SportsCar Championship og European Le Mans Series hold.

Der er stadig 8 LMP1 hold, mens yderligere 8 LMP2 hold har fået starttilladelse. Det drejer sig om Asian LMS Mester fra LMP2, United Autosports og LMP2 Am vinder ARC Bratislava. Derudover har Panis Barthez Competition, Algarve Pro Racing, Inter Europol Competition (Asian LMS LMP3 titel), Graff, Cetilar Villorba Corse og IDEC Sport fået en bil med hver.

FIA World Endurance Championship holdet Jackie Chan DC Racing samt TDS Racing, i form af deres ene FIA WEC TDS Racing bil samt ELMS Mestrene G-Drive Racing som det franske hold også driver, er de eneste to LMP2 hold, som har fået to biler med i klassen.

GTE Pro kategorien er til gengæld fyldt til bristepunktet. 4 gange Porsche, 4 gange Ford, 3 gange Ferrari og Corvette, Aston Martin og BMW med to biler hver. Det er præcis det samme antal som i 2018, med den lille ændring, at Risi Competizione har deres Ferrari #89 med i stedet for AF Corse, som havde en 3. bil med i sidste års udgave af løbet.

Photo: JJ Media

GTE Am har fået tre ekstra biler med i forhold til den første liste. Kessel Racing har fået en Ferrari mere med, og netop den bil er interessant med danske øjne. Det er ELMS bilen med Michelle Gatting, Rahel Frey og Manuela Gostner som har fået starttilladelse. Så det er rigtig godt nyt for den unge dansker.

Car Guy har fået deres Asian LMS vindende Ferrari med, mens Spirit of Race har fået en ekstra Ferrari med, til deres sædvanlige ELMS kørere.

Der er dog også annonceret 10 reserver til løbet, i tilfælde af at nogen af de 60 første biler skulle falde væk. Disse 10 hold er:

Duqueine Engineering, High Class Racing, United Autosports (bil nummer 2), Eurasia Motorsport, Panis Barthez Competition (bil nummer 2), IDEC Sport (bil nummer 2), og Meyer Shank Racing blandt LMP2 bilerne, mens Ebimotors Porsche, Team Project 1 Porsche (bil nummer 2), og TF Sport/Red River Sport Aston Martin er GTE Am biler.

Det er selvfølgelig en stor skuffelse for High Class Racing at ende på reservelisten for andet år i træk, hvilket er negativt set med danske briller. Men vi skal bestemt ikke glemme at vi får Michael Christensen med i fabriks Porsche #92, Jan Magnussen i Corvette Racing #63, Nicki Thiim og Marco Sørensen i Aston Martin Racing #95 (alle i GTE Pro), David Heinemeier Hansson i Jackie Chan DC Racing #37 (LMP2) samt Michelle Gatting i Kessel Racing Ferrari #83. Det er rigtig flot at have mindst 6 danskere med i verdens største racerløb – selvom vi gerne ville have haft yderligere 3 med i High Class Racing bilen. Men vi må se om der er nogen er falder ud, og de derved får plads i løbet. Det havde været nemmere, hvis de havde fået en direkte billet – men sådan skulle det ikke gå denne gang. Og så går Christina Nielsen også stadig og arbejder på noget, men det er endnu for tidligt at sige, om det bærer frugt eller ej.

Dette års udgave af 24 timers løbet i Le Mans køres den 15.-16. juni 2019.

Relaterede nyheder