16 biler til World RX

FIA World Rallycross Championship presented by Monster Energy har offentliggjort 2019 startlisten for de permanente kørere.

Listen tæller 16 kørere fordelt på 9 hold.

Dermed har vi stort set status quo på antallet af kørere, men der er stor udskiftning blandt holdene.

GC Kompetition stiller op med 4 biler i alt – to biler i hovedet teamet, hvor teamchef Guerlain Chicherit får Anton Marklund som holdkammerat i to Renault Megane racere. Juniorholdet kommer til at bestå af Guillaume de Ridder og Cyril Raymond, som får en Renault Clio hver. Alle udover teamchefen selv er nye hos holdet.

GRX Taneco kommer igen med to Hyundai i20, som skal køres af Niclas Grönholm og Timur Timerzyanov gennem hele sæsonen. De to får følgeskab ved udvalgte afdelinger af en 3. bil, som vi tidligere har skrevet om.

Team Hansen er gået sammen med det østrigste MJP hold, og stiller op med to private Peugeot 208 med Kevin og Timmy Hansen. Dermed genopstår familieholdet igen, men uden fabriksstøtte fra Peugeot, som vi ellers har været vandt til gennem mange år.

Team STARD kommer med to Ford Fiesta racere, men indtil videre er kun Janis Baumanis bekræftet som kører.

Oliver Bennett
Photo: FIAWorldRallycross.com

ALL-INKL.COM Münnich Motorsport stiller op med en enkelt Seat Ibiza, med Timo Scheider som kører.

Krisztian Szabo stiller op for EKS Sport holdet i en Audi S1, som er blevet rent privathold, efter Audi trak fabriksstøtten til holdet.

Oliver Bennett vender tilbage i en privat Mini Cooper – og så kommer vi til de helt nye hold.

ESMotorsport-Labas Gas stiller op med en egenudviklet Skoda Fabia, som skal køres at estiske Rokas Baciuska.

Monster Energy RX Cartel kommer med to Audi S1 racere, og har fået fat i Liam Doran og Andreas Bakkerud.

Netop Bakkerud er kæmpe favorit, med de modstandere at han får gennem sæsonen. Nordmanden sluttede på 3. pladsen i VM sidste år, kun overgået af Johan Kristoffersson og Mattias Ekström. De to er ikke deltagere i denne sæson. Man skal dog heller ikke afskrive Timmy og Kevin Hansen samt Grönholm, som også var næsten faste gæster i finaleheatet i 2018.

Men man skal bestemt heller ikke afvise, at nogle af de andre kørere kan overraske. World RX er en speciel sport, og det går nogle gange lidt voldsomt til, så mekanikerne kan komme på så meget overarbejde, at der er en kører som må misse et eller flere kvalifikationsheats – og så er man pludselig ikke med i semifinalerne.

FIA World Rallycross Championship starter om præcis en måned i Abu Dhabi, hvor der køres fredag og lørdag, på en helt nybygget Rallycross bane, som er en del af Formel 1 banen.

Relaterede nyheder