Sæsonen skudt i gang i St. Petersburg

NTT IndyCar Series blev skudt i gang på gaderne i St. Petersburg i Florida.

Will Power tog ikke overraskende Pole Position. Australieren har altid været utrolig stærk på netop denne bane, og det var heller ikke den store overraskelse at Team Penske holdkammerat Josef Newgarden skulle starte P2. Men på P3 havde vi rookie Felix Rosenqvist, som slog holdkammerat og forsvarende Mester, Scott Dixon. Andretti Autosport kørerne Ryan Hunter-Reay og Alexander Rossi havde snuppet 3. startrække.

Starten var en af de mere udramatiske i St. Petes historie, hvor det slet ikke kom til kontakt på første omgang. Rosenqvist kom dog op på P2 allerede efter få meter, og kunne herefter lægge pres på Power.

St Pete start 2019
Photo: JJ Media

Marcus Ericsson var allerede inde til sit første pitstop på 6. omgang, og var derved på en alternativ strategi i forhold til alle andre i feltet.

Dagens første dramatik kom på 12. omgang da Sebastien Bourdais måtte udgå med ild ud af bagenden af bilen. Heldigvis fik han kørt bilen til side, så det ikke var nødvendigt med et pitstop.

Marcus Ericsson
Photo: JJ Media

Så heldig var vi ikke 7 omgange senere, da Ryan Hunter-Reay udgik med en kæmpe motorskade i Sving 1. Her havde størstedelen af feltet dog allerede været inde til deres første pitstop, så kun Tony Kanaan, Ben Hanley, Spencer Pigot og Max Chilton var en tur i pitten.

Da løbet blev frigivet igen, var Rosenqvist hurtig til at komme forbi Power, i en fantastisk overhaling i Sving 1-2 kombinationen. Så for andet år i træk havde vi en rookiekører som førende i St. Pete, efter Robert Wickens også kørte ude foran i store dele af 2018 udgaven.

Alexander Rossi
Photo: JJ Media

Det varede dog kun tre omgange med grønt flag, inden der måtte Full Course Yellow til igen, da Ed Jones ramte muren hårdt i Sving 9. Ydermere blev han klippet af Matheus Leist, hvilket gjorde at begge kørere var ude af løbet. Det tog 8 omgange for nedsat hastighed, inden løbet kunne gives frit igen.

Rosenqvist kom rigtig godt afsted igen, og kunne holde Power bag sig gennem hele stintet, indtil de to dykkede i pit efter henholdsvis 50 og 51 omgange.

Scott Dixon
Photo: JJ Media

Josef Newgarden og Scott Dixon havde dog andre planer, og kørte et par omgange mere på deres dæk, og kunne faktisk blive ude i front, selv efter de to havde pittet. Og herefter var der bare total dominans fra Newgarden, som hele tiden holdt Dixon 2-3 sekunder bag sig.

Rosenqvist faldt faktisk også bag Power i pitstoppet, så svenskeren måtte køre og kigge på den sølvgrå bagende resten af løbet.

Will Power
Photo: JJ Media

Marcus Ericsson og Takuma Sato måtte desværre udgå fra løbet med mekaniske problemer henholdsvis 56 og 35 omgange før løbet var slut. Bagge havde vist potentiale til at kunne køre med i top 10, men de måtte tage til takke med pointene for 19. og 20 position.

Charlie Kimball
Photo: JJ Media

Josef Newgarden vandt årets første løb i dominerede stil foran Scott Dixon og Will Power, og så Rosenqvist, som lige missede podiet. Herefter havde vi Alexander Rossi, som aldrig var en trussel i dagens løb, mens James Hinchcliffe også kørte et anonymt løb på P6.

Simon Pagenaud, Charlie Kimball, James Hinchcliffe
Photo: JJ Media

Simon Pagenaud kørte et flot løb, og fik arbejdet sig op fra 13. startposition til en 7. plads i mål, men gjorde det primært på en snedig pitstrategi, som fik ham forbi konkurrenterne.

Josef Newgarden & Scott Dixon
Photo: JJ Media

Den næste afdeling af NTT IndyCar Series skal køres om 14 dage på Circuit Of The Americas i Austin, Texas.

Relaterede nyheder