Småproblemer begrænsede Corvette i FP1

Corvette Racing havde ikke nogen perfekt start til FIA World Endurance Championship weekenden på Sebring International Raceway.

Den ekstra, gule racer som det nordamerikanske hold indsætter i FIA WEC løbet, parallelt med deres deltagelse i IMSA WeatherTech SportsCar Championship, volte nogle småproblemer i den første træning. Det var dog ikke noget der bekymrer Jan Magnussen, der skal dele bilen med Antonio Garcia og Mike Rockenfeller.

“Det var bare lidt børnesygdomme. Det er reservebilen, der kørte i Shanghai, og så var der lidt små grimlinger. Den kørte regnvejrsløb sidst, så den har været skilt fuldstændig ad, og samlet igen. Det var ikke noget fatalt overhovedet, og de omgange som Antonio nåede at køre, var bilen god.”

Corvette Racing #63
Photo: JJ Media

Det var kun Garcia som nåede at få kørt 23 omgange i bilen, og der var egentlig også andre planer for det.

“Rocky (Rockenfeller, red) skulle have været i hen mod slutningen, men på grund af de problemer vi havde – vi havde for meget tid i pitten – så nåede han ikke at komme i bilen.”

Det bliver der dog efter planen rodet bod på senere i dag, når de skal ud til FP2, som køres i tusmørket og mørket. Alle kørere skal nemlig køre i mørke inden løbet.

“Jeg er ret sikker på at vi alle skal køre night qualifying, så vi får kørt vores aften omgange. Det behøves vi egentlig ikke, for vi har ret mange omgange her i mørke (han bryder ud i et stort grin), men regler er regler.”

Jan Magnussen
Photo: JJ Media

Det bliver ikke kun de 3 kørere, som skal på overarbejde denne weekend. Mekanikerne får også ekstra at se til. Så bliver det de samme mekanikere på både #63 i FIA WEC og #3 i IMSA hele ugen?

“I løbet, ja. Men i træningerne op til, er det to forskellige crews som bare snakker sammen. Det er helt separat (fra de to IMSA hold, red). IMSA holdene er bare skarpe til pitstop, hvor de er hurtigere, så der bruger vi samme race crew.”

Magnussen, Garcia og Rockenfeller får rigtig travlt torsdag aften samt fredag, hvor der er henholdsvis IMSA træning og kval – mens fredagen har IMSA træning, kval samt FIA WEC løb. Derudover skal de tre kørere lave en masse PR arbejde for Corvette og deres sponsorer + der er en Corvette Corral club til stede på banen, som de også skal besøge.

Det bliver 21. gang at Jan Magnussen er til start i 12 timers løbet på Sebring, hvilket er det højeste antal af kørerne i feltet. Der er dog stadig 7 starter mere op til rekorden på 28, som indehaves af Hurley Haywood.

Så mon ikke at Jan glæder sig til at kunne slappe af lørdag aften efter ræset? Nå nej, der er lige et 2 timers Formel 1 løb i Australien med sønnike, som også skal følges…

Relaterede nyheder