Forsigtig optimisme hos Sørensen

Det blev ikke nogen super god kvalifikation for Nicki Thiim, Marco Sørensen og Darren Turner i Aston Martin Racing #95 til dagens FIA World Endurance Championship løb på Sebring.

Dane train kvalificerede sig på 10. pladsen i GTE Pro – lige foran søsterbilen, som lukkede og slukkede. 97’eren havde dog nogle tekniske problemer på bilen, som gjorde at Maxime Martin aldrig rigtig fik kørt nogen tid.

Men allerede inden kvalifikationen, havde Marco Sørensen ikke de helt store forventninger til weekenden, selvom netop 97’eren havde været hurtigst af alle i både FP1 og FP2, men der var trods alt en forsigtig optimisme at spore.

“Ja, men det var over en omgang – det vinder man heller ikke noget racerløb af. Vi kan ikke sige så meget før vi er inde i løbet. Man bliver nød til at gå lidt på kompromis i starten af løbet (med opsætningen, red), da balancen ændrer sig en del, når vi kommer hen senere, når det er mørkt og koldt, da der er et balanceskift. For der er ikke ret mange timer, hvor der er lyst, ud af de 8.”

Marco Sørensen
Photo: JJ Media

Nu er banen bygget af beton i stedet for asfalt, så giver det nogle andre udfordringer.

“Betonen plejer faktisk at være nogenlunde konstant at køre på, for at det ikke skal være løgn. For det ændrer ikke rigtig grebet – der er faktisk meget greb i betonen, hvor asfalten har det med at samle lidt mere snask op, en gang imellem. Jeg tror at der kommer til at være så meget gummi nede i banen, at linjerne faktisk bliver langsommere at køre. Der er allerede nu nogle laser (gummispor, red), så de kommer hurtigt. Man har bare ikke greb – ingen overflade at køre på.”

Er bilens bilens fjedre så markant anderledes på grund af betonstykkerne, og den utroligt ujævne bane?

“Det ændrer egentlig ikke så meget. De (fjedrene, red) er lavet til at skulle tage så mange hump alligevel, så der er nogle justeringer at vi laver. Men det er ikke fordi at vi kører med blødere eller hårdere fjedre. Vi kører ret ens i forhold til hvad vi plejer. Så justerer man på bump og rebound, og alt det der, for at få den til at absorbere det lidt bedre. Der er ikke ret meget at du kan gøre – den hopper og danser stadig rundt.”

Aston Martin Racing #95 & #97
Photo: JJ Media

Han håber på et godt ræs, men frygter samtidig en del problemer med uheld hen på aftenen.

“Der er mange Am kørere med, som kun kører i mørke på Le Mans, og det er længe siden. Så det kunne godt give nogle afbrydelser. Men så håber vi bare at vi ikke er involveret – bank under bordet.”

Vi får at se, hvordan at det kommer til at gå for Aston Martin Racing #95, når 1000 Miles løbet på Sebring skydes i gang klokken 16.00 lokal tid – 21.00 dansk tid.

Relaterede nyheder