Straffe uddelt af FIA WEC kval

Dommerne på Sebring International Raceway har haft travlt i timerne efter kvalifikationen til 1000 Miles FIA World Endurance Championship løbet.

Hele 5 straffe blev uddelt til kørerne – og faktisk var det kun GTE Pro som undgik ændringer i startopstillingen.

Racing Team Nederland #29 i LMP2 fik frataget alle tiderne, da både Frits van Eerd og Nyck de Vries begge kørte for hurtigt i pitten. Faktisk kørte begge kørere præcis 66,2 km/t, så det kunne tyde på en fejl i bilens pitbegrænser, når begge kørere blev snuppet med præcis samme hastighed. 60 km/t er begrænsningen i pitten. De var dog i forvejen langsomst i klassen, men deres navne forsvandt fra listen.

Holdet står muligvis foran endnu større problemer, da kun Frits van Eerd officielt har kørt omgange i mørke. Holdet havde problemer med bilen i FP2, så kun teamejeren fik kørt 8 omgange. De Vries fik kørt i kvalen i går, men nu hvor tiderne er annulleret, er spørgsmålet om de tæller eller ej. Guido van der Garde har slet ikke kørt i mørke denne weekend – men har dog Le Mans erfaring. Så forhåbentlig får holdet en dispensation, så de kan køre med.

Gulf Racing Porsche #86
Photo: JJ Media

Spirit of Race Ferrari #54 kører Thomas Flohr fik frataget sin hurtigste omgang, da han havde kørt for hurtigt under rødt flag. Her er der en hastighedsbegrænsning på 80 km/t og det nåede han ikke ned på, så nu skal de starte 7’er i GTE Am.

Den samme straf tilfaldt MR Racing Ferrari #70 kører Motoaki Ishikawa, så de skal nu starte 8’er.

Værst gik det for Gulf Racing #86 med Mike Wainwright, som skal starte sidst i klassen.

SMP Racing #17 mistede deres 3. startposition til løbet, da Stephane Sarrazin ignorerede et blåt flag, og derved generede en anden bil, på dennes flyvende omgang. Det gjorde at Sarrazin mistede sin hurtigste omgang, og hans næsthurtigste kun kunne give P4. Det gør at Rebellion Racing #3 med Gustavo Menezes, Nathaniel Berthon og Thomas Laurent nu starter 3’er.

Relaterede nyheder