Langt Sebring løb med et twist til sidst

Sæsonens 6. afdeling af FIA World Endurance Championship blev kørt på Sebring International Raceway.

Det var en rigtig Florida dag, med en lufttemperatur på 31,5 grader inden starten.

Toyota Gazoo Racing #8 med Fernando Alonso, Sebastien Buemi og Kazuki Nakajima startede fra Pole Position i LMP1, Jackie Chan DC Racing #38 med Ho-Pin Tung, Stephane Richelmi og Gabriel Aubry havde LMP2 Pole, Porsche #92 med Michael Christensen og Kevin Estre på GTE Pro Pole, mens Dempsey-Proton Racing Porsche #77 med Christian Ried, Julien Andlauer og Matt Campbell havde GTE Am Pole.

Udover Christensen, havde vi også Jan Magnussen, Antonio Garcia og Mike Rockenfeller i Corvette Racing #63 mens Nicki Thiim, Marco Sørensen og Darren Turner startede P10 i Aston Martin Racing #95. David Heinemeier Hansson, Jordan King og Will Stevens startede P2 i LMP2 kategorien.

Starten forløb uden problemer gennem feltet, og folk holdt deres positioner gennem de første sving.

1000 Miles of Sebring start, 2019
Photo: JJ Media

Corvette Racing #63 fik hurtigt arbejdet sig op på 3. pladsen i løbet, med Garcias store erfaring fra banen. Dempsey-Proton Racing Porsche #77 faldt tilbage i GTE Am feltet, med Christian Ried bag rattet. Dermed var Egidio Perfetti i Team Project 1 Porsche #56 i føring af løbet, men med Mathias Lauda i Aston Martin Racing #98.

Rebellion Racing #1 måtte pitte på grund af tekniske problemer med bilen. Det kostede holdet 5 omgange, inden at de kunne få ham tilbage på banen.

Jackie Chan DC Racing #38 tabte først føringen i LMP2 til holdkammeraterne i #37, og måtte pitte få omgange senere, da Ho-Pin Tung havde problemer med nedgearingerne.

Der var krig i GTE Pro mellem alle konstruktørerne. Corvette Racing #63 så ud til at have kogt dækkene, da Garcia pludselig faldt tilbage gennem feltet som en sten. Spanieren havde problemer med at få bilen styret ind i svingene, så det var barnemad for Augusto Farfus i BMW Team MTEK #82 og Martin Tomczyk i BMW #81 at komme forbi, og kort tid efter fulgte også #66, #95, #91, #97 samt #71, inden holdet valgte at trække ham i pit, efter et nye sæt dæk.

SMP Racing #17
Photo: JJ Media

Jackie Chan DC Racing #38 var i pit flere gange, for at få løst gear problemerne på bilen. Først skiftede de rattet, men gik videre med andre dele af elektronikken, inden at de til sidst tog bagenden af bilen, og gik i gang med at tjekke gearkassen.

Tre kvarter inde i løbet kom BMW Team MTEK #82 forbi Ford Chip Ganassi Team UK #67, ved at overhale Ford raceren udenom i det ultrahurtige Sving 6.

Gianluca Roda havde et WOW øjeblik, da han spandt af banen i Sving 15 i Dempsey-Proton Racing Porsche #88, men han kom selv tilbage på ret kurs igen, da der er et stort afkørselsområde der.

Spirit of Race #54
Photo: JJ Media

GTE Pro bilerne var inde til deres første pitstop, lige før der var kørt en time af løbet. Ford Chip Ganassi Team UK #67 var kommet i front af klassen, med BMW Team MTEK #82 og Porsche #92 på de efterfølgende pladser. Der var dog absolut intet afgjort i GTE Pro, da top 5 lå med blot 5 sekunders forskel – vel og mærke med Ford, BMW og Porsche allesammen i top 5. Herefter kom en gruppe med Corvette, Porsche og Aston Martin, inden Ferrari lå lidt længere bagude med begge biler.

SMP Racing #11 fik en punktering med Vitaly Petrov bag rattet, men han fik humpet bilen tilbage. Der var dog mindre skader på bilen, som mekanikerne måtte reparere, inden de kunne sende bilen tilbage på banen.

Rebellion Racing #1
Photo: JJ Media

DragonSpeed #31 måtte pitte med en løs bagvinge, hvor mekanikerne hurtigt fik sat en ny bagende på bilen, så de kunne komme videre.

Ford Chip Ganassi Team UK #66 måtte have et langt pitstop, da gearboksen gav problemer for dem. I alt tabte de 9 omgange på problemet.

Ford Chip Ganassi Team UK #66
Photo: JJ Media

SMP Racing #17 kom i endnu større problemer, da Egor Orudzhev kom for hurtigt gennem Sving 1, og løb tør for vej. Det resulterede i at #17 bankede i dækmuren, og var ude af løbet. Heldigvis kunne Orudzhev selv komme ud af bilen, men det resulterede i en Full Course Yellow som gik over til at blive en Safety Car. Det tog i alt 23 minutter inden løbet blev givet frit igen.

Dempsey-Proton Racing Porsche #77
Photo: JJ Media

Der gik dog ikke så længe inden der var problemer igen, da Pastor Maldonado snittede dækmuren i Sving 17, hvilket rykkede bagvingen af hans bil. Efter en omgang uden bagvinge, fik mekanikerne sat en ny på, og han var klar til afgang igen. Det udløste endnu en Safety Car, for at få dækbarrieren genetableret.

Spirit of Race Ferrari #54 og Team Project 1 Porsche #56 havde et tæt øjeblik i Sving 1, hvor #56 endte baglæns, og havde let kontakt med dækmuren – dog ikke mere end Jörg Bergmeister i #56 kunne køre videre uden problemer. Fisichella i #54 fik en Drive-through straf for bedriften.

Toyota Gazoo Racing #7
Photo: JJ Media

Kevin Estre i Porsche #92 kom i kontakt med Darren Turner i Aston Martin Racing #95, i kampen om 3. pladsen i GTE Pro. #95 var heldigvis hurtigt videre, men havde tabt to placeringer, inden han kom videre. Det gav #92 en Stop & Go straf for forseelsen.

Top 3 i de forskellige klasser, halvvejs i løbet var Toyota Gazoo Racing #8, Toyota Gazoo Racing #7 og Rebellion Racing #3 i LMP1 – Jackie Chan DC Racing #37, Signatech Alpine Matmut #36 og Racing Team Nederland #29 i LMP2 – Ford Chip Ganassi Team UK #67, Aston Martin Racing #95 og Porsche #92 i GTE Pro – Aston Martin Racing #98, Dempsey-Proton Racing Porsche #77 og Team Project 1 Porsche #56.

Porsche #91 & #92
Photo: JJ Media

Jackie Chan DC Racing #38 var igen igen i problemer, da Ho-Pin Tung ikke kunne få døren op, da han skulle skifte over til Gabriel Aubry. Mekanikerne måtte tage værktøj til brug, for at få døren op – og skiftede herefter døren, så den var køreklar igen.

DragonSpeed #31
Photo: JJ Media

Mathias Beche i Rebellion Racing #1 havde et solospin i Sving 10, men kom videre på egen hånd.

Der var drama i Toyota pitten med 3 timer og 25 minutter tilbage, da Jose Maria Lopez i #7 kom ind i pitten, og mekanikerne kastede sig over bagenden af bilen. Tv billederne viste at han havde haft kontakt med TF Sport #90, da Lopez dykkede i et hul, som lukkede, inden at han var forbi.

Få minutter senere var Beche i problemer igen, da han prøvede at overhale Spirit of Race Ferrari #54 indenom, men ligesom for Lopez, lukkede hullet inden at Beche var forbi. Beche så faren i sidste øjeblik og klodsede bremserne, så han ikke ramte Ferrari’en, røg ind over græsset, ramte betonmuren, og slog bagenden af bilen. Han kørte bilen tilbage til pitten, og mekanikerne gik i gang med at reparere. Det endte med at de skubbede bilen tilbage til garagen, da der var så store skader på bagenden og bunden af bilen, at den ikke kunne repareres på stedet.

Corvette #63, Aston Martin Racing #97, AF Corse Ferrari #51, Racing Team Nederland #29 & AF Corse Ferrari #71
Photo: JJ Media

Toyota Gazoo Racing #8 havde en tur ud på græsset, da han forsøgte at overhale Renger van der Zande udenom, og han måtte undvige.

Vitaly Petrov i SMP Racing #11 havde et solospin i Sving 1, hvor han heldigvis ikke ramte noget.

DragonSpeed #10 måtte desværre pitte med problemer, hvor mekanikerne var i gang med værktøjet i motorrummet. De opgav bilen i pitten, og skubbede den tilbage til garagen.

Herefter fandt løbet stille og roligt ind i en rytme, med knapt så meget drama. Der havde dog været så meget Safety Car, at løbet ville blive på tid i stedet for de 1000 Miles. Allerede inden løbet hed det 1000 Miles eller 8 Timer – men for at man skulle opnå de 1000 Miles, var det nødvendigt at løbets mere eller mindre skulle have været kørt grønt hele vejen.

BMW Team MTEK #81
Photo: JJ Media

Føringen i GTE Pro skiftede med 2 timer og 14 minutter tilbage, da Martin Tomczyk i BMW Team MTEK #81 overhalede Jonathan Bomarito i Ford Chip Ganassi Team UK #67. Det var første gang i flere timer, at Ford mistede føringen i GT klassen, på nær ved forskellige pitstop strategier.

Efter det ellers gik så godt for Racing Team Nederland #29, måtte de desværre holde stille i pitten på grund af tekniske problemer.

Med to timer tilbage af løbet, var Toyota Gazoo Racing #8 i front af LMP1, Jackie Chan DC Racing #37 i LMP2, BMW Team MTEK #81 i GTE Pro og Dempsey-Proton Racing Porsche #77 i GTE Am.

DragonSpeed #10
Photo: JJ Media

Rebellion Racing #3 havde problemer med at komme væk fra pitstoppene. Bilen gav nogle mærkelige hop, men kom dog videre. Det gjorde også at de tabte 3. pladsen i LMP1 til SMP Racing #11.

BMW Team MTEK #81 gik ind i den sidste time som førende i GTE Pro, men havde umiddelbart et tankstop mere foran sig end Porsche #91 på andenpladsen.

Team Project 1 Porsche #56
Photo: JJ Media

Med en halv time tilbage af løbet, blev der meldt Wet Race, hvilket betød at kørerne skulle tænde regnlygterne på bilerne, da regnradaren sagde at der var regn i området. Der kom også nogle få dråber på kameraerne, men ikke noget alvorligt.

TF Sport Aston Martin #90 havde en knækket diffusor med en halv time tilbage, hvilket sendte nogle flotte gnister efter bilen. Løbsledelsen var dog ikke så imponeret af den ekstra visuelle effekt, så de kaldte bilen til pitten, så den skulle repareres.

Regnen blev stille og roligt kraftigere, så visse af holdene begyndte at skifte til regndæk. Det var lidt forskelligt hvad folk satte på – nogle satte regndæk på, mens andre satte Intermediates på.

Både Larbre Competition #50 og Ford Chip Ganassi Team UK #67 havde nogle småture af banen i Sving 7, hvilket fik store dele af feltet til at pitte.

Jackie Chan DC Racing #37
Photo: JJ Media

Regnvejret var også præcis det som BMW Team MTEK #81 skulle bruge, så de kunne fylde tanken og få regndæk på samtidig, ligesom Porsche også skulle have regndæk på. Porsche kom ud af pitten først, men havde BMW’en lige bagved.

Betonen blev så glat, at holdene måtte liste rundt, og omgangstiderne faldt med et halvt minut per omgang.

Faktisk begyndte GT bilerne at køre hurtigere end visse af LMP racerne, da hestekræfter ikke altid er en god ting.

12 minutter før slut kom der Safety Car da Loic Duval i TDS Racing #28 havde plantet bilen dybt inde i dækkene i Sving 13. Han kunne ikke selv bakke ud derfra, da bilen sad fast på bunden.

De fik hurtigt bilen slæbt fri, men forenden på bilen var så ødelagt, at den ikke kunne køre derfra, og dækmuren kunne ikke nå at blive repareret, så derfor var det en lidt en flad fornemmelse at slutte løbet under Safety Car.

TDS Racing #28
Photo: JJ Media

Toyota Gazoo Racing #8 med Fernando Alonso, Kazuki Nakajima og Sebastien Buemi vandt løbet foran holdkammeraterne i #7 med Mike Conway, Kamui Kobayashi og Jose Maria Lopez og SMP Racing #11 med Brendon Hartley, Vitaly Petrov og Mikhail Aleshin.

LMP2 klassen blev vundet af Jackie Chan DC Racing #37 med David Heinemeier Hansson, Jordan King og Will Stevens, foran Signatech Alpine Matmut #36 med Nicolas Lapierre, Pierre Thiriet og Andre Negrao, med DragonSpeed #31 kørerne Alexander Davidson, Roberto Gonzalez og Pastor Maldonado på P3.

Porsche #91 med Richard Lietz og Gianmaria Bruni vandt GTE Pro foran BMW Team MTEK #81 med Nicky Catsburg, Alexander Sims og Martin Tomczyk, som tabte løbet på grund af et længere pitstop end Porsche #91 dækskiftet. Ford Chip Ganassi Team UK #67 sluttede på 3. pladsen med Andy Priaulx, Harry Tincknell og Jonathan Bomarito.

Porsche vandt også GTE Am med Dempsey-Proton Racing #77 med Christian Ried, Matt Campbell og Julien Andlauer foran Spirit of Race Ferrari #54 med Giancarlo Fisichella, Thomas Flohr og Francesco Castellacci, samt Team Project 1 Porsche #56 med Jörg Bergmeister, Patrick Lindsey og Egidio Perfetti.

Michael Christensen og Kevin Estre fik Porsche #92 kørt hjem på P5 i GTE Pro, mens Corvette Racing #63 med Jan Magnussen, Antonio Garcia og Mike Rockenfeller sluttede 8’er i klassen. Aston Martin Racing #95 med Nicki Thiim, Marco Sørensen og Darren Turner sluttede desværre på den samme plads som de startede fra – P10. Bilen var rimelig hurtig i dagslys, men efterhånden som lyset forsvandt, forsvandt farten også fra bilen.

Ford Chip Ganassi Team UK #67
Photo: JJ Media

Toyota Gazoo Racing #8 udbyggede føringen i LMP1, mens Jackie Chan DC Racing #37 bilen har taget føringen i LMP2. Her er dog den specielle situation, at kørerne er startet på 0 point, da de var nye i løbet, men pointene som hører til bilen, giver dem føringen i mesterskabet.

Porsche har nu en 1-2 føring i GTE Pro, med #92 stadig i føring, mens #91 er rykket op på andenpladsen.

Team Project 1 Porsche #56 havde en forrygende dag, efter tingene ellers så skidt ud sidste weekend, på grund af den udbrændte bil, og al stressen med at få en ny fløjet til Florida. De fører fortsat mesterskabet, og udbyggede endda føringen med adskillige point.

Nu er der små to måneder til næste løb i FIA World Endurance Championship, hvor holdene vender tilbage til Europa og Spa Francorchamps den 4. maj 2019.

Relaterede nyheder