DHH: “Jeg kunne ikke være mere tilfreds”

David Heinemeier Hansson vandt karrierens første LMP2 sejr i FIA World Endurance Championship, i forbindelse med 1000 Miles løbet på Sebring, som blev kørt i sidste uge.

Ved løbet på Sebring kørte DHH for Jackie Chan DC Racing, hvor han sammen med Will Stevens og Jordan King havde overtaget #37 fra den Malaysiske trio, Weiron Tan, Jazeman Jaafar og Nabil Jeffri, der havde haft bilen at køre i gennem 2018 delen af Supersæsonen, som strækker sig over 2018/19, med finale på Le Mans i juni 2019.

Racing24-7.net fangede danskeren til en snak omkring løbet og ikke mindst sejren.

Hvordan er det at komme tilbage til LMP2, og så endda vinde?

“Sebring er min favoritbane i USA, og at komme tilbage til LMP2, og at starte med en sejr. Vores bil var helt fænomenal. En god line-up og fantastisk støtte fra holdet – jeg kunne ikke være mere tilfreds.”

Will Stevens, David Heinemeier Hansson, Jordan King
Photo: JJ Media

Det må være rart endelig at vende tilbage til podiet, efter sidste år i IMSA WeatherTech SportsCar Championship med 3GT Racing Lexus i GTD klassen, som var lidt træls. Og delvis 2017 med Rebellion Racing i FIA WEC LMP2.

“Ja, det må man gode sige! I 2017 kæmpede vi i det mindste om det. Vi havde ikke lige altid heldet med os – og så var der jo Le Mans (hvor holdet egentlig sluttede på en generel 3. plads, men efterfølgende blev diskvalificeret på grund af et hul i bilens bodywork, red.). Men I det mindste var vi med der, og det var en god sæson, hvorimod sidste år var lidt træls.”

Søsterbilen #38 med Ho-Pin Tung, Stephane Richelmi og Gabriel Aubry havde bunkevis af problemer, som først drejede sig omkring gearkassen, og sidenhen døren, som ikke kunne åbnes. I alt tabte #38 trioen 30 omgange til den vindende #37. Så det var lige stik modsat af tidligere sæsoner, hvor uheldene typisk har ramt DHHs bil. Men selvom man er konkurrenter, så har man stadig sympati for holdkammeraterne.

“Det var altså hårdt at se, at de bare havde den ene ting efter den anden. Specielt når de kæmper med om mesterskabet, og jeg tror at Signatech Alpine Matmut #36 nu fører, i hvert fald for kørerne. Jeg er helt sikker på at de nok skal komme stærkt tilbage til Spa. På papiret har de helt klart bedste line-up, med de tre kørere – de var også mere end fint hurtigere, kunne jeg se på de averages (gennemsnittet af omgangstider, red.). Men det er Endurance racing, så man skal i mål uden problemer. Og vi havde stort set nul problemer – vi fik de der 5 sekunders pitstop straf, for noget under Full Course Yellow (de havde ikke reduceret hastigheden til 80km/t hurtigt nok, red), men bilen var perfekt hele vejen igennem.”

Jackie Chan DC Racing #37
Photo: JJ Media

Kørerne i #37 kørte dog rigtig gode omgangstider, og Will Stevens lå helt oppe bagved Ho-Pin Tung gennem de første omgange af løbet, indtil #38 fik problemer, små 20 minutter inde i løbet.

“Det er surt for #38, og det er ikke noget der ellers er sket før. De har haft pålidelige biler hele sæsonen, så det er godt surt.”

Man kunne ikke se at DHH ikke havde siddet i en konkurrencedygtig LMP2 racer i næsten halvandet år, da han i løbet var 0,9 sekunder fra Stevens, og kun 0,5 sekunder fra King på deres respektive hurtigste omgange. Men det er også noget af det som er vigtigt i LMP2, hvor der skal være mindst en sølvkører i hver bil, hvor det gælder om at holde gennemsnits omgangstiderne hurtige.

De tre kørere forsætter sammen ved 6 timers løbet på Spa Francorchamps, mens det indtil videre kun er David Heinemeier Hansson og Jordan King, der er bekræftet i #37 til 24 timers løbet i Le Mans. Will Stevens har andre opgaver for Panis Barthez Competition holdet, så her skal Jackie Chan DC Racing have fat i en ny tredjekører.

6 timers løbet på Spa Francorchamps køres lørdag den 4. maj 2019.

Relaterede nyheder