G-Drive Racing klar med 2019 ELMS planerne

G-Drive Racing har løftet sløret for deres planer i 2019 European Le Mans Series sæsonen.

Størstedelen var offentliggjort i forvejen, med Roman Rusinov som omdrejningspunktet i det russisk sponsorerede hold. Han har igen fået Jean-Eric Vergne med i bilen – i hvert fald i størstedelen af sæsonen. Dertil har han fundet Job van Uitert, der vandt LMP3 Mesterskabet i ELMS i 2018 med RLR MSport. Han er holdets Sølvkører i år og er helt klart værd at følge, med den fart at han viste sidste år.

Det bliver dog ikke hele sæsonen, at Vergne skal sidde i den orange racer. De to første ELMS afdelinger har datosammenfald med Formel E serien, som er den første prioritet for den forsvarende Mester, Vergne. Derfor har holdet hentet en anden hurtig franskmand ind – Norman Nato. Det samarbejde kommer i kraft af TDS Racing, der driver G-Drive Racing #26 bilen. Nato erstatter Loic Duval ved FIA World Endurance Championship løbet på Spa Francorchamps i TDS Racing #28, så han er allerede sikret mindst 3 løb i år, efter han sidste år kørte fuld sæson for Racing Engineering i deres LMP2 bil.

G-Drive Racing #26 – AURUS 01
Photo: G-Drive Racing

Holdet kommer til at fortsætte med samme slags bil – dog med et nyt navn. Teamet har i kraft af Rusinov indgået et samarbejde med det russiske limousine mærke AURUS, så bilen får titlen AURUS 01. Det er dog stadig det samme ORECA 07 chassis. Det er ligesom vi kender det fra Signatech Alpine Matmut holdet i FIA WEC, som kalder deres bil for en Alpine A470, selvom det også er en ORECA 07.

Det bliver Dunlop som er dækleverandør til G-Drive Racing #26 endnu en gang. Mange hold er ellers skiftet over til Michelin dæk, men folkene bag G-Drive Racing tror på at Dunlop er det rigtige dæk til 2019 sæsonen.

Udover ELMS serien, deltager holdet også i 6 timers FIA WEC løbet på Spa Francorchamps i maj måned, og 24 timers løbet på Le Mans, som holdet kvalificerede sig til via ELMS LMP2 titlen i 2018. Jean-Eric Vergne kan køre i begge disse løb.

Bliver 2019 sæsonen, hvor G-Drive Racing kan tage den 5. titel i streg? 2015 FIA WEC LMP2, og 2016-2018 ELMS LMP2 titlerne tilhører alle sammen det russisk brandede hold, som dog har haft forskellige samarbejdspartnere til at drive bilerne gennem tiden.

Relaterede nyheder