41 biler klar til sæsonstart

Der er 41 biler på startlisten til 2019 sæsonens første afdeling af European Le Mans Series.

Listen er uden overraskelser, da det er de samme 41 biler, der også blev offentliggjort for to måneder siden.

Tidligere er ELMS åbningsløbet blevet brugt for visse af FIA World Endurance Championship holdene til at få lidt ekstra kilometer under hjulene. Men da vi er midt i en FIA WEC sæson, og bilerne er på et skib, på vej til Europa fra Sebring løbet, så er der ikke nogen ekstrahold med i år.

Sidste år var der 45 biler på startlisten, men det gjorde også at holdene måtte rykke ekstra sammen i garagerne, der kun er 36 garager på Paul Ricard. Mens der skulle deles på tværs af hold sidste år, kan 7 af holdene med to biler nu klare det internt.

Der er stadig tre gange TBA på listen, så der er stadig enkelte ledige sæder, såfremt en kører har hjelmen med. Men det betyder også at der er nogle hold, som kan se frem til en bøde, da løbsledelsen skal have den endelige startliste senest 30 dage før.

Duqueine Engineering #29
Photo: JJ Media

Der er et hidtil uset højt niveau i ELMS feltet. Især LMP2 klassen har nogle imponerende kørersammensætninger, hvor Sølv kørerne får en endnu større rolle i 2019 end hidtil. United Autosports, IDEC Sport og de forsvarende mestre G-Drive Racing kommer igen med skarpeste skyts, mens der er nogle dark horses i DragonSpeed, Algarve Pro Racing, Duqueine Engineering, Inter Europol Competition, RLR MSport og Carlin.

Vi har også danske High Class Racing #20 med i LMP2 klassen igen, men de kommer med en helt ny ORECA 07. De første tests for holdet har været rigtig positive, hvor holdet trods begrænset antal omgange, allerede har kørt hurtigere end de nogensinde har gjort med Dallara bilen. Såfremt Dennis Andersen også kan finde sig til rette i bilen, kan to-mands kombinationen med Andersen og Anders Fjordbach også godt blive en kandidat til podiet i de enkelte løb. Men det kræver at alting spiller 100%, da der er så mange andre hold, som står på spring til at køre sig på podiet.

I LMP3 klassen kan man heller ikke afskrive de to biler fra United Autosports, men Nielsen Racing og Inter Europol Competition viste god fart i den asiatiske sæson, som sluttede for halvanden måned siden.

Inter Europol Competition #14
Photo: JJ Media

De forsvarende mestre, RLR MSport #43 er tilbage i klassen, men med tre nye kørere. Danskere Martin Vedel Mortensen og Christian Stubbe Olsen får engelske Martin Rich med i bilen, som bestemt også kan blive en faktor i klassen.

Eurointernational #11 med danske Mikkel Jensen og tyske Jens Petersen bliver et to-mands hold, og med Jensens Pole Positions og Petersens Michelin Le Mans Cup mesterskab fra 2018, så kan holdet meget vel overraske de andre. Eurointernational holdet viste rigtig god fart i foregående sæson med to andre kørere, så de har været med i toppen før.

GTE klassen bliver en krig mellem Porsche og Ferrari, hvor de 9 biler er meget lige, og Bronze kørerne komme til at afgøre sejrherrerne. Både Porsche og Ferrari har stoppet mere eller mindre fabrikskørere i deres biler, så kampene kommer til at foregå skærm mod skærm, så længe at det er de professionelle kørere at der er i bilen.

Ingen tvivl om at de forsvarende mestre Proton Competition/Dempsey – Proton Racing igen er storfavoritter, men Luzich Racing Ferrari #51 med Alessandro Pier Guidi, Fabien Lavergne og danske Nicklas Nielsen kan på papiret også blande sig i sejrene og podiepladserne.

Proton Competition Porsche #88
Photo: JJ Media

Der er endnu en dansker med i GTE klassen, hvor Michelle Gatting deler Kessel Racing Ferrari #83 med Manuela Gostner og Rahel Frey, i en ren kvindebil – for øvrigt de eneste kvinder på ELMS startgridden, udover nogle af ingeniørerne på pitmuren. Kessel Racing har også #60 med, som består af tre mandlige kørere, så holdet forhåbentlig kan drage nytte af det.

Udover føromtalte DragonSpeed #21 i LMP2 klassen, så har vi med Team Project 1 Porsche #56 i GTE klassen to FIA WEC hold i ELMS serien i år. Det er dog ikke gæstevisit, men fuldtidsdeltagere, som går efter at vinde mesterskaberne.

Top 2 i LMP2 og GTE får alle fire en Le Mans billet i 2020 løbet, ligesom vinderen af LMP3 klassen også gør. Disse pladser er utroligt attraktive, da det er eneste sikre måde på at få en startplads i det prestigefulde løb – altså udover at melde sig til FIA WEC serien.

European Le Mans Series 2019 begynder at teste på mandag og tirsdag på Paul Ricard banen mellem Marseilles og Nice, mens selve løbsweekenden køres den 12.-14. april på samme bane.

Relaterede nyheder