Japansk weekend på Barber

Sæsonens tredje afdeling af NTT Indycar Series blev kørt på Barber Motorsports Park i Alabama.

Løbet var sponsoreret af Honda, så det var meget heldigt at det var en Honda kører, der var på Pole Position – nemlig Takuma Sato. Det var den første Pole Position for japaneren på en normal racerbane. Tidligere har han taget Indycar Pole på ovaler og gadebaner, men aldrig på en rigtig bane.

Graham Rahal startede på andenpladsen, i en ren Rahal Letterman Lanigan triumf i kvalifikationen, mens Scott Dixon, James Hinchcliffe, Sebastien Bourdais og Spencer Pigot var de efterfølgende på startgridden.

Mesterskabsførende Josef Newgarden startede løbet helt tilbage fra 16. startposition. Faktisk var Will Power den bedste Team Penske kører i P7, mens Simon Pagenaud var P14. Power er ellers kvalifikations specialist, så man ved at holdet bare ikke ramte dagen, når australieren er så langt tilbage.

Starten blev lettere kaotisk, hvor der gik lang tid inden der kom grønt flag. En del kørere tilbage i feltet måtte hårdt på bremserne igen, da de regnede med at starten var gået.

Ed Jones lavede en kæmpe tyvstart og fik også en drive-through straf for det.

Start, Barber Motorsports Park
Photo: Indycar.com / Matt Fraver

Alexander Rossi kom op på P5, fra 8. startposition. Amerikaneren er altid god til starterne, og har god tiltro til dækkene, selvom de måske ikke er helt oppe på ideelle arbejdstemperatur.

De første kørere valgte at pitte allerede på 9. omgang, hvor både Josef Newgarden og Max Chilton pittede. Det satte dog trenden til at Will Power, Colton Herta, Marco Andretti og Zach Veach alle forsøgte med et tidligt pitstop.

Herta døjede med at motoren ikke trak ordentlig, så han var på vej tilbage gennem feltet.

Det første pitstop gik ikke perfekt for Takuma Sato, hvor mekanikerne havde problemer med at få venstre baghjul på bilen. Dermed mistede han det store forspring til P2 – som nu var Scott Dixon, da den anden RLL kører, Graham Rahal, havde problemer med speeder sensoren. Dermed måtte holdet have et datakabel i bilen, for at få nulstillet elektronikken, for at se om det hjalp. Det kostede ham over 20 sekunder ekstra, inden at han var kørende igen.

Max Chilton
Photo: Indycar.com / Joe Skibinski

Simon Pagenaud og Ben Hanley havde kontakt ude på banen, hvor Pagenaud dykkede meget sent på den britiske rookie kører. Heldigvis tog ingen af bilerne skade, men det er aldrig godt for hjulophæng og sporing, at få slag på de bærende dele.

Will Power døjede med bilen, hvor han først lavede et 360 graders spin ude på banen, og få sving senere kom i let kontakt med Pagenaud. Derfor valgte teamet også at pitte ham med det samme, så han kunne få nogle nye dæk på bilen.

Patricio O’Ward startede fra 18. pladsen, men arbejde sig stille og roligt op gennem feltet – bl.a. med en overhaling udenom i Sving 5 på Felix Rosenqvist.

Jack Harvey fik en drive-through straf for at have kørt for hurtigt i pitten.

Problemerne for Herta fortsatte, med hvad holdet havde lokaliseret til et problem med at få benzinen pumpet til motoren. Derfor gik mekanikerne i gang med at reparere bilen i pitten, for at få ham tilbage på banen igen, for fuld kraft.

Marcus Ericsson var på vej frem i feltet, med en 7. plads en tredjedel inde i løbet, efter at være startet fra 20. pladsen.

Sebastien Bourdais var på en to-stops strategi mens resten af feltet var på en 3-stopper. Det gjorde at han var helt oppe på andenpladsen i løbet, mens størstedelen af konkurrenterne allerede havde pittet for anden gang.

Takuma Sato
Photo: Indycar.com / Chris Owens

Der skulle gå helt indtil 58. omgang, inden at vi så dagens første Safety Car. Graham Rahal gik i stå ude på banen, og samme tid kørte Max Chilton af banen i opløbssvinget, da både han og og Tony Kanaan valgte at pitte på samme tid. Det sendte Chilton ud i græsset og ind i dækbarrieren.

Det gav vild aktivitet i pitten, hvor hele feltet fik lov til at pitte inden at pitten blev lukket. Det gav også lidt spændende øjeblikke i pitten, hvor biler svajede ind og ud mellem hinanden, efterhånden som folk om ind og forlod deres pitbokse.

Feltet kørte i alt 7 omgange bag Safety Car, inden at de blev givet frit igen.

Der var dog ikke så meget ændring ude foran, hvor Takuma Sato førte løbet foran Scott Dixon, som kom ud lige foran Sebastien Bourdais, mens Hinchcliffe og Rossi holdt fast i deres placeringer som 4’er og 5’er.

Spencer Pigot blev sendt bagerst i feltet, for en unsafe release under hans sidste pitstop.

Newgarden var på fremdrift, og var helt oppe på 5. pladsen, efter god strategi fra holdet, med en bil som ikke var nær så god ved dækkene som mange af konkurrenterne.

Spencer Pigot, Colton Herta
Photo: Indycar.com / Joe Skibinski

Sato åbnede hurtigt et hul på 2 sekunder, mens Dixon og Bourdais havde en tæt kamp omkring andenpladsen. Begge kørere havde en masse Push-2-Pass tilbage, så når Bourdais brugte det til angreb, kunne Dixon forsvare sig. Bourdais havde dog en del mere tilbage, så det kunne blive afgørende til sidst i løbet.

Der var dog lidt panik i Sato lejren med 5 omgange tilbage, da han havde en tur gennem græsset, men fik bilen tilbage på banen igen, inden Dixon røg forbi.

Newgarden og Rossi kom i infight i Sving 5, hvor Newgarden dykkede meget sent på Rossi, og de to kørere havde kontakt. Newgarden kom forbi, og begge kørere kunne fortsætte.

Takuma Sato vandt løbet foran Scott Dixon, Sebastien Bourdais, Josef Newgarden, Alexander Rossi, James Hinchcliffe og Marcus Ericsson.

Newgarden er fortsat i front af mesterskabet, foran Dixon, mens Sato er hoppet helt op på 3. pladsen.

Det næste løb køres om en uge på gaderne i Long Beach, Californien.

Relaterede nyheder