ELMS test Paul Ricard 2019

European Le Mans Series har skudt sæsonen i gang på Circuit Paul Ricard, hvor holdene har haft i alt 17 timers tid på banen, til at få de sidste ting finpudset, inden sæsonen for alvor begynder denne weekend.

41 hold er med i ELMS i år, men det var ikke alle der var lige hurtige til at komme ud af pitten, og på banen.

Den første træning havde alle Porsche racere på nær Proton Competition #88 parkeret i pitten, men Team Project 1 #56 og Dempsey-Proton Racing #77 kiggede ud i eftermiddags træningen mandag.

Kessel Racing Ferrari #83
Photo: JJ Media

Til gengæld var der ikke nogen livstegn hos Ebimotors Porsche #80, og ej heller hos BHK Motorsport #35 i LMP2 klassen, hvor garageportene var trukket ned næsten hele mandagen. Ebimotors #80 kom på banen for første gang i tirsdagens formiddagstræning, mens BHK Motorsport #35 kun kørte den sidste time af den allersidste træning – med nogle tider der var 3 sekunder langsommere end den næstlangsomste bil. Så det er virkelig op ad bakke for dem, allerede inden sæsonen er startet for alvor.

Holdene skiftedes til at føre de enkelte klasser, hvor tiderne var utroligt tætte. Der var dog mindst et hold i hver session, som gik efter en kvalifikationsomgang.

Anders Fjordbach satte testens hurtigste tid i aftentræningen mandag, hvor han satte den hurtigste omgang nogensinde kørt på Paul Ricard banen i en LMP2 racer, under officiel tidtagning. Dermed ser det ud til at High Class Racing #20 har fået bekræftet at deres skifte fra Dallara til ORECA chassis’et var et rigtigt valg. Ingen andre hold formåede at slå den tid sat af danskeren, i de resterende træninger.

High Class Racing #20
Photo: JJ Media

Ellers så vi de sædvanlige IDEC Sport #28, United Autosports #22 og #32 og Algarve Pro Racing #25 oppe i toppen af LMP2 tiderne. Og lidt overraskende var Cool Racing #37 hurtigst i eftermiddagstræningen mandag og begge tirsdags træninger. De har ellers været deltagere i LMP3 klassen, men har virkelig skruet op for ambitionerne i 2019, og har bl.a. hyret Nicolas Lapierre til holdet – og det var også ham der satte tiden alle tre gange.

I LMP3 var der ikke de store overraskelser. Ultimate #17 og Nielsen Racing #7 var konstant hurtige, men Oregon Team #10 listede også rundt i top 4 i de to første træninger, mens de havde hurtigste bil i de tre sidste.

Eurointernational #11
Photo: JJ Media

Vi har også to biler med danskere i LMP3. Eurointernational #11 med Mikkel Jensen viste også god fart, og var den hurtigste Ligier JS P3, på en bane som ligger rigtig godt til Norma M30. Det så man også med de 6 hurtigste kørere havde sat deres tider i en Norma. Jensen fortalte at han følte sig godt tilrette i bilen, men at holdet havde en anden opsætnings filosofi end hans gamle AT Racing, så det skulle han lige vende sig til. Men bilmodellen var jo stadig den samme. Samme billede med Normas overlegenhed på netop Paul Ricard, så vi også sidste år, hvor det dog var tekniske problemer som spændte ben for at de kunne tage sejren.

RLR MSport #15 har Martin Vedel Mortensen og Christian Stubbe Olsen bag rattet. De fik ikke kørt helt så mange omgange som de gerne ville have gjort på grund af lidt små tekniske problemer i løbet af mandagen, men det blev bedre efterhånden som testen fremskred. Det var placeret cirka midt i LMP3 feltet, med lidt tid at hente til de allerhurtigste. Men det er jo også først i weekenden, at det virkelig tæller.

Damiani Fioravanti i Oregon Team #10 endte med at sætte testens hurtigste tid i LMP3 klassen, hvilket forresten også var en ny banerekord.

United Autosports #22
Photo: JJ Media

I GTE klassen var det lidt som om at holdene ikke rigtig gad at køre. Om det har noget at gøre med frygt for BOP ændringer, eller bare at de har masser af selvtillid til at kunne præstere i weekenden, skal vi lade være usagt, men kun Kessel Racing Ferrari #60 og #83 har kørt virkelig mange omgange. Det blev da også belønnet med hurtigste tid til #60 i første træning, mens Nicklas Nielsen i Luzich Racing Ferrari #51 satte hurtigste tid i mandagens eftermiddags træning. Samme billede gjorde sig gældende tirsdag. Andrea Piccini endte med at sætte testens hurtigste tid for Kessel Racing #60 – også banerekord.

Luzich Racing Ferrari #51
Photo: JJ Media

Michelle Gatting i Kessel Racing #83 kørte holdets bedste tid i mandagens træninger, men efterlod desværre også bilen med lidt knubs på forenden, efter en lille snitter med en konkurrent. Men ikke værre end at holdet hurtigt kunne få bilen klar igen, med en ny splitter og en ny forkofanger. Sammen med hendes to holdkammerater, Rahel Frey og Manuela Gostner, endte alle tre kørere indenfor 0,2 sekund af hinanden. Kan de holde det i løbene, bliver det en meget stærk kombination.

Porsche racerne havde slet ikke travlt i mandagens træning. De satte nogle meget ukonkurrencedygtige tider, men mon ikke at de vågner op til weekendes ræs alligevel? De var i hvert fald hurtigere hele sidste år i ELMS serien, som mærket da også vandt med Proton Competition #88. Bedste Porsche tid blev sat af Marco Seefried i #88, men han var næsten et sekund langsommere end Ferrari bilerne. BOP numre eller har Kessel Racing bare skruet bilerne så meget bedre sammen end Spirit of Race havde sidste år? Vi må se i løbet.

RLR MSport #15
Photo: JJ Media

Der var ikke de helt store dramatiske ting under testen. Udover lidt små gnubberier mellem nogle biler ude på banerne, og en dækeksplosion hos United Autosports #22 ved høj fart, var det en forholdsvis stille test i den henseende.

G-Drive Racing #26
Photo: JJ Media

Nu har holdene et par dage at slappe af i, inden at løbsweekenden starter på fredag med 90 minutters træning og 30 minutters test for Bronze kørerne, hvorefter lørdagen står på træning og kvalifikation, inden løbet køres søndag eftermiddag fra klokken 12.30 europæisk tid.

Relaterede nyheder