Risi Competizione har Le Mans kørerne klar

Risi Competizione har deres 3 kørere klar til 24 timers løb på Le Mans i juni måned.

Holdet har skrevet kontrakt med Pipo Derani, Oliver Jarvis og Jules Gounon, til holdets Ferrari 488 GTE i GTE Pro klassen.

Det amerikansk-italienske hold har dermed plukket en god blanding af erfaring, ungdoms mod, og ikke mindst fart, som ikke allerede har kontrakt med andre hold.

Holdet var senest til start på Le Mans i 2017, hvor de desværre blev kørt af banen få timer inde i løbet, og måtte udgå.

Det er lettere kontroversielt, at de har fået en startplads til 2019 løbet. Reglerne siger at man skal deltage i en fuld sæson i enten en ACO serie eller IMSA, for at kunne deltage i 24 timers løbet på Le Mans. Holdet har dog indtil videre kun deltaget i 24 timers løbet på Daytona, og sprang over 12 timers løbet på Sebring i IMSA serien. Dermed er de reelt ikke berettiget til en plads – men Ferrari har bedt om at få en 3. bil med, ligesom de havde sidste år, med henvisning til at Porsche og Ford har 4 biler med. Så ACO har bøjet reglerne lidt, så en af deres største konstruktører, som deltager i både FIA World Endurance Championship, European Le Mans Series og Asian Le Mans Series samt IMSA, er tilfreds.

Risi Competizione Ferrari #82
Photo: JJ Media

Pipo Derani kørte også den 3. Ferrari på Le Mans i 2018, men har inden da været fabrikskører for Ford Chip Ganassi Racing. Aktuelt deltager han også for Whelen Engineering Cadillac #31 i IMSA WeatherTech SportsCar Championship, hvor han aktuelt fører mesterskabet.

Oliver Jarvis var på Le Mans med Audi Sport Team Joest gennem mange år. Da de stoppede fik han job hos Jackie Chan DC Racing i deres FIA WEC LMP2 program, og var med dem på Le Mans i 2017. 2018 var der desværre ikke nogen Le Mans start for den hurtige brite, så derfor glæder han sig endnu mere til dette års løb.

Jules Gounon vandt ADAC GT Masters i 2017 for Callaway Competition Corvette, men hoppede herefter ud af serien, for en fabrikskontrakt med Bentley Motorsport. Det bliver hans debut i 24 timers løbet, men han har allerede langdistance erfaring fra bl.a. Spa 24 timers løbet, Dubai 24 timer, og Daytona 24 timer og Sebring 12 timer.

Holdet kommer til at køre med startnummer 89 i dette års 24 timers løb på Le Mans, som køres den 15.-16. juni 2019.

Relaterede nyheder