Michelin Le Mans Cup test Paul Ricard 2019

Michelin Le Mans Cup har fået kørt sæsonens første samlede test på Circuit Paul Ricard, forud for den første afdeling, som køres på samme bane på lørdag.

De 31 biler havde 7 timers køretid på banen, hvilket gav holdene rigtig gode muligheder for at få begge bilernes kørere testet. Til forskel fra ELMS serien, hvor der typisk er 3 kørere på bilen til de fire timers løb, er der kun 2 mand på hver af LMC bilerne, da løbene kun varer to timer, og har et enkelt pitstop midtvejs.

Testen var delt op i en formiddagstræning og en eftermiddagstræning. Det var tørvejr hele formiddagen, hvilket gjorde at alle hold fik kørt mindst 35 omgange, og helt op til 86 omgange for Graff #39.

Luzich Racing Ferrari #71
Photo: JJ Media

Lanan Racing #25 med Duncan Tappy og Michael Benham var hurtigt om formiddagen foran United Autosports #22 med Matt Bell og James McGuire, mens føromtalte Graff #39 med Nicolas Schatz og Adrien Chila var P3.

I GT3 klassen var SPS Automotive Performance Mercedes #54 med Yannick Mettler og Dexter Müller hurtigst i formiddagstræningen, foran Luzich Racing Ferrari #71 med Mikkel Mac og Fabien Lavergne, mens Kessel Racing Ferrari #8 med Giacomo Piccini og Sergio Pianezzola var 3. hurtigste. Macs præstation må sige at være utrolig flot, da han ikke har sat i en racerbil siden sæsonfinalen i efteråret 2018. Men det tog ham kun få omgange, inden at han var oppe i fart igen.

Lanan Racing #25
Photo: JJ Media

Få minutter efter formiddagstræningen var slut, begyndte det at regne, og en ca. halv times nedbør, gjorde at banen var noget fugtig til at starte på i eftermiddagstræningen. Derfor skete der heller ikke ret meget i den første times tid, indtil banen var tørret op. Det varede dog ikke længe inden at der drev regnbyger ind over banen igen, så det satte en begrænsning på kørslen, da ingen af holdene var specielt vilde med at teste i regn. Faktisk sluttede træningen 15 minutter før tid, da den blev rød-flaget på grund af kraftig regn og torden, samt Graff #9 stoppet ude på banen.

United Autosports #22 med Matt Bell og James McGuire sluttede hurtigst i LMP3 klassen, foran Graff #39 med Nicolas Schatz og Adrien Chila, og Lanan Racing #25 med Duncan Tappy og Michael Benham.

SPS Automotive Performance Mercedes #54
Photo: JJ Media

I GT3 var Mikkel Mac hurtigst for Luzich Racing Ferrari #71, mens holdkammerat Fabien Lavergne kun fik 6 omgange i bilen om eftermiddagen. Kessel Racing Ferrari #8 med Giacomo Piccini og Sergio Pianezzola var næsthurtigst, mens Scuderia Villorba Corse Mercedes #7 var 3. hurtigst med Mauro Calamia og Roberto Pampanini.

KEO Racing #43 med Michael Markussen og Joakim Frid var 13. hurtigst i formiddagstræningen, mens de var 10’ere i eftermiddagstræningen.

United Autosports #22
Photo: JJ Media

Christian Stubbe Olsen har dobbeltprogram i denne uge, hvor han både kører ELMS bilen og LMC bilen – begge i LMP3, og for RLR MSport. LMC bilen deler han med hans far Tom Stubbe Olsen. De kørte 12. hurtigst i formiddagens træningen, mens de sluttede 6’er om eftermiddagen.

Holdene er tilbage på banen fredag formiddag, hvor den første af to træninger køres, inden kvalifikation og løb køres lørdag.

Relaterede nyheder