Eurointernationals biler beslaglagt af fransk politi – opdateret

Eurointernational har ikke været på banen i dag til hverken European Le Mans Series eller Michelin Le Mans Cup, og det er der en simpel grund til – holdet har pt. ikke nogen biler til at holde i garagen.

Fredag formiddag kom fransk politi med en retskendelse om at de skulle få fat i holdets to Ligier JS P3 chassis’er, som de bruger i henholdsvis ELMS og LMC.

Det er dog ikke holdet som, ifølge vores kilder, har gjort noget forkert.

Det hele bunder i en gammel kontrakt, med en tidligere kører hos teamet. Denne kører skylder, angiveligt holdet adskillige millioner kroner. Den manglende afregning går flere år tilbage, og derfor har holdet allerede en sag kørende i deres hjemland, Italien, hvor de kræver at få disse penge fra køreren.

Og her begynder det at blive kompliceret.

Eurointernational #11
Photo: JJ Media

Holdet havde nemlig ikke haft direkte kontrakt med køreren, men med et selskab. Det selskab var ejet af et andet selskab osv osv – og hele denne kæde af selskaber, er gået konkurs.

Allerede da kørerens første afregning skulle falde, for flere år siden, skulle det angiveligt have knebet med pengene, hvorefter et af selskaberne angiveligt blot sagde til holdet – ingen problem, vi køber de to biler til jer, og så kan I stå for driften af bilerne.

I dag er der dog angiveligt kun monocoque’en og rattet tilbage fra den tid – alle andre reservedele på bilen skulle i følge vores kilde, være blevet indkøbt og skiftet af Eurointernational, som en del af det løbende vedligehold.

De italienske domstole mener ikke at det tidligere selskab, som altså er gået konkurs, kan kræve at få bilerne tilbage, og at bilerne nu tilhører teamet – men loven er anderledes i Frankrig, og da bilerne holder på fransk grund, bad de om at få det franske politi til at beslaglægge dem.

Eurointernational #12
Photo: JJ Media

Derfor har holdet utroligt travlt med at få advokaterne til at hjælpe dem, så de kan få bilerne frigivet.

Samtidig har de, ifølge vores kilder, en stor opbakning fra Ligier, som i skrivende stund er ved at få fremskaffet andre chassis’er til holdet, i tilfælde af at de nuværende ikke når at blive frigivet senest lørdag morgen. Så de er meget fortrøstningsfulde i forhold til at være på banen igen lørdag.

Det er dog alt, som fysisk sad på bilerne, da de blev beslaglagt, som holdet aktuelt ikke har rådighed over – så vi snakker radio’er, bodywork og sågar sædeindlæg, som holdet så også skal til at støbe nyt af, såfremt at bilerne ikke bliver udleveret inden FP2 i European Le Mans Series og kvalifikationen i Michelin Le Mans Cup.

Racing24-7.net holder øje med situationen og opdaterer denne artikel, når der er nyt.

 

Opdatering – har henover natten fået leveret to  nye biler, så de er klar til dagens kørsel.

Relaterede nyheder