ELMS kvalifikation Paul Ricard

Lørdagens kvalifikation til åbningsløbet i European Le Mans Series blev kørt under flot himmel på Circuit Paul Ricard.

Først skulle de 9 GT biler på banen, hvor holdene havde fuldstændig frit valg på kørerne i bilen.

Derfor var det også holdenes skarpeste skyts der blev sat i bilerne.

Proton Competition Porsche #88 og holdkammeraterne i Dempsey-Proton Racing #77 var de to første til at sætte en hurtig tid, mens Luzich Racing #51 var den bedste Ferrari i P3 – lige foran Kessel Racing Ferrari #83 med Michelle Gatting bag rattet.

#51 med Alessandro Pier Guidi valgte at sætte et nyt sæt dæk på bilen, og herefter gå efter Pole Position. Det samme gjorde Dempsey-Proton Racing #77.

Det gav begge hold et ekstra forsøg på at snuppe Pole.

Først tog #51 den hurtigste tid, men Matteo Cairoli i Dempsey-Proton Racing Porsche #77 kørte to gode sektorer, og tog Pole Position foran Alessandro Pier Guidi i Luzich Racing Ferrari #51 (holdkammerat med Nicklas Nielsen) og Thomas Preining i Proton Competition Porsche #88.

Michelle Gatting fik kørt Kessel Racing Ferrari #83 ind på P5 – 0,090 sekund efter holdkammeraterne i #60.

Dempsey-Proton Racing Porsche #77
Photo: JJ Media

Herefter stod den på 10 minutters kvalifikation for LMP3 bilerne.

Christian England i United Autosports #3 pressede lidt for meget på under sin første omgang, hvilket resulterede i et spin.

Det var den anden UA #2 som var hurtigste bil efter den første omgang for alle bilerne.

Mikkel Jensen i Eurointernational #11 tryllede en forrygende omgang ud af den nye Ligier JS P3, som teamet havde fået leveret siden i går, og satte sig på P1 – marginalt foran en hær af Norma racere.

Både Ultimate #17 og Oregon Team #10 skruede dog op for farten, og snuppede de to første pladser i klassen. De to hold udkæmpede en drabelig duel omkring førstepladsen, og skiftede hver eneste gang at de krydsede målstregen.

Efter en hel vild kvalifikation, snuppede Oregon Team #10 med Damiano Fioravanti Pole foran Ultimate #17 med Mathieu Lahaye og M.Racing #19 med Lucas Legeret.

Eurointernational #11 med Mikkel Jensen bag rattet blev den bedste Ligier på P5, og var eneste JS P3 som var indenfor 1,4 sekunder af Norma racerne.

RLR MSport #15 havde sat Christian Stubbe Olsen i bilen, og han kørte den til 13. pladsen ud af de 14 LMP3 racere.

Oregon Team #10
Photo: JJ Media

Sidst men ikke mindst skulle de 18 LMP2 racere kvalificere sig.

IDEC Sport #28 satte sig hurtigt på første position, men blev udfordret af DragonSpeed #21, og ikke mindst Cool Racing #37.

G-Drive Racing #26 ville dog også blande sig, og kørte den hurtigste tid med tre minutter tilbage.

Inter Europol Competition #34 havde en lille detour i deres helt nye Ligier JSP217 med Leo Roussel bag rattet.

United Autosports #22 og #23 forsøgt også at blande sig i top 5, men Paul Di Resta og Alex Brundle i Ligier racerne havde problemer med at følge ORECA bilerne.

Det blev G-Drive Racing #26 med Norman Nato bag rattet, der snuppede Pole Position foran IDEC Sport #28 med Paul Loup Chatin. Alex Bundle tryllede en sidste flyvende omgang ud, og snuppede P3 i United Autosports #32.

G-Drive Racing #26
Photo: JJ Media

High Class Racing #20 med Anders Fjordbach bag rattet sluttede P7, et sekund fra Pole Position, som blev sat med ny banerekord – den rekord som Fjordbach ellers selv havde sat tidligere på ugen.

Det var afslutningen på en rigtig spændende time med kvalifikationer. Nu kan holdene gøre bilerne klar til morgendagens løb, som starter klokken 12.30.

Relaterede nyheder