Uforudsigeligt Long Beach løb som altid

Bubba Burger Sports Car Grand Prix at Long Beach blev som altid en 100 minutters sprint mellem de smalle betonmure.

Kun DPi bilerne og GTLM bilerne var til stede på banen, hvor GTD og P2 holdene havde fået en friweekend i IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

Acura Team Penske #7 med Helio Castroneves og Ricky Taylor havde tage Pole Position i DPi, mens Porsche #911 med Nick Tandy og Patrick Pilet var på Pole i GTLM.

Jan Magnussen og Antonio Garcia skulle som den eneste danske deltager i løbet starte fra P5 i GTLM klassen i deres Corvette Racing #3.

Porsche #911, #912 Corvette Racing #3, Ford Chip Ganssi Racing #66, Corvette Racing #4, BMW Team RLL #25 & #24
Photo Courtesy of IMSA / Scott R LePage

Mazda Team Joest #55 måtte bygge en ny bil henover natten, da Jonathan Bomarito havde et uheld i kvalifikationen i går, og mekanikerne måtte skifte chassis. Derfor startede de allerbagerst i feltet.

Ford Chip Ganassi Racing #66 havde ikke den sædvanlige kørersammensætning, da Joey Hand var ramt af en ordentlig omgang influenza, og derved måtte blive hjemme i sygesengen. Her havde holdet så hevet deres tredje kører på Daytona, Sebring og Le Mans – Sebastien Bourdais – i #66 i stedet, til at køre sammen med Dirk Müller.

Jordan Taylor i Konica Minolta Wayne Taylor Racing Cadillac #10 var heller ikke helt fit, da han fik fjernet blindtarmen i mandags, under en akut operation.

Acura Team Penske #7
Photo Courtesy of IMSA / Barry Cantrell

Starten gik forholdsvis roligt, hvor Mazda Team Joest #77 kører Tristan Nunez dykkede indenom Juan Pablo Montoya i Acura Team Penske #6 i Sving 1-2 kombinationen, hvor de to gnubbede lidt.

CORE autosport Nissan #54 med Jon Bennett røg i dækmuren allerede i Sving 6, på allerførste omgang. Det skadede styretøjet på Nissan DPi raceren, så Bennett desværre var ude af løbet.

På anden omgang var der ballade mellem Jordan Taylor, Juan Pablo Montoya og Jonathan Bomarito, da den sidstnævnte dykkede meget sent på de to andre kørere ind i Sving 7. Bomarito opdagede fejlen meget sent, og snittede bagenden på Taylor, inden han selv spandt rundt og holdt på tværs af banen.

De to uheld udløste en Full Course Yellow, så banen kunne blive ryddet igen. Bomarito var dog stadig med i løbet, da han fik bilen tilbage i kørselsretningen igen.

Corvette Racing #3
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Oprydningen tog godt 10 minutter, men så var banen også helt klar til ræs igen.

Castroneves lavede en fejl ud på start-mål langsiden, som gjorde at han ikke kun tabte føringen, men røg helt ned på 3. pladsen bag Felipe Nasr i Whelen Engineering Cadillac #31 og Tristan Nunez i Mazda Team Joest #77.

Jordan Taylor fik en drive-through straf fordi han havde overhalet i gul flagzone med Konica Minolta Wayne Taylor Racing Cadillac #10. Det gjorde at han faldt allerbagerst i feltet – bag alle GTLM bilerne.

Mazda Team Joest #55 pittede efter godt 20 minutters ræs, hvor Bomarito fik skiftet næsen på bilen, efter hans uheld tidligere i løbet. Det kostede dem to omgange til konkurrenterne.

JDC-Miller Motorsports #85 og Ford Chip Ganassi Racing #66 var de to første biler til at pitte, hvilket sendte dem bagerst i feltet, men med en alternativ strategi.

Juncos Racing #50 & Mazda Team Joest #55
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Kort tid efter gik Mazda Team Joest #55 i stå ude på banen med Harry Tincknell. Netop som der blev kaldt Safety Car, fik Tincknell liv i bilen igen. Det var dog for sent at trække de gule flag ind igen, da Safety Car allerede var kørt ud på banen.

#85 var kørt i pit igen, med et mekanisk problem på højre forhjul.

Alle DPi biler på nær Juncos Racing #50 og Mazda Team Joest #55 var inde i deres pitstop.

Det gik helt galt for Whelen Engineering Cadillac #31 i forbindelse med deres pitstop, hvor de havde problemer med at spændt højre forhjul. Mekanikeren rakte ud efter reserveluftnøglen, men her havde chefmekanikeren sendt bilen afsted, selvom mekanikeren viftede med armene. Få sving senere mistede Pipo Derani hjulet, og måtte humpe tilbage til pitten med kun 3 hjul.

BMW Team RLL #24 kom også i problemer da de ikke fik spændte højre baghjul. Her sendte mekanikerne også bilen afsted, uden at alle hjul var spændt. De nåede at stoppe efter få meter, men blokerede så det halve af pitten. Mekanikerne fik herefter hævet bilen op og hjulet skruet på, men de var bagerst i GTLM feltet.

Porsche #912
Photo Courtesy of IMSA / Barry Cantrell

Løbet blev genstartet med 55 minutter tilbage af løbet, hvilket betød at alle DPi bilerne skulle pitte en gang mere, mens GTLM racerne burde kunne køre i mål.

Juncos Racing Cadillac #50 førte feltet an, men havde endnu det første pitstop til gode. Mazda Team Joest #77 og Acura Team Penske #7 og #6 var de næste i feltet.

Ford Chip Ganassi Racing #66 førte GTLM klassen foran begge Porsche #911 og #912 racere.

Både Whelen Engineering Cadillac #31 og BMW Team RLL #24 fik straffe for at have lavet fejl under pitstoppene – henholdsvis 10 sekunders Stop & Go og en Drive-through.

Renger van der Zande i Konica Minolta Wayne Taylor Racing Cadillac #10 lavede en kæmpe brøler for enden af baglangsiden, da han fik bremset alt for sent, bankede ind i betonmuren, og knækkede styretøjet på raceren. Han fik den humpet ind i pitlane, så vi undgik en FCY, men han var ude af løbet.

Med 44 minutter tilbage af løbet begyndte Ford Chip Ganassi Racing #66 og Porsche #912 at køre og banke skærme ned af start-mål langsiden. Positionerne endte dog med stadig at være de samme i Sving 1. Omgangen efter kom #912 forbi lang tid inden Sving 1, og var dermed i føringen af GTLM klassen.

CORE autosport Nissan #54
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Juncos Racing #50 pittede med 41 minutter tilbage af løbet, i deres eneste pitstop i løbet. Samtidig pittede Mustang Sampling Cadillac #5 for deres sidste slat benzin, for at kunne komme i mål. Will Owen i #50 nåede ud lige før at han blev overhalet med en omgang, og kæmpede derfor med næb og klør for at blive på de førendes omgang, da de vidste at alle andre DPi biler på nær #5 skulle pitte igen.

Stephen Simpson i JDC-Miller Motorsports Cadillac #84 og Acura Team Penske #7 med Ricky Taylor kom ind i pitten med millimeter mellem de to biler, men Team Penske mekanikerne var hurtigere til at få #7 sendt afsted, så Taylor ikke havde samme problem ud af pitten.

Mazda Team Joest #77 kom ud af pitten næsten side om side med de to Acura Team Penske racere, men Oliver Jarvis faldt bag begge biler.

Alt imens var Mustang Sampling Cadillac #5 sprunget foran alle DPi konkurrenterne, med deres tidlige sidste tankstop, og havde næsten 6 sekunder ned til de to Acura og Mazda #77 racerne.

Der var også krig i GTLM, hvor Jan Magnussen i Corvette Racing #3 lå helt oppe under bagvingen på Patrick Pilet i Porsche #911, og pressede franskmanden maksimalt. Selvom Jan havde slipstream ned af langsiden, var det stadig muligt for Porsche 911 RSR raceren at trække fra Corvette C7.R bilen.

Ford Chip Ganassi Racing #66
Photo Courtesy of IMSA / Barry Cantrell

Med 24 minutter tilbage af løbet kom Magnussen endelig forbi Pilet, ved bedre acceleration og en god nedbremsning ind i Sving 1.

Earl Bamber i Porsche #912 var i en pæn føring af GTLM klassen, men havde en skade på diffusoren på bilen, som sad og vibrerede under bilen. Dermed kunne Dirk Müller i Ford Chip Ganassi Racing #66 lugte blod.

Tommy Milner i Corvette Racing #4 var i kamp med Richard Westbrook i Ford Chip Ganassi Racing #67, med #4 foran, men pressede så hårdt på, at han ramte bagenden på Acura Team Penske #6, da denne lige havde overhalet Milner med en omgang. Heldigvis blev begge biler kørende på banen, så vi undgik en afbrydelse af løbet.

Acura Team Penske #7 havde lukket hullet til den førende Mustang Sampling Cadillac #31 med 8 minutter tilbage af løbet, men en ting er at fange en bil, og en helt anden ting er at overhale en bil på de smalle gader i Long Beach.

6 minutter før målflaget endte Will Owen i Juncos Racing Cadillac #50 i dækmuren i Sving 7, da Pipo Derani i Whelen Engineering Cadillac #31 dykkede op på indersiden, og overraskede Owen. Der var ingen kontakt mellem de to biler, men Owen kunne bare ikke holde bilen rundt i svinget. Heldigvis fik han bilen bakket derfra, og løbet kunne fortsætte uden yderligere afbrydelser.

Mustang Sampling Cadillac #5
Photo Courtesy of IMSA / Michael L. Levitt

Jan Magnussen havde lukket hullet op til Dirk Müller på allersidste omgang. Ford raceren accelererede ikke som den skulle ud af Sving 7, og Magnussen bankede op i bagenden af #66 og sendte Ford raceren hårdt i muren. Magnussen havde holdkammerat Tommy Milner lige bagved, og han fulgte kollegialt danskeren over målstregen og forbi det ternede flag.

Joao Barbosa og Filipe Albuquerque i Mustang Sampling Cadillac #5 vandt løbet foran Ricky Taylor og Helio Castroneves i Acura Team Penske #7 og #6 med Juan Pablo Montoya og Dane Cameron.

Earl Bamber og Laurens Vanthoor i Porsche #912 vandt GTLM klassen foran Jan Magnussen og Antonio Garcia i Corvette Racing #3 og Oliver Gavin og Tommy Milner i Corvette Racing #4.

Whelen Engineering #31 kørerne Felipe Nasr og Pipo Derani er fortsat i front af DPi Mesterskabet foran kørerne i #7 og #5.

Porsche #912 fører blandt GTLM kørerne foran #911 og Corvette #3.

Den næste afdeling af IMSA WeatherTech SportsCar Championship bliver kørt den 5. maj 2019 på Mid-Ohio Sports Car Course nær Lexington i Ohio.

Relaterede nyheder