Sidste omgangs drama i Long Beach

Acura Grand Prix of Long Beach var årets 4. afdeling af NTT Indycar Series, og det blev kørt i typisk californisk solskin.

Lokalhelten, og sidste års vinder, Alexander Rossi holdt på Pole Position, foran sidste års mester Scott Dixon, mens Team Penske holdkammeraterne Will Power og mesterskabsførende Josef Newgarden var i anden startrække. Simon Pagenaud og Graham Rahal startede P5 og P6.

Felix Rosenqvist havde været hurtig weekenden igennem, men en afkørsel på hans hurtige omgang i kvalifikationen, gjorde at han kun skulle starte 12’er i løbet.

Mens starten forløb fint i toppen, var der ballade mellem Spencer Pigot, Jack Harvey og Marcus Ericsson. Feltet gik i stå omkring Springvandet, og det resulterede i et mindre harmonikasammenstød. Det udløste selvfølgelig en Safety Car periode, som heldigvis kun tog 4 omgange, inden feltet blev givet frit igen.

Long Beach 2019, start
Photo: Indycar.com /John Cote

Dommerne dømte Ericsson som skyldig i kontakten, og gav ham en drive-through.

Patricio O’Ward og Colton Herta kørte side om side gennem Sving 1, og forbi Springvandet, inden Herta trak ind bag O’Ward igen. O’Ward så ud til at have problemer med bilen, og faldt tilbage gennem feltet som en sten. Holdet lød dog meget rolige over radioen, og sagde at han gjorde det godt, og han bare skulle holde øje med benzinforbruget.

Tony Kanaan var en af de første til at pitte, og komme over på en alternativ strategi. Kanaan havde dog ikke nogen nem dag på kontoret, da han havde haft en kæmpe afkørsel under lørdagens kørsel, og havde et hævet knæ og lettere smerter i lænden. Han var dog blev tjekket af lægerne inden løbet, og alt var ok. Han ville dog ikke afgive hans imponerende rekord med at have deltaget i nu 304 løb i streg – og 364 løb i alt i Indycar/Champ Car.

Tony Kanaan
Photo: Indycar.com / Stephen King

Løbet gik fint indtil 29. omgang hvor Santino Ferrucci spandt af i Sving 1. Det blev heldigvis klaret med en lokal gul flagzone, hvor bilen blev ryddet, uden Safety Car.

Will Power overhalede Scott Dixon på baglangsiden, efter et hurtigt pitstop af Penske mekanikerne, gjorde at det tidligere hul mellem Power og Dixon var lukket. Newgarden var kommet forbi dem begge to i forbindelse med hans pitstop, så Team Penske så ud til at have den helt rigtige strategi, til at få kørerne frem i feltet.

Halvanden omgang senere kvajede Power sig dog, og kom skidt ud af hårnålen. Det gav Dixon et run ned mod Sving 1, og pressede Power til en fejl, så australieren forbremsede sig, og tabte 5 placeringer, inden han havde fået bilen tilbage på banen.

Harding-Steinbrenner Racing holdet lavede en fejl i forbindelse med Colton Hertas pitstop, hvor mekanikeren på venstre forhjul glemte at smide luftnøglen tilbage over muren, og var ved at vinke Herta afsted. Heldigvis fik Colton bremset bilen inden han kørte over luftslangen, men det gjorde at bilen stallede, så han mistede yderligere tid. Fra at have været inde i top-8 inden pitstoppene, var han nu nede på 12. pladsen.

Jack Harvey & Tony Kanaan
Photo: Indycar.com / Joe Skibinski

51 omgange inde i løbet ramte Colton Herta curben på indersiden af Sving 9, og blev sendt ud i muren på ydersiden. Det knækkede frontvingen og bøjede forhjulsophænget. Dermed var hans dag slut.

Dixon havde problemer ved hans sidste pitstop, hvor holdet ikke kunne få tankstudsen til at give benzin. Det kostede ham 10 ekstra sekunder i pitten, hvilket sendte ham ned i feltet.

Efter dagens sidste pitstop, var resten af løbet stille og roligt, uden de større kampe. Godt nok nærmede Dixon sig bagenden af Ryan Hunter-Reays bil på P4, men farten på de to biler var så ens, var det ikke var muligt at passere på nogen nem måde.

Graham Rahal
Photo: Indycar.com /John Cote

Newzealænderen fortsatte dog med at presse helt indtil sidst i løbet, og det gav pote 4 omgange før målflaget, hvor han kom forbi Ryan Hunter-Reay på baglangsiden. Herefter stillede han sigtekornet ind på Graham Rahal på tredjepladsen.

De to lå urolig tæt rundt på sidste omgang, og Rahal lavede en lille fejl ind i Sving 8. Dixon var helt oppe bag Rahal, og snittede faktisk baghjulet, da Rahal trak ind foran. Godt nok krydsede Rahal målstregen foran Dixon, men fik få minutter efter en straf for at have blokkeret Dixon. Ikke just noget RLL køreren var glad for.

I et helt exceptionelt Long Beach løb, med kun en enkelt Safety Car periode lige efter starten, kunne Alexander Rossi tage en suveræn sejr med 20 sekunder ned til Josef Newgarden på P2, og Scott Dixon som treer.

Newgarden udbyggede føringen i mesterskabet, mens Alexander Rossi sprang op på andenpladsen, lige foran Scott Dixon, som har et pænt forspring til Takuma Sato, Ryan Hunter-Reay og Will Power.

Det næste løb køres om en måned, den 11. maj, hvor Indycar Grand Prix køres på Indianapolis Motor Speedway på den normale bane indeni ovalen, inden ovalkørslen starter ugen efter.

Relaterede nyheder