ACO lukker to biler mere ind

Automobile Club de l’Ouest har fået plads til to biler mere i dette års 24 timers løb på Le Mans.

Den franske arrangør har valgt at bygge to midlertidige garager op, så der bliver plads til ekstra hold i det prestigefulde løb.

Det er rigtig godt nyt for danske High Class Racing og britiske-amerikanske United Autosports, der var nummer 1 og 2 på reservelisten inden dagens annoncering.

Oprindelig var de to hold nummer 2 og 3 som reserverne, men Duqueine Engineering #30 blev inviteret ind i varmen, da Spirit of Race Ferrari #55 valgte at trække sig.

De to nye garager bliver placeret i åbningen mellem den nuværende garagebygning og bygningen hvor løbsledelsen og dommerne sidder i, det vil sige nær pitindkørslen. Der er ikke mere plads oppe ved pitudkørslen, hvor udbygningen af pitten ellers har været i de foregående år. Men her er der en indkørsel til Parc Ferme området, så her er der ikke plads til at yderligere garager.

High Class Racing #20
Photo: JJ Media

Planen for de næste år er at bygge et nyt pitkompleks i de kommende år, der skal stå klart i 2024, hvor der også bliver mulighed for et hydrogen tankanlæg i garagerne, da teknologien på bilerne forventes indført fra den sæson.

High Class Racing #20 stiller op med Anders Fjordbach og Dennis Andersen, mens 3. køreren endnu er ukendt. Holdet har tidligere luftet planer om deltage med en ren dansk line-up, og havde egentlig aftale med en kører til 2018, hvor de desværre ikke blev lukket ind. Om denne kører er inde i billedet til 2019 udgaven, har vi ikke kunnet få bekræftet.

Ifølge Anders Fjordbach, havde holdet mere eller mindre opgivet at komme til start men havde selvfølgelig stadig et lille håb.

“Det er en stor overraskelse at få starttilladelse i 2019 udgaven af Le Mans 24 timers løbet. Vi var skuffede over ikke at være kommet med for andet år i træk, da den oprindelige liste blev offentliggjort, men forstod også ACOs beslutning og forblev afventende, med en forventning om en bedre chance i 2020. Men med den nye plan fra ACO, har vi fået mulighed for vores debut i løbet i år. Selv om der ikke er meget tid til at planlægge vores tur til Frankrig, kommer vi til at arbejde hårdt i de kommende uger, for at sikre at vi er klar ved vores første forsøg. Det er en drøm for os, på lang sigt, at køre med et dansk hold i Le Mans 24 timers løbet, og skrive flere kapitler i vores lands historie i løbet.”

United Autosports #32
Photo: JJ Media

United Autosports #32 stiller til start med Ryan Cullen og Alex Brundle, og en endnu ikke kendt den tredje kører. I European Le Mans Series har de to Will Owen med i bilen, men holdet oplyser i en pressemeddelelse i dag, at 3. køreren endnu ikke er på plads. I 2018 havde de Juan Pablo Montoya med i løbet som 3. kører, så måske hiver de endnu en kanin op af hatten i 2019 udgaven.

ACO fik 75 ansøgninger til dette års 24 timers løb, og med 62 (63) ud af de 75 nu inde i løbet, er størstedelen nu inde som deltagere.

Der er dog kun 5 tilbage på den oprindelige reserveliste med 10 hold. Ebimotors har valgt at trække deres ELMS deltagende Porsche #80, og Meyer Shank Racing trak deres LMP2 bil allerede samme dag som listen blev offentliggjort, da de blot var nummer 9 ud af de 10 biler.

Tilbage har vi Eurasia Motorsport #33 (fra Asian Le Mans Series), Panis Barthez Competition #24 (ELMS), IDEC Sport #27 (ELMS), Team Project 1 Porsche #58 (ELMS) og TF Sport Red River Sport #79 (Asian Le Mans Series).

Om der bliver behov for at kalde yderligere reservehold ind, ved vi i løbet af den næste måneds tid, hvor 15. maj normalvis er skæringsdatoen, selv om vi enkelte gange har set hold bliver lukket ind i dagene optil løbet.

Udover prestigen i at vinde 24 timers løbet, så er det samtidig finalen i FIA World Endurance Championship 2018/19. Her er alle IMSA, ELMS og Asian Le Mans Series holdene “usynlige”, så de ikke får direkte indflydelse på disse mesterskaber – såfremt at de ikke decideret gør at en FIA WEC bil udgår eller bliver skadet af den ene eller anden årsag.

24 timers løbet på Le Mans køres den 15.-16. juni 2019.

Relaterede nyheder