8. vinder i 8. løb

Sæsonens 8. ABB FIA Formula E Championship løb blev kørt på gaderne i Paris, hvor der endnu en gang var dramatik både før, under og efter løbet.

Oliver Rowland fik Pole Position foran Nissan e.dams holdkammeraten Sebastien Buemi samt Robin Frijns og Felipe Massa.

Dramatikken i kvalifikationen bestod i at begge Mahindra Racing biler, Jerome D’Ambrosio og Pascal Wehrlein, blev diskvalificeret, da de havde kørt med for lavt dæktryk på begge biler. Dermed skulle de starte 21 og 22 i stedet 1 og 6… Så det var kæmpe drama for mesterskabsførende D’Ambrosio.

Antonio Felix da Costa, nummer to i mesterskabet inden weekenden, havde kun kvalificeret sig på P14, mens nummer 3, Andre Lotterer skulle starte fra P6.

Det havde regnet lørdag morgen, men banen var næsten tørret op til løbets start. Og næsten var vigtig i den sammenhæng, da halvdelen af startgridden var våd, mens den anden var tørret ved hjælp af solen. Derfor valgte løbsledelsen at starte løbet bag Safety Car, så alle havde lige muligheder.

Paris ePrix 2019
Photo: ABB FIA Formula E

Det blev en udramatisk første omgang, hvor alle biler overlevede uden skader – modsat så mange andre løb i år.

Men Oliver Rowland missede fuldstændig hans bremsepunkt på anden omgang, og bragede ind i TECPRO barrieren, og faldt derfor helt tilbage på sidstepladsen i løbet, hvor han kunne køre og ærgre sig.

Ellers var der ikke de store forskydelser i feltet gennem de første omgange af løbet.

Frijns og Massa var de to første i førerfeltet, som tog den første af deres obligatoriske Attack Mode, mens Buemi tog det omgangen efter. Dermed var der igen igen status quo mellem de tre kørere.

Da Buemi dykkede ind i banen, for at tage Attack Mode, snittede Frijns bagenden på Nissan raceren, og beskadigede frontvingen på Virgin raceren, men ikke værre end han kunne køre videre uden problemer.

Oliver Rowland
Photo: ABB FIA Formula E

Andre Lotterer kom op på 4. pladsen i løbet, da Maximilian Günther dykkede ind for at tage sin første Attack Mode.

Pludselig tabte Buemi fart ude på banen, og faldt tilbage gennem feltet, inden han pittede og det ødelagde Nissans dag.

På samme tid kom Lotterer forbi Massa, i en flot udbremsning, hvor tyskeren fik bilen på indersiden af brasilianeren, som derved måtte afgive pladsen.

Omgangen efter kom Daniel Abt også forbi Massa, i en lignende overhaling.

Så efter 10 minutters racerløb hed stillingen Frijns, Lotterer og Abt.

Men så kom regnen – og det udviklede sig til en haglstorm!

Bilerne fik et par omgange, inden løbsledelsen valgte at kalde Full Course Yellow, da betingelserne simpelthen blev for ringe til at køre sikkert ræs i.

Efter 5 minutters langsom kørsel, kom der grønt flag igen.

Det gav problemer for Tom Dillmann, som skred sidelæns ind i autoværnet, og knækkede hjulophænget på bilen.

Mitch Evans tabte halvdelen af frontvingen, og faldt dermed langt ned i feltet.

Stoffel Vandoorne, Antonio Felix da Costa, Daniel Abt, Sebastien Buemi og Felipe Massa var de 5 kørere, som fik Fan Boost i dagens løb. Ikke at det hjalp så meget i regnen.

Robin Frijns
Photo: ABB FIA Formula E

Der var endnu mere ballade med godt 20 minutter tilbage af løbet, da Jerome D’Ambrosio ikke fik bremset i Sving 1, hvorefter han ramte Sam Bird. Bagved dem skete der endnu en kollision mellem Alexander Sims og Oliver Rowland, hvor den sidstnævnte skovlede Sims hårdt ind i barrieren. Dermed måtte Stoffel Vandoorne og Pascal Wehrlein undvige i allersidste øjeblik, for ikke at ramme Bird og Sims.

Al den gang kluddermutter gav endnu en FCY, så Sims bil kunne blive fjernet. De andre kunne køre videre, og tilbage til pitten.

Løbet blev givet frit med 15 minutter igen, hvor spray virkelig begyndte at genere kørerne.

Felipe Massa havde et spin ud af banen sidste sving, mens Venturi holdkammerat kørte i barrieren på egen hånd, svinget efter. Teamchef Susie Wolff var ikke imponeret…

Rowland havde endnu en tur i afkørselsområdet, men var i forvejen sidste mand på de førendes omgang.

Alex Lynn blev skovlet af banen af Edoardo Mortara, hvilket udløste endnu en FCY.

Lige inden det skete, fik Oliver Turvey låst hjulene ind i Sving 1, og skubbede Felipe Massa af banen. Begge kunne dog fortsætte, efter et hurtigt 180 graders sving.

Det gik over til at blive en Safety Car periode, så der kunne blive nogle huller i trafikken, så alle bilerne kunne blive ryddet på forsvarlig vis.

Alex Lynn, Edoardo Mortara
Photo: ABB FIA Formula E

Løbet blev frigivet med 2 minutter plus en omgang tilbage. Bilerne kom to sving, inden at der var ballade igen igen.

Jerome D’Ambrosio fik udbremset sig selv, og blev ramt af Jose Maria Lopez. Mens Lopez kunne køre videre, var det slut for D’Ambrosio.

Det betød effektivt at løbet var ovre, da de ikke kunne nå at få D’Ambrosio’s bil fjernet inden målflaget. Der var dog grønt flag for kørerne i nogle få sving, men blev ikke til mere.

Dermed vandt Robin Frijns foran Andre Lotterer og Daniel Abt.

Efter løbet skulle der uddeles en stakfuld straffe. Jerome D’Ambrosio, Oliver Rowland og Edoardo Mortara har fået 3 startplaceringers straf til det næste løb, som de deltager i, på grund af kontakt ude på banen.

Robin Frijns er nu førende i Kørernes Mesterskab, blot et point foran Andre Lotterer. Antonio Felix da Costa er nu P3, med det samme pointantal som Lucas Di Grassi, mens Jerome D’Ambrosio, sidste års mester Jean-Eric Vergne, Mitch Evans, og Daniel Abt allesammen er en løbssejr indenfor føringen.

DS Techeetah fører blandt holdene, foran Envision Virgin Racing, Audi Sport Abt Schaeffler, Mahindra Racing og BMW i Andretti Motorsport.

Med 8 forskellige vindere på 8 løb, melder der sig et naturligt spørgsmål – kommer der en 9., når den næste afdeling køres i Monaco den 11. maj?

Relaterede nyheder