Turbulent Paris løb

Den 6. afdeling af Jaguar I-PACE eTROPHY blev kørt på gaderne i Paris.

Bryan Sellers havde taget Pole Position foran Caca Bueno, Stefan Rzadzinski, Sergio Jimenez, Katherine Legge og Simon Evans.

Jimenez var mesterskabsførende inden weekenden, men med kun få point mellem kørerne, kunne der meget vel være en ny førende senere lørdag eftermiddag.

Weekendens VIP kører var den britiske racerkører Archie Hamilton, som havde kvalificeret sig på P9.

Asfalten var tør ved starten af løbet, men der var truende regnskyer i horisonten.

Bryan Sellers, Caca Bueno, Stefan Rzadzinski, Katherine Legge
Photo: Jaguar Racing

Sellers var hurtigt inde og lukke døren, på vej mod Sving 1, mens Legge lavede en fantastisk overhaling udenom Sergio Jimenez, og tog P4.

Celia Martin i Pro-Am kategorien havde lavet en rigtig god start, og var oppe på P2, efter Ahmed Bin-Khanen.

Hamilton blev lidt for utålmodig, og forsøgte sig med en håbløs overhalingsmanøvre, hvilket kostede forkofangeren på hans bil, men heldigvis ingen skade på Celia Martins bil, der var køreren som blev angrebet.

Alle vragdelene skulle ryddes, så det gav en Full Course Yellow i et par minutter, inden løbet blev frigivet.

Archie Hamilton
Photo: Jaguar Racing

I mellemtiden var regnen begyndt at falde over banen, og det blev kraftigere og kraftigere for hvert minut at der gik.

Stefan Rzadzinski havde en stor udskridning, men fik bilen fanget, inden han røg i muren.

Legge havde en lille snitter med betonmuren, men heldigvis kun med bagenden af bilen, hvilket gjorde at hendes bagkofanger hang og blafrede i vinden.

Løbsledelsen valgte at sende Safety Car ud på banen, da det pludselig begyndte at hagle.

Da løbet blev givet frit igen, var der vild ballade ude på banen. Både Rzadzinski og Bueno snittede muren på vej ud på langsiden, og det gav dønninger ned gennem feltet, hvor Legge prøvede at overhale de to langsomme biler. Uheldigvis var Bueno punkteret, og fortsatte ligeud i Sving 1, og hårdt ind i barrieren, med Legge fanget på ydersiden. Super super ærgerligt for hende, da hun ellers lå til at overtage 2. pladsen i løbet.

I stedet var stillingen Sellers, Rzadzinski og Jimenez og Evans, mens Legge var den sidste overlevende Pro kører, men bag hele Pro-Am feltet.

Celia Martin
Photo: Jaguar Racing

Oprydningen tog så længe at løbsledelsen valgte at stoppe løbet, inden at det nogensinde blev frigivet igen.

Mens Pro podiet hed Bryan Sellers, Stefan Rzadzinski og Sergio Jimenez, var det Ahmed Bin-Khanen som vandt Pro-Am foran Celia Martin og Yaqi Zhang.

Bryan Sellers er nu rykket i front af Pro mesterskabet, foran Sergio Jimenez og Simon Evans, mens Katherine Legge virkelig tabte terræn på 4. pladsen.

Bandar Alesayi er fortsat i front af Pro-Am mesterskabet, selvom Ahmed Bin-Khanen er rykket 11 point tættere på denne weekend. Yaqi Zhang er P3, med et pænt forspring til Celia Martin på P4.

Den næste afdeling af Jaguar I-PACE eTROPHY køres på gaderne i Monaco den 11. maj 2019.

Relaterede nyheder