ADAC Formel 4 2019 skudt i gang

ADAC Formel 4 2019 sæsonen blev skudt i gang i Oschersleben med 3 løb fordelt over lørdag og søndag.

Feltet bestod af 18 kørere, med en blanding af gengangere fra sidste år, men også en masse nye ansigter.

Vi har også en dansker med i feltet i år, hvor 18-årige Oliver Rasmussen deltager for Prema Powerteam. Det er danskerens første sæson i serien, men han har allerede erfaring fra den franske F4 serie.

Gianluca Petecof havde taget Pole Position til løb 1 foran Roman Stanek og Paul Aron. En af de helt store mesterskabsfavoritter til denne sæson, Niklas Krütten startede blot 5’er i det første løb. Rasmussen skulle starte løbet fra 8. pladsen.

Krütten fik en fantastisk start, og var allerede treer på vej ind i de første sving, og var toer ved udgangen af Sving 2! Petecof havde dog beholdt føringen, mens Stanek havde 3. pladsen. Rasmussen havde beholdt 8. pladsen.

Rasmussen lavede en lille fejl i Sving 1, og fik bremset lidt for sent, så norske Dennis Hauger kom forbi danskeren.

Gianluca Petecof
Photo: Gruppe C Photography

Herefter var det Arons tur til at komme i duel med Hauger, omkring 7. pladsen i løbet. Det tog et par omgange inden at han kom forbi, men fik lavet en god udbremsning. Rasmussen forsøgte at dykke med i hullet, men i stedet kom det til kontakt mellem ham og holdkammerat Aron, hvilket kostede halvdelen af danskerens frontvinge. Det betød at danskeren måtte køre i pit, og desværre udgå på grund af for store skader på bilen til at det gav mening at fortsætte.

Lucas Alleco Roy og Arthur Leclerc havde lidt tæt kørsel gennem den 2. chikane på banen, hvilket sendte den førstnævnte en tur gennem gruset, inden han kunne vende tilbage på banen, et par pladser længere nede.

Krütten kom pludselig under pres fra Stanek, som pressede tyskeren ud i en fejl i Sving 1, så tjekken kunne overhale. Så var det Theo Pourchaire som lå pres på Krütten, med Ido Cohen lige bagved.

Oliver Rasmussen
Photo: Gruppe C Photography

Hauger fortsatte fremmarchen, og fik overhalet holdkammerat Cohen i kampen omkring 5. pladsen. Hauger kom også forbi Pourchaire, og var så lige bag Krütten, som han kom forbi omgangen efter – og så var nordmanden treer.

Alleco Roy kom forbi Leclerc på den næstsidste omgang, og denne gang uden kontakt mellem de to.

Nico Göhler havde et spin på allersidste omgang, da ADAC Berlin-Brandenburg Mücke Motorsport køreren kom lidt for langt ud over en curb og overkorrigerede.

Gianluca Petecof vandt et yderst actionpræget løb 1 – bare ikke for ham. Han vandt med 14 sekunder ned til Roman Stanek og Dennis Hauger.

Dennis Hauger startede løb 2 foran Gianluca Petecof og Roman Stanek, med Theo Pourchaire, Niklas Krütten og Paul Aron på de efterfølgende pladser. Oliver Rasmussen startede fra 9. startposition.

Mens løb 1 blev kørt på tør asfalt, havde det regnet forud for løb 2, som blev kørt søndag morgen. Derfor blev løbet startet bag Safety Car, med kørerne på regndæk, hvor de fik to langsommere omgange, inden feltet blev givet frit.

Der var dog allerede et par hold som begyndte at overveje slicks, da der begyndte at blive et tørt spor rundt på banen.

Hauger fik en fantastisk flyvende start, og havde et stort forspring ned til Petecof på P2.

Lucas Alleco Roy
Photo: Gruppe C Photography

Lucas Alleco Roy var den første mand til at få slicks på, da han alligevel startede 16’er og ikke havde noget at tabe.

Dennis Hauger tabte bilen på den våde curb, og spandt ind over græsset. Dermed havde Petecof en suveræn føring foran Stanek og Pourchaire. De to US Racing – CHRS kørere Stanek og Pourchaire byttede plads, men havde Krütten lige bag sig.

Alleco Roy fik ikke meget ud af skiftet til slicks, da han tog en tur gennem det våde græs, men med nød og næppe undgik autoværnet.

Aron var kommet op på 4. pladsen i løbet, foran Krütten.

Pludselig var Pourchaire helt oppe ved Petecof, og satte brasilianeren under pres. Det kunne tyde på han havde brændt regndækkene helt af, da han tabte en pladser til både Pourchaire og Krütten på samme omgang, mens Stanek nemt overhalede ham få sving senere.

Så det var det Krüttens tur til at tage føringen af løbet. Petecof forsvarede sig med næb og kør overfor Stanek, men måtte give fortabt til både Stanek og holdkammerat Aron. Petecof raslede ned gennem feltet og var ude af top-10 på få omgange.

Ido Cohen og Nico Göhler havde lidt skærmydsler i opløbssvinget, hvor Cohen hang fast i gruset, så der måtte en Safety Car periode til.

Arthur Leclerc og Gianluca Petecof udnyttede det, og pittede efter slicks, i håbet på at kunne genvinde noget af det tabte. De kom dog ud af pitten som 16’er og 17’er, men stadig på omgangshøjde med de førende. Alleco Roy havde inden SC perioden bevist at det var tid til slicks, da han kørte 4 sekunder hurtigere end alle de andre.

Niklas Krütten
Photo: Gruppe C Photography

Dennis Hauger og Alessandro Ghiretti pittede også efter slicks, men nåede ikke op til feltet, inden at løbet blev givet frit igen.

Krütten fik et pænt forspring ved genstarten af løbet, men Petecof havde allerede taget de første 3 kørere inden Sving 1.

Alleco Roy og Leclerc havde kontakt og dermed var to af slicks bilerne indtil videre ude af kampen omkring podiepladserne. Den førstnævnte punkterede endda efter kontakten.

Aron gentog gårsdagens bedrift med at køre en holdkammerat af, da han kørte Petecofs frontvinge af, da brasilianeren var på vej op på P3! Petecof fik ydermere en tur gennem gruset da Arthur Leclerc bestemte sig for at skubbe ham af.

Der var drama i allersidste sving da Krütten og Leclerc ramte hinanden, så den sidstnævnte måtte en tur gennem gruset. Faktisk nåede Theo Pourchaire også forbi Arthur Leclerc inden målstregen – men med Niklas Krütten som vinder.

Oliver Rasmussen sluttede løbet som 12’er, men mindre end 10 sekunder fra podiet.

Paul Aron
Photo: Gruppe C Photography

Asfalten var tør igen til løb 3, hvor Roman Stanek startede fra Pole Position foran Alessandro Ghiretti, Gregoire Saucy samt Joshua Dürksen.

Oliver Rasmussen havde 12. startposition, mens løb 2 vinder Krütten startede 8’er. Løb 1 vinder Petecof startede helt tilbage fra 16. pladsen.

Dürksen kom op på 3. pladsen ved starten, mens Lucas Alleco Roy løb tør for asfalt i Sving 3. Rasmussen var allerede kommet op som 10’er.

Petecof var på vej gennem feltet, og lå 13’er allerede efter første omgang, men gik herefter lidt i stå med fremgangen.

Stanek fik åbnet pænt hul til US Racing – CHRS holdkammerat Ghiretti, som kæmpede løs med Dürksen. Dürksen fra Paraguay fik overhalet franske Ghiretti, med en fantastisk overhaling udenom i Sving 1. Leclerc lå på 4. pladsen, lige foran Saucy, Aron og Krütten.

Petecof gik til angreb på Hauger i opløbssvinget, men kom ikke forbi. Det frustrerede brasilianeren så meget, at han kørte op i bagenden på nordmanden i Sving 1. Dermed var de to ude af kampen omkring point. Dommerne gav Petecof en Drive-through straf for sammenstødet.

Lucas Alleco Roy og Alessandro Famularo havde et sammenstød, hvor venezuelaneren røg i autoværnet, mens Alleco Roy pittede med et defekt forhjulsophæng. Famularo fik også en Drive-through for kontakten. To Prema Powerteam kørere – to Drive-through straffe…

Oliver Rasmussen var på vej frem i feltet, i de sidste 10 minutter. Han var efterhånden kommet helt op på 8. pladsen, i et fejlfrit løb, modsat hans Prema Powerteam holdkammerater.

Roman Stanek
Photo: Gruppe C Photography

Både Petecof og Famularo parkerede bilerne i pitten med 5 minutter tilbage – der var ikke point i udsigt til dem alligevel.

Rasmussen fortsatte fremgangen, og var nu helt oppe som 7’er, og lå lige bag holdkammerat Aron, som han forsøgte at komme forbi, hvilket lykkedes med et par minutter tilbage af løbet. Aron blev ved med at falde tilbage gennem feltet, da Krütten også gerne ville forbi esteren.

Rasmussen gik til angreb på Gregoire Saucy og fik endda overhalet ham udenom i det super hurtigere Sving 7. Dermed kunne danskeren krydse målstregen på 5. pladsen.

Men Roman Stanek vandt løbet foran Joshua Dürksen og Alessandro Ghiretti

Roman Stanek fører mesterskabet foran Niklas Krütten og Joshua Dürksen, mens Theo Pourchaire, Arthur Leclerc, Paul Aron og Gianluca Petecof kommer lige bagefter.

Oliver Rasmussen indtager aktuelt 11. pladsen i mesterskabet.

Den næste afdeling af ADAC Formel 4 køres på Red Bull Ring den 7.-9. juni 2019.

Relaterede nyheder