World RX tilbage i Europa

FIA World Rallycross Championship 2019 var tilbage på europæisk asfalt og grus igen, da den anden afdeling blev kørt i Spanien.

Circuit de Catalunya var igen hjemsted for den spanske afdeling, ligesom den har været siden 2015.

Lørdagens to kvalifikationsrunder forløb udramatisk, med Timmy Hansen som den hurtigste mand, med lillebror Kevin Hansen på P2.

Solen var væk til søndagens løb, men stadig med tør asfalt til at starte morgenen.

Timo Scheider fik tekniske problemer i Q3, og måtte udgå fra føring af hans heat. Oliver Bennett var uheldig at knække forhjulsophænget på hans Mini Cooper, og udgik derved også fra føring.

I Q4 fik Anton Marklund lavet en tyvstart, hvilket gav ham en ekstra Joker Lap som straf.

Photo: FIAWorldRallycross.com

Men de 12 kørere som gik videre til semifinalerne var Timmy Hansen, Niclas Grönholm, Timur Timerzyanov, Cyril Raymond, Guerlain Chicherit og Guillaume de Ridder i Semi 1, mens Kevin Hansen, Andreas Bakkerud, Janis Baumanis, Krisztian Szabo, Liam Doran og Timo Scheider var i Semi 2.

Grönholm fik den bedste start, men kunne ikke komme udenom Timmy Hansen i Sving 1. Chicherit var i Joker Lap allerede på første omgang, i et forsøg på at få noget luft, og køre sig frem fra den sidste startrække. Holdkammerat Raymond var inde omgangen efter, og kom endda ud foran teamchefen. Alle andre kørere ventede til de to sidste omgange, med at tage deres – og det gjorde at Raymond kunne smutte forbi Timerzyanov. Timmy Hansen vandt foran Grönholm og Raymond, mens Timur Timerzyanov Guerlain Chicherit og Guillaume de Ridder var færdige for weekenden.

Photo: FIAWorldRallycross.com

I Semi 2 var Szabo og Scheider i Joker Lap på første omgang. Bakkerud var inde på anden omgang, og accelererede forbi Szabo, med den ekstra fart fra det alternative spor. Doran var inde på 3. omgang, men faldt tilbage på næstsidstepladsen i heatet. Kevin Hansen og Baumanis ventede til allersidste omgang med deres Joker Lap. Baumanis skubbede sig forbi Szabo i duellen om P3, mens Szabo spandt senere på omgangen, i forsøget på at komme tilbage på finalepladsen.

Så Kevin Hansen, Andreas Bakkerud og Janis Baumanis gik videre til finalen, mens Liam Doran, Tim Scheider og Krisztian Szabo ikke kom videre.

Bakkerud fik en god start, og fik flettet ind på P3 ved starten på finalen, bag begge Hansen brødre. Grönholm og Raymond tog Joker Lap på allerførste omgang.

Timmy Hansen
Photo: FIAWorldRallycross.com

Kevin Hansen tog Joker Lap på den næstsidste omgang, og kom ud lige foran Grönholm. Timmy Hansen, Bakkerud og Baumanis ventede til sidste omgang med deres Joker Lap.

Men ingen kunne røre Timmy Hansen der vandte samtlige heats, semi og finalen. Det er kun 3. gang i VM historien, at en kører har gjort det. Kevin Hansen sluttede P2, foran Andreas Bakkerud, Niclas Grönholm, Cyril Raymond og Janis Baumanis.

Kevin Hansen fører kørernes mesterskab, foran Niclas Grönholm, Timmy Hansen, Janis Baumanis, Krisztian Szabo og Timur Timerzyanov. Andreas Bakkerud er helt tilbage på P9, efter den pointfattige Abu Dhabi afdeling.

Team Hansen MJP fører teammesterskabet foran GRX Taneco, Monster Energy RX Cartel, GC Kompetition, GCK Academy og STARD.

Den næste afdeling af FIA World Rallycross Championship køres på Spa Francorchamps den 11. og 12. maj 2019.

Relaterede nyheder