Blandet vejrmæssig dag på Spa

Sæsonens 7. afdeling af FIA World Endurance Championship blev kørt på Spa Francorchamps, i typisk Spa vejr.

Den første fri træning forløb uden problemer, på en tør bane.

Her var SMP Racing #17 og #11 1-2 i LMP1 klassen, foran Toyota Gazoo Racing #8 og #7, mens Rebellion Racing #3 og #1 var P5 og P6 – med ByKolles Racing Team #4 som den sidste bil i den klasse.

SMP Racing #17
Photo: JJ Media

Signatech Alpine Matmut #36 var den hurtigste bil i LMP2, foran G-Drive Racing #26 og Racing Team Nederland #29. David Heinemeier Hansson, Will Stevens og Jordan King ombord Jackie Chan DC Racing #37 var 6. hurtigst i klassen.

Signatech Alpine Matmut #36
Photo: JJ Media

Aston Martin Racing #97 var hurtigst i GTE Pro klassen, foran Ford Chip Ganassi Team UK #67 og BMW Team MTEK #82. Marco Sørensen og Nicki Thiim i Aston Martin Racing #95 var 5. hurtigst, mens Michael Christensen og Kevin Estre i Porsche #92 var P8.

Aston Martin Racing #97
Photo: JJ Media

Gulf Racing Porsche #86 var den hurtigste bil i GTE Am klassen, foran Spirit of Race Ferrari #54 og Dempsey-Proton Racing Porsche #77.

Gulf Racing Porsche #86
Photo: JJ Media

Vejret ændrede sig 180 grader til FP2, hvor det begyndte at regne ca. 20 minutter før starten af træningen.

SMP Racing #17 var i problemer efter få minutter, hvor Stephane Sarrazin holdt stille i bunden af Eau Svinget, men selv kom i gang igen. BMW Team MTEK #82 var stoppet ude på banen, hvilket gjorde at der kom rødt flag.

Aston Martin Racing #95
Photo: JJ Media

Da træningen blev genstartet, gik der ikke længe inden Sarrazin desværre igen var i problemer, da han aquaplanede af banen i Blanchimont svinget, og ramte autoværnet ret hårdt, men han skulle være fysisk ok. Det gav endnu et rødt flag, så hans bil kunne blive fjernet fra banen.

Det 3. røde flag fik vi da Nick Boulle i Larbre Competition #50 stoppede på start-mål langsiden.

DragonSpeed #31
Photo: JJ Media

Ford Chip Ganassi Team UK #66 med Olivier Pla havde et lille woopsie ude på banen, men kom videre ved egen kraft.

Træningen blev afsluttet et minut før tid, da Signatech Alpine Matmut #36 med Pierre Thiriet stoppede ude på banen.

Toyota Gazoo Racing #8 var hurtigst i LMP1 foran #7 samt SMP Racing #11.

DragonSpeed #31 var hurtigste LMP2 bil foran TDS Racing og Jackie Chan DC Racing #38. DHH sluttede på 7. pladsen i klassen.

Dempsey-Proton Racing Porsche #77
Photo: JJ Media

Aston Martin Racing #95 med Nicki Thiim og Marco Sørensen var hurtigst i GTE Pro, foran Porsche #91 og AMR #97. Michael Christensen og Kevin Estre i Porsche #92 var 6. hurtigste bil.

Dempsey-Proton Racing Porsche #77 sluttede P1 i GTE Am, foran MR Racing Ferrari #70 og Gulf Racing Porsche #86.

Der er ikke ret meget at læse ud af tiderne fra især FP2, da vejrforholdene (læs regn intensiteten) skiftede så meget, at visse kørere kunne være heldig at ramme et godt tidspunkt kontra andre.

Men vejrudsigten for resten af ugen er vekslende, så vi ved ikke hvordan at forholdene bliver under træning og kvalifikation i morgen, og ikke mindst løbet på lørdag.

Relaterede nyheder