Problemfri FP3

Det blev en udramatisk FP3 ved FIA World Endurance Championship afdelingen på Spa Francorchamps i Belgien.

Den 60 minutter lange træning kørte uden et eneste gult flag, og alle holdene fik kørt mellem 18 og 27 omgange.

Toyota Gazoo Racing #7 var den hurtigste bil foran søsterbilen #8, men SMP Racing fortsatte deres gode fart fra gårsdagen, med #17 i P3 og #11 lige efter. Det var Kamui Kobayashi der satte den hurtige tid for #7, og faktisk var den godt et halvt sekund hurtigere end den hurtigste tid som Toyota formåede at køre på samme bane sidste år.

Toyota Gazoo Racing #7
Photo: JJ Media

ByKolles Racing Team #4 er det eneste som virkelig hænger i bremsen. De var over 11 sekunder langsommere end Toyota #7 – og langsommere end hele LMP2 feltet. Vi må virkelig håbe at de snart finder noget fart i bilen, efter de har skiftet motorleverandør – netop fordi at den tidligere, i følge holdet, ikke kunne levere en konkurrencedygtig motor…

G-Drive Racing #26 var den hurtigste bil i LMP2 klassen, foran Jackie Chan DC Racing #37 og #38. Det var Jean-Eric Vergne som satte tiden i #26, mens det var David Heinemeier Hanssons holdkammerat Will Stevens, der satte P2 tiden.

G-Drive Racing #26
Photo: JJ Media

Gianmaria Bruni i Porsche #91 var den hurtigste GTE Pro bil, foran Ford Chip Ganassi Team UK #67 og Porsche #92 med Michael Christensen. Dog var det Estre som satte tiden i #92. Marco Sørensen og Nicki Thiim i AMR #95 var P9 i klassen, hvor Marco satte tiden, inden Nicki blev sendt ud på et long-run på 15 omgange – eller med andre ord, omkring 75% fuld benzintank.

Porsche #91
Photo: JJ Media

Det var ren Porsche dominans i GTE Am, hvor Dempsey-Proton Racing #88 med Matteo Cairoli og #77 var etter og toer, mens Team Project 1 #56 var tredjehurtigst. Herefter kom de to Aston Martin biler fra henholdsvis TF Sport #90 og AMR #98, inden at der kom en flok Ferrari’er.

Dempsey-Proton Racing Porsche #88 & ByKolles Racing Team #4
Photo: JJ Media

Kvalifikationen køres senere i dag, klokken 15.00, hvor først LMP bilerne har 25 minutter, og GTE bilerne herefter har 25 minutter for dem selv.

Lige nu ser vejret ud til at forblive tørvejr, men man ved hvor hurtigt at Spa Francorchamps kan skifte fra knastør til monsunlignende tilstande.

Relaterede nyheder