Endnu flere udfordringer for Eurointernational

Eurointernational er måske det mest uheldige hold på European Le Mans Series gridden.

For anden weekend i træk har de helt uforskyldt fået flere udfordringer, end hvad de selv havde ønsket sig.

Vi har allerede beskrevet problemerne i Frankrig omkring bilerne der, og faktisk har teamet endnu ikke fået udleveret bilerne.

Derfor var de allerede inden løbsweekenden ude at låne et par andre biler til ELMS og Michelin Le Mans Cup denne weekend. Bilen på Paul Ricard var Ligier JS P3 med chassis nummer 001 – dvs den allerførste der var bygget. Den lånte bil til løbet på Monza er af noget nyere dato.

Fredagens træning forløb fint, hvor Mikkel Jensen kørte 5. hurtigste tid i bilen, mens teamkollega Jens Petersen satte 3. hurtigste tid i Bronzetesten senere på dagen.

Lørdag morgen skulle 2. frie træning køres, men her endte Jens Petersen helt ufrivilligt i betonmuren. En forankørende LMP2 bil bremsede pludselig meget tidligere end forventet, på vej mod Variante Ascari, hvilket gjorde at Petersen havde to muligheder – enten banke lige op i bagenden på den, eller forsøge at undvige til højre. Han valgte undvige manøvren som den mest sikre løsning, men betonmuren var desværre så tæt på, at hele bilens højre side blev ødelagt – forhjulsophæng, baghjulsophæng, snuden og en masse andre dele på bilen.

Eurointernational #11
Photo: JJ Media

Derfor måtte holdet også sidde over i kvalifikationen, da mekanikerne havde et kæmpe reparationsarbejde foran sig.

Det betyder at holdet skal starte som nummer 40 ud af 41 startende biler – så det bliver op ad bakke.

Tidsplanen i ELMS har ikke nogen warm-up før selve løbet, så Mikkel Jensen bliver kastet ud på dybt vand, når han skal starte bilen i løbet. Han får kun mulighed for at køre ud af pitten, og hen på startgridden, inden de 4 timers racerløb starter. Så der er kun at sætte sin lid til at holdets dygtige mekanikere har fundet og fikset alle problemerne på bilen.

Men der er ingen tvivl om at mekanikerne er super dygtige hos netop Eurointernational #11. I Frankrig fik de et helt nyt chassis, som de aldrig havde arbejdet med før – godt nok stadig en Ligier JS P3, men et fysisk andet chassis – og så kørte Mikkel Jensen 4. hurtigst af alle, i den første session at de deltog i…

Så nu er det bare at krydse fingre for, at der ikke sker flere uventede ting for holdet, så de kan få et godt resultat med hjem i bagagen, og ikke mindst forsvare den aktuelle 2. plads i LMP3 mesterskabet.

4 timers løbet på Monza starter søndag middag klokken 12.00.

Relaterede nyheder