Luzich Racing slog alle de andre GT3 hold

Luzich Racing med Mikkel Mac og Fabien Lavergne har fået en ret god start på Michelin Le Mans Cup 2019.

Holdet havde Pole Position på Paul Ricard, og førte størstedelen af løbet, indtil en straf for at have forladt pitten mens det røde lys var tændt, sendte dem tilbage på P3.

Denne gang på Monza, missede de Pole Position med kun 0,003 sekund til Kessel Racing Ferrari #8, som også skulle blive hovedkonkurrenten i løbet.

Løbet startede i tørvejr, og Fabrien Lavergne snuppede føringen af GT3 kategorien på anden omgang af løbet, og blev bare ved og ved med at øge forspringet, og gav bilen bidere til Mikkel Mac med et ca 6 sekunders forspring til #8 i P2.

Hen mod slutningen af løbet blev hullet til #8 væsentlig større, da #8 fik en straf for at ramme en konkurrent, men det vidste Mikkel ikke noget om, da han blev spurgt om det efter løbet.

“Nej, jeg vidste ikke at han havde fået en straf. Men jeg ved at han var bagved, og jeg havde masser af sekunder. Så vi håndterede det over radioen, gennem alle omgangen. Det var rart at få bilen med sådan et fint forspring fra Fabien.”

Luzich Racing Ferrari #71 & Kessel Racing Ferrari #8
Photo: JJ Media

Vejret bestemte sig for at give et twist hen mod slutningen af to-timers løbet. Et kraftigt regnvejr betød at alle hold skulle pitte efter regndæk, og pitten blev et meget meget travlt sted, og sigtbarheden på banen blev kraftig forringet i løbet af kort tid.

“Og så startede det med at regne. Som kører, ved du ingenting, fordi at du ikke ved om de andre har pittet før eller efter dig – alt sådan nogle ting. Så jeg var meget glad da jeg så det ternede flag, og de sagde at jeg var vinder af løbet.”

“Jeg kunne se nogle lys fra en LMP3 foran, så ham fik jeg overhalet, og så var der mindre spray. Men man kunne stadig ikke se ret meget. Jeg er bare glad for a bilen er her, og med 4 hjul på. Så vi er meget glade, og mekanikerne fra Luzich Racing gjorde et fantastisk arbejde med dækskiftet. Jeg er glad for hele holdet.”

Mikkel Mac og Fabien Lavergne forlader Monza på andenpladsen i Mesterskabet, kun tre point efter Kessel Racing Ferrari #8. Men de skal ikke fokusere alt for meget på dem, selvom det ser ud til at blive en kamp mellem de to biler – for lige pludselig kan der dukke nogle flere op i kampen.

Det næste løb i Michelin Le Mans Cup er Road to Le Mans løbet, som afholdes på den berømte bane, forud for det store løb, midt i juni.

Relaterede nyheder