Monza leverede igen varen

4 timers European Le Mans Series løbet på Monza blev ligeså højdramatisk og turbulent, som vi er vandt til med den serie.

Med 41 startende biler var der være garanti for sammenstød og problemer.

Cool Racing #37 med Alexander Coigny, Antonin Borga og Nicolas Lapierre havde taget Pole Position, foran G-Drive Racing #26 og IDEC Sport #28.

High Class Racing #20 med Dennis Andersen og Anders Fjordbach startede løbet fra 14. pladsen.

M.Racing #19 med Lucas Legeret og Laurent Millara havde LMP3 Pole foran Nielsen Racing #7 og Oregon Team #10. Faktisk var det en Norma 1-5 inden United Autosports #2 var bedste Ligier på P6.

Monza 2019 start
Photo: JJ Media

RLR MSport #15 med Martin Vedel Mortensen, Martin Rich og Christian Stubbe Olesen startede løbet fra 7. pladsen i deres Ligier JS P3.

Eurointernational #11 med Mikkel Jensen og Jens Petersen startede løbet fra P40, da et uheld i træningen for Petersen betød at de ikke kunne deltage i kvalifikationen.

Lokalheltene Matteo Cairoli og Riccardo Pera samt tyske Christian Ried startede med Dempsey-Proton Racing Porsche #77 fra GTE Pole Position, med Team Project 1 Porsche #56 lige bagved, og Spirit of Race Ferrari #55 på P3.

Nicklas Nielsen, Fabien Lavergne og Alessandro Pier Guidi i Luzich Racing Ferrari #51 skulle starte fra P6 i GTE klassen – to pladser foran Michelle Gatting, Manuela Gostner og Rahel Frey i Kessel Racing Ferrari #83.

RLR MSport #15
Photo: JJ Media

Der var allerede kamp om pladserne på vej ind i Sving 1, da Graff #39 fik presset sig forbi, og tog føringen af løbet. Få biler bag ham, var der mere panik i LMP2 feltet, da Algarve Pro Racing #25 spandt rundt og ind over græsset.

Cetilar Racing Villorba Corse #47 pittede allerede efter anden omgang, med en punktering.

Anders Fjordbach i High Class Racing #20 havde lavet en af hans sædvanlige gode starter, og kørt sig op på P8 efter få minutter.

Der gik ikke mange minutter inden at der var noget galt i den første chikane igen. Der var kontakt mellem JMW Motorsport Ferrari #66 og Spirit of Race Ferrari #55 – hvilket så også kom til at involvere Kessel Racing Ferrari #83. Det tog lidt tid inden den forvirring var udredt, så det kostede en del tid inden alle var kørende igen. #66 fik en Drive-through for kontakten.

Kessel Racing Ferrari #83, Michelle Gatting & Rahel Frey
Photo: JJ Media

Cool Racing #37 pittede efter få omgange, men kom tilbage på banen igen efter et hurtigt pitstop.

Jensen og Eurointernational #11 gjorde et fænomenalt stykke arbejde, og var hurtigt oppe på 5. pladsen i LMP3 klassen – stærkt kørt af danskeren.

High Class Racing #20 og Dempsey-Proton Racing Porsche #77 kom lidt for tæt på hinanden i Variante Ascari, hvilket gjorde at #20 sad fast og måtte slæbes fri, mens #77 selv kunne køre tilbage på banen med det samme. Super ærgerligt for det danske hold, efter en så god start. Det hele startede med at #77 spandt rundt midt på banen, og #20 så måtte undvige.

Team Project 1 Porsche #56 med Egidio Perfetti tog føringen af GTE klassen, efter godt 20 minutters kørsel, ved at overhale Luzich Racing Ferrari #51.

DragonSpeed #21 ville nu have deres tur til at føre løbet, så det gik side om side med Graff #39, hvor der var en lille smule let kontakt, inden #21 var forbi. #39 fik en advarsel for det.

Eurointernational #11
Photo: JJ Media

Nielsen Racing #8 gravede sig ned i gruset, hvilket udløste en Full Course Yellow, så bilen kunne blive kranet fri igen.

RLR MSport #43 fik en Drive-through straf for at have startet motoren for tidligt, i forbindelse med deres første pitstop.

Den anden RLR MSport #15 var desværre også i problemer, men mere af den tekniske slags, da der var kommet en revne i motoren. Dermed var dagen slut for dem, efter blot 47 minutters kørsel.

United Autosports #3 var plaget af elektriske problemer på bilen, så de holdet også i garagen i lang tid, men de kom dog tilbage på banen igen.

Cetilar Racing Villorba Corse #47 havde også en skidt dag på kontoret, da de måtte udgå kort tid efter, med tekniske problemer på deres bil.

Luzich Racing #51
Photo: JJ Media

Duqueine Engineering #30 og Carlin #45 havde lidt kontakt, hvilket sendte #30 ud i et spin. Begge kunne dog fortsætte løbet.

IDEC Sport #28 havde også en snurretur, men det var på egen hånd.

Nielsen Racing #8 kom igen i problemer, og her måtte der Safety Car til, for at få bilen fjernet. Dermed var deres dag slut, efter en kæmpe afkørsel ved udgangen af Variante Ascari.

United Autosports #22 med Phil Hanson havde en tur lige gennem chikanen, og måtte lade IDEC Sport #28 og Panis Barthez Competition #24 passere igen, da han ikke havde kørt den korrekte bane.

BHK Motorsport #35 måtte en tur igennem pitten til en Drive-through straf, da de havde overhalet inden de havde passeret et grønt flag, efter Safety Car perioden sluttede.

Kessel Racing Ferrari #83 med Michelle Gatting havde efter to timers racerløb fået kørt sig helt op på andenpladsen i GTE. Der var dog nogle små skader på fronten af bilen, fra tidligere i løbet, og de blev stille og roligt så slemme, at løbsledelsen valgte at kalde dem ind til et tvunget pitstop, så det kunne blive repareret. Dermed røg de ud af top 3.

High Class Racing #20
Photo: JJ Media

G-Drive Racing #26 havde halvvejs i løbet føringen af LMP2, mens Realteam Racing #9 var førende LMP3 hold, og JMW Motorsport Ferrari #66 i GTE.

Med 80 minutter tilbage af løbet, var der fuld gang i dramatikken i LMP3. Oregon Team #10 havde et kæmpe problemer med bremserne, som der gik ild i mens de tankede.

Samtidig blev den førende Nielsen Racing #7 pludselig langsom ude på banen, så Tony Wells tabte føringen til Realteam Racing #9.

United Autosports #3 dag blev ikke meget bedre, da Mike Guasch røg i gruset i Lesmo 1. Det udløste en Full Course Yellow, for at få bilen bjerget.

Det tog heldigvis ikke ret lang tid – men til gengæld skulle Kessel Racing Ferrari #60 heller ikke bruge ret lang tid inden at Sergio Pianezzola havde gravet bilen ned i gruset i Lesmo 2. Det blev heldigvis klaret under en lokal gul flagzone, så løbet kunne køre videre uforstyrret.

Spirit of Race Ferrari #55 fik en 15 sekunders Stop & Go Straf for at have kørt for hurtigt i pitten.

G-Drive Racing #26, Ebimotors Porsche #80
Photo: JJ Media

Paul Loup Chatin i IDEC Sport #28 var flyvende, og fik overhalet Alex Brundle i United Autosports #32, med 35 minutter tilbage af løbet. Nu havde han blot 7 sekunder op til føringen af løbet, som helt sikkert var hans næste mål.

25 minutter før løbets afslutning, var der panik i Variante Ascari igen, da Ultimate #17 og Kessel Racing Ferrari #60 stødte sammen. De to biler holdt lige midt i det hele, og var heldige at alle de bagvedkørende fik undveget. Begge biler kom i gang igen, men baghjulsophænget på #17 var knækket, så der gik ikke mange meter inden Francois Heriau plantede bilen i gruset, så der måtte en Full Course Yellow til. #60 kørte selv tilbage til pitten, og blev skubbet ind, hvor mekanikerne gik i gang med den helt store rulle gaffatape.

Eurointernational #11 med Jens Petersen bag rattet havde taget føringen i LMP3 klassen, og var inde og få den sidste slat benzin på med 20 minutter tilbage af løbet. Timingen passede perfekt, da FCY perioden sluttede netop som han forlod pitten. Dermed beholdt de føringen i klassen, og havde stadig et forspring på næsten et halvt minut til Inter Europol Competition #13 på andenpladsen.

Dempsey-Proton Racing Porsche #77
Photo: JJ Media

Kessel Racing Ferrari #83 manglede lige den sidste slat benzin, til at kunne komme i mål, så de pittede med få minutter igen. Mekanikerne tankede bilen – men Rahel Frey måtte ind endnu en gang, da de ikke havde fået nok benzin på bilen i første omgang.

RLR MSport #43 spandt i Parabolica med mindre end et minut tilbage af løbet. Det tog lang tid for John Farano at få bilen startet igen, og da han endelig fik det, var han blevet passeret af den førende bil, som modtog målflaget. Her lavede Farano så endnu en fejl, ved at køre bilen i pitten i stedet for at krydse målstregen ude på banen. Derfor har bilen nu status af DNF, fordi at den ikke krydsede målstregen. Et løbsresultat er altid bedre end en DNF.

Men G-Drive Racing #26 med Job van Uitert, Norman Nato og Roman Rusinov vandt med to sekunder ned til IDEC Sport #28 med Paul Loup Chatin, Paul Lafargue og Memo Rojas, mens United Autosports #32 med Alex Brundle, Ryan Cullen og Will Owen sluttede P3.

Nielsen Racing #7
Photo: JJ Media

High Class Racing #20 gennemførte løbet, men Anders Fjordbach og Dennis Andersen havde tabt så meget tid ved starten af løbet, at de ikke kunne slutte højere end 16’er i LMP2 klassen.

I LMP3 sikrede Eurointernational #11 med Mikkel Jensen og Jens Petersen sig sejren – fra den sidste startposition – foran Inter Europol Competition #13 med Martin Hippe og Nigel Moore, og endnu en podieplads til United Autosports med #2 kørt af Wayne Boyd, Garret Grist og Tommy Erdos.

RLR MSport #15 med Martin Vedel Mortensen, Christian Stubbe Olsen og Martin Rich udgik som tidligere nævnt.

Dempsey-Proton Racing Porsche #77 med Christian Ried, Riccardo Pera og Christian Ried vandt GTE klassen med næsten 25 sekunder ned til JMW Motorsport Ferrari #66 og Luzich Racing Ferrari #51 med Nicklas Nielsen ved siden af Fabien Lavergne og Alessandro Pier Guidi.

Kessel Racing Ferrari #83 med Michelle Gatting, Manuela Gostner og Rahel Frey sluttede på P6 i GTE.

Den næste afdeling af European Le Mans Series bliver aftenløbet på Circuit de Catalunya, som køres den 20. juli 2019.

Relaterede nyheder