Masser af kontakt i lørdagsløb i Most

Sæsonens 3. afdeling af ADAC GT Masters blev kørt på tjekkiske Most, hvor lørdagens løb blev kørt i perfekt solskin.

HCB-Rutronik Racing Audi #31 med Kelvin van der Linde og Patric Niederhauser havde taget Pole Position foran Orange1 by GRT Grasser Lamborghini #63 med Mirko Bortolotti og Christian Engelhart, med Montaplast by Land-Motorsport Audi #29 med Max Hofer og Christopher Mies på P3.

Jens Klingmann og Nicolai Sylvest i MRS GT-Racing BMW #14 havde kvalificeret sig på 7. pladsen.

Most 2019 Start
Photo: Gruppe C Photography

Starten gik fuldstændig i ged gennem store dele af feltet.

HCB-Rutronik Racing Audi #8 med Dennis Marschall kom flyvende ind over græsset, og ramte ind i siden på Sylvest i MRS GT-Racing BMW #14, som så ramte Schütz Motorsport Mercedes #36 samt KÜS Team75 Bernhard Porsche #17. Længere tilbage i feltet måtte flere kørere tage vejen ligeud, og gennem dækchikanen.

HB Racing Ferrari #7 spandt rundt senere på omgangen, da Luca Ludwig fik et skub af Sven Barth i RWT Racing Corvette #13, men kom selv tilbage på banen.

Al den ballade gav naturligvis Safety Car, så Bernhards bil kunne blive fjernet fra gruset. Både #8 og #14 kunne selv køre tilbage til pitten, men udgik der på grund af skader på bilerne.

Det tog over 10 minutter inden den ene bil var fjernet fra gruset, men så var der også fri bane igen.

HB Racing Ferrari #7
Photo: Gruppe C Photography

Niederhauser i polebilen #31 fik lavet et pænt hul til Bortolotti i #63 Lambo’en, så han slet ikke kom under pres.

Lokale Team ISR Audi #33 med Filip Salaquarda og Kelvin Snoeks i Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing #20 ramte hinanden i midterfeltet, men begge biler kunne fortsætte med diverse lakskader på bilen.

EFP Car Collection by TECE Audi #11 fik bremset lidt for sent for enden af start-mål langsiden, så Elia Erhart måtte bruge dækchikanen, for at komme tilbage på asfalten.

Pitstop vinduet åbnede efter 25 minutters ræs, men ingen af de førende valgte at dykke ind i første forsøg.

Der var dog en minimumstid på 70 sekunder for pitstoppet, for at sikre at bilerne kunne komme sikkert ind, og kørerne kunne få selerne spændt rigtig igen. Denne tid overholdt Callaway Competition Corvette #77 Orange1 by GRT Grasser Lambo #19, og T3 Motorsport Audi #71 ikke, da de havde været for hurtige. Det kostede dem en Drive-through straf.

Der skete ikke nogen forskydninger mellem de førende biler under selve pitstoppene, men Orange1 by GRT Grasser #63, Montaplast by Land-Motorsport Audi #29 og RWT Racing Corvette #13 lå kofanger mod kofanger kort tid efter, ude på banen.

Montaplast by Land-Motorsport Audi #29
Photo: Gruppe C Photography

#29 og #13 kom lidt for tæt på hinanden i den første chikane, da David Jahn i #13 forsøgte at overhale Christopher Mies i #29. Jahn lå på ydersiden, som blev til indersiden, men havde snuden oppe på siden af Mies, som drejede ind i svinget som helt normalt. De to biler ramte hinanden, og Mies fik en skade på bagskærmen, så det røg fra bagdækket, og Mies tabte pladsen til Jahn. Røgen stoppede heldigvis igen få sving senere, og Mies kunne køre videre uden risiko for en skade på dækket.

BWT Mücke Motorsport Audi #25 holdt på tværs i chikanen med 18 minutters ræs tilbage. Christopher Haase fik et kæmpe skub fra Frank Stippler i Team ISR Audi #33, under nedbremsningen til chikanen, og kunne derfor ikke rede bilen. Det var ikke overraskende at sammenstødet blev undersøgt af dommerne, og resulterede i en Drive-through straf til #33.

Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing Mercedes #20 måtte udgå med 12 minutter tilbage af løbet, da Mick Wishofer kom ind i pitten med en masse røg og damp fra motorrummet.

HCB-Rutronik Racing Audi #31
Photo: Gruppe C Photography

Matteo Cairoli i KÜS Team75 Bernhard #18 måtte udgå fra løbet med blot 7 minutter tilbage på uret. Italieneren parkerede Porsche’n ude på banen med et teknisk problem, men fik den kørt i sikkerhed, så vi undgik Safety Car.

HCB-Rutronik Racing Audi #31 med Kelvin van der Linde og Patric Niederhauser vandt løbet i suveræn stil, foran Orange1 by GRT Grasser Lamborghini #63 med Mirko Bortolotti og Christian Engelhart, og Montaplast by Land-Motorsport Audi #29 med Max Hofer og Christopher Mies på P3. Oprindelig var RWT Racing Corvette #13 med David Jahn og Sven Barth kørt over målstregen som treer, men de fik en 1 sekunders tidsstraf for kontakten med #29.

I morgen skal weekendens andet løb i ADAC GT Masters på Most banen køres.

Relaterede nyheder