Næsten frit spil i LMP1 på testdagen

FIA Endurance Commision har besluttet at give de private LMP1 hold næsten frit spil på testdagen forud for 24 timers løbet på Le Mans 2019.

Ved løbet i 2018 var ingen af ikke-hybridbilerne indenfor 2,3 sekunder af Toyota Gazoo Racing i løbet, og hele 4 sekunder i kvalifikationen. Det var så stor en difference, at der aldrig blev spænding omkring løbets udfald, da begge Toyota Gazoo Racing biler havde overhalet samtlige konkurrenter med en omgang, efter mindre end 3 timers racerløb.

Den 2. juni 2019 køres den obligatoriske testdag forud for 24 timers løbet, som køres 2 uger senere. Her skal alle de deltagende hold stille med bil og mandskab, så de kan få kørt en masse omgange på banen. Kørere som har kørt på banen indenfor de seneste 5 år, har dog ikke mødepligt på dagen, såfremt at de har andre løb at deltage i.

SMP Racing #11 & Toyota Gazoo Racing #8
Photo: JJ Media

Til testdagen skal Toyota Gazoo Racing veje 10 kilo mere end ved løbet sidste år, men får den samme mængde hybrid energi samt brændstof. Det skulle sløve dem en anelse ned.

Samtidig har Rebellion Racing, SMP Racing, ByKolles Racing Team samt DragonSpeed fået lov til at bruge 7kg mere brændstof pr time, men udover det, så har de ikke nogen begrænsninger på hvor meget at de bruger pr omgang, som de ellers havde i 2018.

Alt dette er gjort i et håb om at få samlet LMP1 feltet, så der ikke er 12 omgange mellem Toyota Gazoo Racing og nærmeste forfølger efter 24 timer – og det vel og mærke uden nævneværdige problemer for nogle af parterne sidste år.

Forhåbentlig bliver testdagen tør, og med 8 timers uafbrudt kørsel, så vi får mulighed for at få en smagsprøve på om ændringerne har hjulpet, eller om Toyota Gazoo Racing stadig giver alle de andre hold røvfuld.

Relaterede nyheder