IndyCar introducerer forrude i 2020

Det har længe boblet, men nu er det endeligt – NTT IndyCar Series skal have forruder på bilerne i 2020.

Forruden, eller dens officielle engelske navn Aeroscreen, skal beskytte kørerne mod flyvende vragdele, der kan ramme kørernes hoved.

I 2018 blev de første tests med Aeroscreen på ovaler foretaget, hvor både Scott Dixon og Josef Newgarden var blandt kørerne, men de havde nogle kritikpunkter omkring spejlinger og andre ting. Vigtigst af alt var at forruden faktisk ikke bestod crashtesten. Og alle disse faktorer gjorde at den oprindelige version blev skrottet.

Imidlertid var IndyCar i kontakt med Red Bull Advanced Technologies, der har erfaring fra Formel 1 med HALO versionen. En Formel 1 HALO kan dog ikke bruges, da bilerne ikke er konstrueret til at have sådan en monteret, og HALO’en derfor ikke ville kunne modstå kræfterne i et uheld.

Derudover ønsker serien at have lukket helt af, så ingen former for vragdele kan komme til at ramme kørerens hoved. Risikoen for vragdele er langt større på ovaler end på almindelige baner, og så er hastighederne meget højere end på størstedelen af Formel 1 baner. Faktisk har chefen for Indycars tekniske afdeling, Tino Belli, også påpeget at en HALO faktisk kan reflektere vragdele ned i cockpittet, og derved ramme kørerens ubeskyttede brystregion, hvilket kan være langt værre end at blive ramt på hovedet med hjelm på.

Aeroscreen 2020
Graphics: NTT IndyCar Series

Red Bull Advanced Technologies er kommet med en løsning som kombinerer det bedste fra begge verdener, og planen er at den skal monteres på bilerne allerede i 2020.

Et titanium stel, med et monteringspunkt foran cockpittet, hvor Advanced Frontal Protection i øjeblikket er monteret, som så går bagud ligesom HALO’en, men i stedet har en anden type monteringspunkter på siden af cockpittet, og så lamineret glas, med varmetråde i, så glasset ikke kan dugge. Derudover er der et lille luftindtag, så der kommer et naturligt airflow ind i cockpittet, som skal forhindre at den dugger til, samt at kørerens hjelm ikke bliver påvirket af den anderledes turbolens, som Aeroscreen ellers ville komme til at give.

Det laminerede polycarbonat glas får en antirefleksbehandling, så man undgår de refleksioner, som kørerne klagede over ved 2018 testene. Derudover kan der monteres afrivningsglas på ydersiden, som man kender fra bl.a. Le Mans biler, så kørerne får en helt ren udsigt ved hvert pitstop.

Henover sommeren og efteråret skal den testes i virkelighedens verden, så man finder ud af om teorien også fungerer ude i virkelighedens verden.

Men udstyret skal kunne monteres på alle de nuværende biler, så holdene undgår at skulle ud at køre nye biler.

Relaterede nyheder