Mesterskabsføringen skiftede på Silverstone

Sæsonens 4. afdeling af FIA World Rallycross Championship presented by Monster Energy blev kørt på Silverstone banen i Storbritannien.

Banen benytter dog ikke noget af den velkendte Formel 1 banes asfalt, men i stedet nogle af asfaltarealerne som bruges til øvelseskørsel for nye racerkørere – eller som parkeringsplads ved nogle af de store arrangementer.

Lørdagens Q1 og Q2 blev kørt i flot solskinsvejr.

Vinderen fra sidste gang , Timur Timerzyanov, lavede en fejl i Q1 og endte i dækbarrieren.

Ellers var det en stille og rolig førstedag for favoritterne, hvor Timmy Hansen var den bedste mand foran lillebror Kevin Hansen. Andreas Bakkerud var P3 foran Krisztian Szabo på fjerdepladsen.

Søndag morgen var det heldigvis stadigvæk solskin, hvilket bestemt ikke er en selvfølge i England.

Joni Wiman, Oliver Bennett, Liam Doran, Janis Baumanis
Photo: FIAWorldRallycross.com

Q3 var rigtig skidt for Krisztian Szabo, da han først blev skubbet på tværs af banen i Sving 1, inden han så gik i stå halvvejs rundt på første omgang. Han fik dog liv i bilen igen, men tiden blev så dårlig, at han sluttede langt tilbage i Q3.

Guillaume de Ridder var heller ikke for heldig i Q3, da han havde kontakt med Liam Doran, og de Ridder derfor udgik med defekt styretøj.

Timo Scheider og Timur Timerzyanov havde lidt kontroverser på banen i Q4, hvor Scheider godt nok vandt heatet, men følte at han var blevet påkørt af russeren flere gange i heatet, og kastede lidt håndtegn efter ham, efter målflaget.

Timmy Hansen, Kevin Hansen, Anton Marklund, Guerlain Chicherit, Timo Scheider og Timur Timerzyanov var alle i Semi 1, mens Andreas Bakkerud, Joni Wiman, Liam Doran, Krisztian Szabo, Janis Baumanis og Oliver Bennett var i Semifinale 2. De to GC Kompetition Academy kørere Cyril Raymond og Guillaume de Ridder nåede desværre ikke finalen, mens den tidligere WRC kører Mark Higgens heller ikke gjorde det i sin gæsteoptræden.

Guillaume de Ridder, Liam Doran, Oliver Bennett
Photo: FIAWorldRallycross.com

Der var kommet regn på banen inden semifinalerne, men det var blevet tørvejr igen. Brødrene Hansen kom ind i Sving 1 som førende, mens Marklund fik kæmpet sig ind på 3. pladsen. Han valgte dog at tage Joker Lap på allerførste omgang. Holdkammerat til Marklund, teamchef Chicherit var inde på anden omgang, mens Scheider ventede til den næstsidste omgang. Timmy og Kevin tog Joker på sidste omgang, ligesom Timerzyanov også gjorde.

Kevin Hansen klokkede fuldstændig i den, da han tog Joker Lap, så han spandt rundt, og derved mistede en sikker finaleplads. Dermed gik Timmy Hansen, Anton Marklund og Timo Scheider videre til finalen, mens Guerlain Chicherit, Timur Timerzyanov og Kevin Hansen var ude. Noget af en nedtur for den mesterskabsførende Hansen inden weekenden.

Det blev en vild start på Semi 2, med Bakkerud og Doran fik de bedste starter, men Baumanis ville også kæmpe med om føringen. Doran og Baumanis kom side om side henover hoppet, og Wiman så sit snit til at stikke snuden op på indersiden af de to. Det gik bestemt ikke godt, da han kom i klemme mellem en dækbarriere og Baumanis, og endte omme på siden i hans “lånebil”, hvor han erstattede Niclas Grönholm som stadig var ved at komme sig efter hans blindtarmsoperation. Styretøjet på Wiman’s Hyundai var desværre ødelagt, så han kunne ikke komme til start igen.

Det udløste et rødt flag, hvor fem mænd så var klar til genstarten.

Bakkerud og Doran fik igen de to bedste starter, mens Szabo flettede ind på 3. pladsen. Baumanis tog Joker på første omgang. Szabo var inde på anden omgang, og kom ud foran Baumanis.

Oliver Bennett udgik med store flammer under bilen, men lå alligevel ikke til at komme i finalen. Andreas Bakkerud og Liam Doran var først i Joker på sidste omgang, men gik videre til finalen, ligesom Krisztian Szabo også var. Janis Baumanis, Oliver Bennett og Joni Wiman var færdige i dagens ræs.

Andreas Bakkerud, Timmy Hansen
Photo: FIAWorldRallycross.com

Bakkerud fik en god start på finalen, og fik endda presset Timmy Hansen lidt ind i dækkene i Sving 1, mens Scheider var P3. Både Marklund og Doran var i det alternative spor på første omgang.  Szabo var inde i Joker på 2. omgang, og flettede ind foran Doran, men langt efter Marklund.

Timmy Hansen var i Joker på 3. omgang, og kom ud foran Marklund. Bakkerud og Scheider var begge i Joker på næstsidste omgang, men kom ud på henholdsvis 2. og 4. pladsen.

Bakkerud forsøgte højre og venstre om Timmy Hansen, men kunne ikke passere ham, så svenskeren vandt sæsonens anden sejr, foran Andreas Bakkerud, med Anton Marklund som sidste mand på podiet. Timo Scheider sluttede P4, mens Krisztian Szabo sluttede femmer, og Liam Doran udgik med tekniske problemer.

Timmy Hansen har taget føringen i Mesterskabet foran lillebror Kevin Hansen, mens Andreas Bakkerud er P3. Janis Baumanis har lidt afstand op til top-3, mens Janis Baumanis, Timur Timerzyanov og Liam Doran er på de næste pladser.

Relaterede nyheder