100 minutters gaderæs i Detroit

IMSA WeatherTech SportsCar Championship var nået til Belle Isle Street Course i Detroit, hvor DPi og GTD bilerne skulle have en 100 minutters afdeling, mens LMP2 og GTLM bilerne fik fri, da en stor del af dem var i Frankrig til Le Mans testdagen.

Juan Pablo Montoya kørte Acura Team Penske #6 på Pole Position, i den bil som han deler med Dane Cameron. Hans holdkammerat Helio Castroneves starter toer, sammen med Ricky Taylor i #7 samt Jonathan Bomarito og Harry Tincknell i Mazda Team Joest #55.

I GTD klassen tog Zachery Robichon Pole Position i sin gæsteoptræden sammen med Patrick Long i Park Place Motorsports Porsche #73. Normalvis kører Robichon i Pfaff Motorsports Porsche #9, men de var ikke til start her, så derfor fik han sædet, som Patrick Lindsey sidder i. Lindsey skal dog teste på Le Mans i morgen, så derfor har han valgt at springe løbet over som kører, og i stedet være privatchauffør med flyveren direkte fra Detroilt til Le Mans. Men virkelig flot præstation af Robichon! Christina Nielsen kørte en fantastisk kvalifikation i Heinricher Racing w/Meyer Shank Racing Acura #57, hvor hun kørte bilen, som hun deler med Katherine Legge, til P2. Trent Hindman kørte den anden Acura #86 på P3, som han deler med Mario Farnbacher.

Acura Team Penske #6
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Oprindelig var det Turner Motorsport BMW #96 som havde taget Pole i GTD, men en fejl fra holdet, hvor de havde sat lidt for meget camber på bilen, gjorde at de blev udelukket, og i stedet skulle starte allerbagerst.

Mens DPi løbet var tællende til det generelle mesterskab, fik GTD klassen kun point til Sprint Cup mesterskabet, som er de korte løb i sæsonen.

Det blev en vild start på løbet, hvor Bomarito i Mazda #55 kom op på andenpladsen allerede i første sving, foran Pipo Derani i Whelen Engineering Cadillac #31. Castroneves snorkboblede og kom kun igennem første sving på 4. pladsen.

Paul Miller Racing Lamborghini #48
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Cooper MacNeil i WeatherTech Racing Ferrari #63 kom ikke engang igennem Sving 1, inden han havde skovlet Ryan Hardwick i Paul Miller Racing Lamborghini #48 af banen. MacNeil var ude af løbet, mens Hardwick fik bilen kørt tilbage til pitten, hvor mekanikerne hurtigt fik repareret bagenden af bilen, så han kunne komme tilbage på banen – uden at falde en omgang tilbage. Hurtigt arbejde.

Det udløste en Full Course Caution, så Ferrari’en kunne blive fjernet.

Da løbet blev frigivet, gik der ikke længe inden Derani kom op på andenpladsen i løbet.

GTD klassen var uændret i toppen af feltet. Compass Racing McLaren #76 fik en Drive-through straf for ikke have indtaget den rigtige startposition ved starten af løbet.

Park Place Motorsports Porsche #73
Photo Courtesy of IMSA / Michael L. Levitt

John Potter i Magnus Racing Lamborghini #44 havde kørt sig op på 6. pladsen i GTD klassen, hvilket var eneste kører som virkelig var på fremdrift i feltet.

Der var mørke regnskyer på vej mod banen, så holdene var usikre på om det ville ramme mens løbet var i gang, eller om det ville blæse nord om banen.

Pipo Derani blev hændt til tørre, da de skulle overhale AIM Vasser Sullivan #14, så Jonathan Bomarito fik Mazda’en placeret på indersiden, og derved var tilbage på P2 i løbet.

En halv time inde i løbet kom der igen Full Course Caution, da Juncos Racing Cadillac #50 havde snittet en dækbarriere, og derved drysset vragdele ud på banen. Victor Franzoni kunne selv køre videre i #50, men skulle ind og have ny bagende på bilen.

Juncos Racing Cadillac #50
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Det udnyttede alle DPi holdene til at pitte for første gang – på nær Mazda Team Joest #77, der valgte at køre videre.

Samtlige GTD hold pittede, og udførte deres køreskifte, så de var klar til at køre i mål.

Meyer Shank Racing Acura #86 havde problemer med venstre bagdæk, som mekanikerne ikke kunne få skruet fast igen. Det gjorde at de faldt hele vejen fra 3. pladsen til sidstepladsen.

Løbet blev genstartet med præcis en time tilbage.

Der gik dog kun en halv omgang inden at der kom Safety Car igen. Mario Farnbacher i Acura #86 havde banket bagenden af bilen ind i betonmuren – og dermed var deres løb slut. Så alt gik galt for dem i løbet af 5 minutter.

Starworks Motorsports Audi #8
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Da løbet blev genstartet gik de to Acura biler i lidt kamp med hinanden på P2 og P3, så #6 kom forbi #7, mens Mazda Team Joest #77 kunne holde føringen i en halv omgang – inden Dane Cameron i Acura Team Penske #6 gik i føring af løbet.

Det var store skiftedag i GTD, hvor AIM Vasser Sullivan Lexus #14 tog føringen, og sendte Park Place Motorsports Porsche #73 ned på andenpladsen. Katherine Legge i Acura #57 forsøgte at komme forbi Patrick Long i #73, men røg i stedet ned på fjerdepladsen.

Turner Motorsport BMW #96 med Bill Auberlen var kommet helt op på 5. pladsen i løbet, og satte nu de fire forreste i klassen under pres.

42 minutter før løbets afslutning pittede Acura Team Penske #7, Whelen Engineering Cadillac #31, Mazda Team Joest #55, CORE autosport Nissan #54 og JDC-Miller Motorsports Cadillac #85. Omgangen efter kom de andre DPi biler ind – sekunder før der kom Full Course Yellow på grund af vragdele, fordi Jordan Taylor havde været en tur i dækmuren og smidt lidt vragdele ude på banen.

Mazda Team Joest #77
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Så stillingen ved genstarten var Acura Team Penske #6, Acura #7, Whelen Engineering Cadillac #31, Mazda Team Joest #55, JDC-Miller Motorsports #84 og CORE autosport Nissan #54.

I GTD var AIM Vasser Sullivan Lexus #14 i front af Park Place Motorsports Porsche #73, Lexus #12 og Heinricher Racing w/Meyer Shank Racing Acura #57.

Løbet blev genstartet med 31 minutter tilbage. Alle biler var tanket til slut, så der blev ikke slappet af.

Harry Tincknell i Mazda Team Joest #55 var netop kommet op på 3. pladsen, ved at passere Whelen Engineering Cadillac #31. Det gjorde at Stephen Simpson i JDC Miller-Motorsport #84 fik et tilløb på Mazda’en, og det kom til kontakt mellem de to, hvilket sendte Tincknell hårdt ind i dækmuren – og udløste endnu en FCY. #55 blev trukket ud af dækkene, og kørte bilen tilbage til pitten – hvor de så udgik.

Løbet blev genstartet med 21 minutter tilbage – og igen var der action fra første meter. Colin Braun i CORE autosport Nissan #54 fik et lille skulderskub af Felipe Nasr i Whelen Engineering #31, hviket gjorde at Nissan raceren blev ustabil, så Konica Minolta Wayne Taylor Racing #10 med Jorden Taylor også kom forbi. #10 fik dog endnu flere skader, så de måtte pitte bilen.

AIM Vasser Sullivan Lexus #14
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Filipe Albuquerque i Mustang Sampling Cadillac #5 og Oliver Jarvis i Mazda Team Joest #77 havde kontakt, hvilket gjorde at #77 holdt på tværs af banen. Jarvis måtte pitte med skader på bilen, og dermed var begge Mazda’er ude af kampen omkring podiepladser.

Nasr i Whelen Engineering Cadillac #31 kom op på 2. pladsen, da han fik passeret Ricky Taylor i Acura Team Penske #7.

Ni minutter før afslutningen af løbet var der kontakt mellem Bill Auberlen i Turner Motorsport BMW #96 og Katherine Legge i Heinricher Racing w/Meyer Shank Racing Acura #57, hvilket sendte Legge i muren, og ned på sidstepladsen i GTD. Dommerne kiggede på sagen, og vurderede at det var hændeligt uheld.

Nasr i Whelen Engineering Cadillac #31 var lige ved at få udbremset sig selv, men holdt bilen på banen, men tabte lidt afstand op til førende Cameron i Acura Team Penske #6.

Regnen rykkede tættere og tættere på banen og de første dråber begyndte at komme med 5 minutter tilbage af løbet, og med torden i området, skulle kamerafolkene på tv kameraerne gå indenfor, så der var flere og flere kamerapositioner som ikke længere var tilgængelige.

Konica Minolta Wayne Taylor Cadillac #10
Photo Courtesy of IMSA / Richard DoleRenger Van Der Zande, Jordan Taylor

Heldigvis kunne helikopterne stadig flyve, og ikke mindst onboard kameraerne, så vi kunne se den spændende afslutning af løbet.

Turner Motorsport BMW #96 måtte udgå kort tid før målflaget, med mekanisk defekt på bilen.

Acura Team Penske #6 med Dane Cameron og Juan Pablo Montoya vandt løbet foran Whelen Engineering Cadillac #31 med Felipe Nasr og Pipo Derani, mens Acura Team Penske #7 med Helio Castroneves og Ricky Taylor sluttede P3.

Jack Hawksworth og Richard Heistand i AIM Vasser Sullivan Lexus #14 vandt GTD klassen foran Park Place Motorsport Porsche #73 med Zachery Robichon og Patrick Long samt AIM Vasser Sullivan Lexus #12 med Townsend Bell og Frankie Montecalvo.

Christina Nielsen og Katherine Legge Heinricher Racing w/Meyer Shank Racing Acura #57 sluttede 9’er i GTD klassen.

Nu holder IMSA WeatherTech SportsCar Championship sommerpause indtil den 30. juni 2019, hvor 6 timers løbet på Watkins Glen skal køres med alle 4 klasser.

Relaterede nyheder