JOTA Sport navnet er tilbage

JOTA Sport vender endelig tilbage under eget navn, når den kommende FIA World Endurance Championship 2019/20 sæson starter.

Holdet har i hvert fald sendt en ansøgning ind på en ORECA 07 Gibson LMP2 racer, som de har meget stor erfaring i at drive.

De seneste tre år har holdet kørt under andre navne. I 2016 var det som G-Drive Racing i ELMS serien, mens det siden 2017 har været som Jackie Chan DC Racing.

Til den kommende sæson er planen at stille op under eget navn med Anthony Davidson, Pastor Maldonado og Roberto Gonzalez bag rattet. De tre sidder i øjeblikket bag rattet af DragonSpeed #31, som derfor med al sandsynlighed ikke vender tilbage i den kommende sæson. DragonSpeed har allerede bekræftet at deres LMP1 racer ikke er en del af den kommende sæson, men de i stedet vil fokusere mere på IndyCar og European Le Mans Series.

Udover FIA WEC programmet, driver JOTA Sport også R-Motorsport programmet i Blancpain Endurance Series, så teamet har mange jern i ilden.

Roberto Gonzalez har et par sæsoners erfaring i FIA WEC, hvor han først kørte for Manor i LMP2, inden han skiftede til DragonSpeed holdet. Hans storebror Ricardo har også tidligere kørt i klassen, men fokuserer nu mere på forretningssiden igen, efter han bl.a. var promotor for FIA WEC løbene i Mexico.

Pastor Maldonado, Roberto Gonzalez, Anthony Davidson
Photo: JJ Media

Anthony Davidson er efterhånden ved at være veteran indenfor sportsvogne. Godt nok kørte han Formel 1 af et par omgange, men har kørt både GT1 racere, Peugeot Diesel LMP1 racere og de seneste mange år, Toyota Gazoo Racing LMP1 biler. Der var dog ikke længere plads til ham på holdet i Super Sæsonen 2018/19, så da Le Mans 2018 var overstået, fik han lov til at køre for DragonSpeed i LMP2 klassen, hvor han har været en af de bærende kræfter sammen med Maldonado.

Det er Pastor Maldonados første sæson i sportsvogne, som slutter på Le Mans. Den tidligere Formel 1 kører – og vinder – skiftede over til den type racerbiler, da han ikke længere kunne finde et sæde i F1, bl.a. også fordi at pengekassen hos hans venezuelanske sponsorer ikke længere stod på helt så vid gab som tidligere. Mange var skeptiske da han skiftede over, da han fra F1 tiden havde lidt et skidt ry, men han har gjort det rigtig godt i FIA WEC og har kørt hurtige og stabile tider, hvilket er forventet af en Platin kører.

Gonzalez og Maldonado indtager aktuelt 3. pladsen i Kørernes Mesterskab, men har 26 point op til førstepladsen, med 37 mulige point. Davidson er ikke med i den kamp, da han som tidligere nævnt ikke kørte fra sæsonstarten af. Afstanden på 26 point betyder at holdet som minimum skal slutte toer – og så skal både Jackie Chan DC Racing #38 (ironisk nok) og Signatech Alpine Matmut #36 udgå af løbet, da de to hold er sikret minimum 12 point, såfremt de bare gennemfører løbet.

Men det er Le Mans, og det er 24 timer – og hvis ikke man krydser målstregen, så får man nul point. Så intet er afgjort endnu.

Jackie Chan DC Racing forventes at blive i FIA WEC i 2019/20, men vi mangler stadig at få bekræftet, om det bliver en eller to biler, og hvem der skal drive bilerne.

24 timers løbet på Le Mans køres om præcis 2 uger – den 15.-16. juni 2019.

Relaterede nyheder