Anden duel i Detroit

Søndag bød på weekendens andet NTT IndyCar Series løb i Detroit, som blev kørt på Belle Isle banen i det såkaldte Chevrolet Detroit Grand Prix.

Gårsdagens regnvejr havde en lille smule indflydelse på dagens kvalifikation, som måtte stoppes på grund af vandpytter på banen.

Men mesterskabsførende og ikke mindst gårsdagens vinder, Josef Newgarden fik kørt sig til Pole Postion, foran Alexander Rossi, Zach Veach, Colton Herta, James Hinchcliffe, og Scott Dixon.

Det blev en meget rodet start i midterfeltet, hvor Will Power var tæt på at lave tyvstart.

Da feltet kom til Sving 3, var der endnu mere panik. Rosenqvist fik en mindre flyvetur, da han kom i klemme mellem Power og Patricio O’Ward. O’Ward spandt rundt, hvor også Tony Kanaan og Simon Pagenaud blev involveret. Rosenqvist kunne fortsætte, men faldt tilbage på 14. pladsen. O’Ward kom i gang igen, men havde tabt en omgang til de førende. Kanaan var ude af løbet, mens Pagenauds mekanikere forsøgte at reparere franskmandens bil.

Det udløste selvfølgelig en Safety Car, så banen kunne blive ryddet igen.

Tony Kanaan
Photo: Indycar.com / James Black

Mange af kørerne udnyttede det til at tage deres første pitstop, heriblandt begge de førende Newgarden og Rossi, mens Scott Dixon blev ude på banen, og var den nye førende af løbet foran Spencer Pigot og Will Power.

Will Power gik dog i stå ude på banen, og måtte have hjælp til en genstart af bilen. Han blev startet igen, lige inden han røg en omgang ned, men var allerbagerst i feltet.

Dixon fik et godt forspring på genstarten af løbet, mens Newgarden kom udenom Max Chilton – nye dæk mod lidt ældre. Dermed var Newgarden oppe på P5.

Leist måtte pitte en ekstra gang, da holdet havde mistanke på at der var noget galt med forhjulsophænget, da mekanikerne inspicerede det længe og grundigt, inden de de sendte ham tilbage på banen.

Tony Kanaan
Photo: Indycar.com / Chris Owens

Chilton forsøgte at forsvare sig mod Rossi, men da først ladeporten blev åbnet, røg Hinchcliffe, Herta, Bourdais, Ericsson, Rosenqvist, Sato, Andretti, Veach, Hunter-Reay og Ed Jones også forbi.

Dixons dæk var helt færdige efter 14 omgange, da først Ferrucci passerede ham, og newzealænderen faldt langt ned i feltet, inden han var tilbage ved pitten.

Her nåede han lige at komme i pit, inden Sebastien Bourdais og Spencer Pigot havde et vildt uheld lige ved pitindkørslen. Bourdais ramte bagenden på Pigots bil, og var herefter ved tage sig en ordentlig flyvetur. Heldigvis kom bilen ned igen på alle fire hjul, men frontvingen var kraftig beskadiget. Pigot endte hårdt i betonmuren, og var ude på stedet. Bourdais fik bilen kørt tilbage til pitten, hvor mekanikerne fik skifte den ødelagte frontvinge.

Det udløste naturligt nok endnu en Safety Car periode, da Pigot holdt parkeret lige midt i pitindkørslen.

Santino Ferrucci
Photo: Indycar.com / Chris Owens

Alt imens kunne Santino Ferrucci nyde endnu flere føringskilometer, foran Graham Rahal og Josef Newgarden bag sig.

Bourdais måtte i pit endnu en gang, da mekanikerne ikke kunne få den nye frontvinge monteret korrekt, så der måtte endnu et forsøg til. Mekanikerne ville dog hellere sende ham tilbage på banen uden vinge, fremfor at miste en omgang.

Da løbet blev genstartet igen, var Rosenqvist meget tæt på at fortsætte ligeud i Sving 1, med låste bremser, men fik styr på bilen og beholdt placeringen foran Veach.

Ed Jones tabte 5 placeringer umiddelbart efter genstarten af løbet, så han røg ned på 15. pladsen.

Holdene begyndte at pitte for anden gang, 28 omgange af løbet. Her lykkedes det Newgarden at komme ud igen foran Rossi.

Rahal var en af de sidste til at pitte, og faktisk nåede han ind og ud af pitten, inden Newgarden og Rossi havde passeret pitudkørslen, hvilket lovede godt for Ferrucci, hvis ellers holdet var kvikke nok omkring deres pitstop.

Scott Dixon
Photo: Indycar.com / James Black

James Hinchcliffe kom ud fra pitstoppet centimeter foran Newgarden og Rossi. Det betød at Rossi så sin chance til at komme forbi dem begge to. Han dykkede på indersiden, mens Newgarden også forsøgte at overhale Hinch. Newgarden tabte så bagenden af bilen, gik på tværs af banen, og blokerede sporet for Hinch, mens Rossi skred baglæns ind i Hinch.

Rossi kunne fortsætte, mens Newgarden og Hinch havde flettet hjul – så der måtte Safety Car til for at få den knude løst op. Newgarden tog skylden fuldstændig på hans skuldre, og mente at han selv burde have truffet en anden beslutningen under overhalingen.

Da Santino Ferrucci dykkede i pit, overtog Scott Dixon føringen af løbet foran Marcus Ericsson, Takuma Sato, Ryan Hunter-Reay og Marco Andretti. Det var dog Graham Rahal som var første mand i rækken, som lige havde været inde og få nye dæk på, så han ville formentlig have en fordel senere i løbet.

Dixon stak afsted igen efter løbet blev givet frit igen, men Ericsson fulgte også godt med.

Rossi havde nærmest ild i øjnene, og overhalede Rosenqvist indenom i den hurtige Sving 1-2 kombination.

Marcus Ericsson
Photo: Indycar.com / Joe Skibinski

Chilton kæmpede med bilen, og blev overhalet af Veach, Power og Herta i løbet af et par omgange, mens Ferrucci fulgte efter kort tid senere.

Bourdais var egentlig kommet godt med igen, men hans dæk var ved at være gamle, så han tabte også 4 placeringer på en enkelt omgang.

Da Dixon pittede overtog Ericsson føringen af løbet, men på lånt tid, da han skulle ind og tanke en omgang senere. Han kom ud igen lige bagved Dixon, så han stadig var med i kampen omkring en podieplads, da de to kom ud som henholdsvis 2’er og 3’er i løbet, da størstedelen af konkurrenterne også pittede på samme tidspunkt.

Will Power havde føringen af løbet, men var efterhånden ved at have en tom tank på bilen, så det ville snart slutte. Spørgsmålet var blot om han kunne nå ud på 3. pladsen i løbet. Det nåede han ikke, men kom ud på P4, lige foran Sato, Hunter-Reay og Rossi. Sato forsøgte at komme forbi, men tabte i stedet tre placeringer, mens Power kunne bibeholde 4. pladsen.

Power fik kørt sig op på 3. pladsen, da han overhalede Ed Jones med 17 omgange igen.

Hinchcliffe holdt pludselig stille ude på banen, hvilket udløste endnu en Safety Car periode.

Will Power
Photo: Indycar.com / James Black

Team Penske havde haft gang i værktøjet endnu en gang, og fik Josef Newgarden tilbage på banen – dog 22 omgange efter de førende, og 9 omgange efter Pagenaud, som også havde været under reparation tidligere i løbet.

Løbet blev genstartet med 10 omgange tilbage, hvor Dixon med det samme fik en pænt hul til Ericsson.

Sato var aggressiv under genstarten af løbet, og gik til angreb på Rossi – men i stedet mistede han pladser til Rosenqvist og Andretti, og var centimeter fra at ryge i dækmuren, efter en duel med svenskeren. Herefter dykkede japaneren i pit, da holdet havde mistanke til en sivepunktering på bilen.

6 omgange før mål røg Felix Rosenqvist i muren. Han havde snittet muren et par sving før, og da han så drejede ind i Sving 1, knækkede baghjulsophænget, og han røg i banen, og ud af løbet.

Løbsledelsen valgte at stoppe løbet, så bilen kunne blive fjernet, og man ville få et løb på 3 omgange til allersidst.

Dixon fik en fantastisk start, med et godt hul til Ericsson og Power.

Rossi prøvede til med at komme forbi Hunter-Reay, men det lykkedes ham ikke i de første par forsøg.

Men Scott Dixon gjorde skaden fra i går god igen, og kørte en sikker sejr i hus foran Marcus Ericsson, Will Power, Ryan Hunter-Reay og Alexander Rossi.

Dagens løb betød at Josef Newgarden fortsat har føringen i mesterskabet, men nu foran Alexander Rossi, Simon Pagenaud, Scott Dixon og Takuma Sato.

Den næste afdeling af NTT IndyCar Series køres allerede den kommende lørdag aften lokal tid på Texas Motor Speedway.

Relaterede nyheder