Italiensk lørdagsvarme til DTM

DTM havde taget turen til Italien, for at køre 2019 sæsonens 5. og 6. afdelinger på Misano banen, sydøst for Bologna.

Lørdagens løb bød på solskin og varme temperaturer. Modsat sidste års løb, skulle denne weekends ræs være et normalt eftermiddagsløb.

Rene Rast havde taget Pole Position, i en ren Audi Sport opvisning. Jonathan Aberdein, Loic Duval og Robin Frijns var P2 til P4, inden Sheldon van der Linde som den bedste BMW kører. Jake Dennis var den bedste Aston Martin kører i P13, lige foran holdkammeraten Daniel Juncadella.

Marco Wittmann havde tekniske problemer i kvalifikationen, og måtte derfor starte løbet fra allersidste position.

Der var lidt udskiftninger i feltet. Andrea Dovizioso havde overtaget den ene Audi Sport Team WRT, da Pietro Fittipaldi efter planen skulle være i Canada som reservekører i Formel 1 hos HAAS. Uheldigvis måtte Jamie Green igennem en blindtarmsoperation, så Fittipaldi blev overtalt til at køre i Italien i stedet for at stå standby i en garage i Canada. Mens Fittipaldi kørte i den orange Audi Team Rosberg bil som Green plejer at køre i, fik Dovizioso sit eget design på WRT raceren.

Rast lavede en god start, men Aberdein kom virkelig sidst afsted, så han var helt nede som firer i det første sving. Havde han ikke givet van der Linde et lille skulderskub, så havde han måske også tabt en plads til ham. Frijns faldt tilbage på P7, mens Spengler fik kørt sig helt op som treer.

Rene Rast
Photo: JJ Media

Marco Wittmann og Ferdinand Habsburg pittede allerede efter første omgang, til det obligatoriske pitstop. Så de tog “Rast-strategien”, som den løbsførende ikke kunne tage denne gang.

Joel Eriksson gik i stå ude på banen på 3. omgang, da han fik et tekniske problem med bilen. Det udløste en Safety Car periode, for at få bilen fjernet.

Så havde Wittmann og Habsburg pludselig en kæmpe fordel, da de jo ikke skulle pitte igen – og samtidig var helt oppe bag feltet igen.

Løbet blev genstartet jævnfør den DTM reglerne med to biler ved siden af hinanden.

Rast tog starten, og holdkammerat Duval flettede kammeratligt ind bag den anden Audi.

Paul Di Resta fik en 3 sekunders Pit Stop straf, da han havde lavet en tyvstart.

Pietro Fittipaldi
Photo: Audi Motorsport

Der var masser af kamp bagerst i feltet mellem Fittipaldi, Di Resta, Dovizioso, Wittmann og Habsburg. Selvom det var kampen om de sidste 5 pladser i løbet, blev der ikke kæmpet mindre. Dovi var endda forreste af de 5, hvilket var flot i hans DTM debut.

Wittmann fik stille og roligt arbejdet sig op gennem feltet – både ved hjælp af overhalinger, men bestemt også fordi at de andre kørere måtte pitte.

WRT holdet havde et problem med højre forhjul, da Aberdein skulle have sit hjul skiftet. Det gjorde at han faldt tilbage på sidstepladsen i løbet.

16 omgange inde i løbet pittede Rast, Spengler og Frijns. Frijns havde problemer med bilen, så han slet ikke kunne få gang i den igen, og han måtte udgå fra løbet.

Rast var tilbage på banen, godt 30 sekunder efter Wittmann, som var den nye førende af løbet.

Dovizioso og Fittipaldi havde kæmpet hele vejen før pitstoppet, ved selve stoppet, og ud af pitten igen. Fittipaldi var dog lidt bedre til at få varme i dækkene, så brasilianeren kunne overhale den italienske konkurrent.

Andrea Dovizioso
Photo: Audi Motorsport

Så efter alle havde pittet, var Wittmann i føring foran Ferdinand Habsburg, Rene Rast og Sheldon van der Linde. De varme temperaturer gjorde dog at Wittmann og Habsburg skulle være meget forsigtige på deres dæk, hvilket Audi mekanikerne var sikre på at BMW køreren ikke kunne klare, og derfor beroligede Rast over radioen.

Spengler fik overhalet holdkammerat van der Linde med 16 minutter tilbage, hvor sydafrikaneren ikke gjorde meget modstand.

Rast hentede stille og roligt ind på Wittmann, men slet ikke i det niveau som var nødvendigt for at han kunne passere sin landsmand. Rast fik dog overhalet Habsburg med godt 10 minutter tilbage af løbet, og ikke længe efter kom Duval også forbi østrigeren.

Philipp Eng og Mike Rockenfeller havde en tæt kamp omkring 8. pladsen i løbet. Eng så ud til at have problemer med dækkene, så Rocky pressede ham maksimalt. Han endt med at overhale Eng udenom, og kunne derefter åbne et hul op til østrigeren.

Ferdinand Habsburg
Photo: JJ Media

Paul Di Resta måtte udgå fra løbet med 4 minutter tilbage. Skotten var alligevel ikke på vej mod point, så der var ikke rigtig noget der blev tabt for holdet.

Habsburg fortsatte med at falde tilbage gennem feltet, og var efterhånden nede på 9. pladsen, med et par minutter tilbage af løbet.

Der skulle dog køres ikke blot en men tre ekstra omgange, efter tiden var løbet ud, da de to omgange bag Safety Car blot blev lagt til løbstiden.

Rast begyndte at hente Wittmann med op imod 3 sekunder per omgang, men for sent i løbet. Så Marco Wittmann vandt løbet foran Rene Rast og Loic Duval. Flot kørt af Wittmann, men også heldig med “Rast-strategien”, efter at været startet allersidst i løbet, for så at tage et tidligt pitstop.

Marco Wittmann
Photo: JJ Media

Daniel Juncadella var den bedste Aston Martin mand for R-Motorsport i P13, da Andrea Dovizioso overhalede både Juncadella og Ferdinand Habsburg mod slutningen af løbet.

Søndag køres weekendens andet løb, med en separat kvalifikation søndag formiddag.

Relaterede nyheder