Masser af straffe i Østrig

Ligesom gårsdagens løb, blev ADAC GT Masters løbet på Red Bull Ring kørt i strålende solskin.

Callaway Competition Corvette #77 med Marvin Kïrchhöfer og Markus Pommer havde taget Pole Position foran RWT Racing Corvette #13 med Sven Barth og David Jan, og MANN-FILTER Team HTP Mercedes #47 med Indy Dontje og Maximilian Götz.

Gårsdagens vindere, Nicolai Sylvest og Jens Klingmann i MRS GT-Racing BMW #14 startede løbet fra P5, efter både Pole og sejr i lørdagens løb.

Det blev en meget rodet start, hvor der var masser af blikskader på første omgang. I Sving 1 var der kontakt mellem T3 Motorsport Audi #71, HCB-Rutronik Racing Audi #8, Schütz Motorsport Mercedes #36 og EFP Car Collection by TECE Audi #12. Det kostede alle 4 biler deltagelsen i løbet.

På vej mod Sving 2 blev RWT Racing Corvette #13 presset i græsset, men kom tilbage på asfalten igen.

Start Race 2, Red Bull Ring
Photo: Gruppe C Photography

Al den ballade udløste en Safety Car periode, så de strandede biler kunne blive fjernet.

Efter små 6 minutters langsom kørsel, blev løbet givet frit igen.

Montaplast by Land-Motorsport Audi #28 fik en 5 sekunders pitstop straf, for ikke at have holdt linjen, på vej mod den grønne flag, ved starten af løbet.

BWT Mücke Motorsport Audi #24 havde et spin, men kom hurtigt videre igen.

Der var ballade i midterfeltet mellem HB Racing Ferrari #7 og Montaplast by Land-Motorsport Audi #28 i Sving 3, hvor 28’eren vippede #7 rundt. Det kostede Luca Ludwig adskillige pladser, som kort tid efter kørte bilen tilbage til pitten, da der var for store skader på den.

Precote Herberth Motorsport Porsche #1 måtte desværre pitte, da en del af fronten sad løs, og truede med at blæse af. I ADAC GT Masters er der ikke plads til uforudsete pitstops, så de trak bilen uden af løbet.

MRS GT-Racing BMW #14
Photo: Gruppe C Photography

EFP Car Collection by TECE Audi #11 fik et teknisk problem, så Pierre Kaffer kørte meget langsomt ude på banen, inden han fik bilen parkeret i sikkerhed.

Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing Mercedes #20 fik en Drive-through straf for track limits – lige inden Kelvin Snoeks skulle give bilen videre til Mick Wishofer. For at gøre ondt værre, så udførte de deres pitstop for hurtigt, så det også kostede dem en Drive-Through straf.

RWT Racing Corvette #13 fik problemer med døren, som ikke sad helt fast ved pitstoppet. Mekanikerne havde gang i lidt gaffatape, for at få den til at blive på hængslet, men spørgsmål var om den kunne holde de sidste 32 minutter af løbet. Holdet var et par sekunder for langsomme ved deres pitstop, så det kostede dem andenpladsen i løbet.

Aust Motorsport Audi #4 og Team ISR Audi #33 fik begge en Drive-through straf, for at have kørt med for høj hastighed i pitten. Iron Force Racing Porsche #69 fik også en Drive-through, men det var for ikke at have overholdt minimumstiden på 70 sekunder i pitten, i forbindelse med det obligatoriske pitstop.

Montaplast by Land-Motorsport #29 kom under hårdt pres fra Orange1 by GRT Grasser Lamborghini #63, i duellen omkring 6. pladsen, og kom forbi efter 4-5 omganges hårdt pres.

Aust Motorsport #4
Photo: Gruppe C Photography

RWT Racing Corvette #13 kom under hårdt pres fra HCB-Rutronik Racing Audi #31, hvor Corvette raceren havde problemer med at holde fast i 3. pladsen i løbet.

Montaplast by Land-Motorsport Audi #28 fik en straf for at have ignoreret Track Limits, mens Aust Motorsport Audi #4 fik endnu en straf, for at have kørt for hurtigt i pitten.

For anden dag i træk var Propeak Performance Aston Martin #99 godt med, og med 12 minutter tilbage af løbet, indtog de 9. pladsen i løbet.

Aust Motorsport Audi #3, Orange1 by GRT Grasser Lamborghini #82 og Iron Force Racing Porsche #69 fik alle tre en Drive-through straf for at have krydset den hvide linje i pitudkørslen.

10 minutter før løbets afslutning fik MANN-FILTER Team HTP Mercedes #48 problemer med motorhjælmen, som var blæst op i den ene side, efter Fabian Vettel var kørt op i bagenden af BWT Mücke Motorsport #25. Dommerne gav endda #48 en Drive-through for skubbet.

BWT Mücke Motorsport Audi #26 fik en straf for Track Limits, hvilket også var en Drive-through. Der var travlt på dommerkontoret.

KÜS Team75 Bernhard Porsche #17 måtte udgå med et knækket hjulophæng. Søsterbilen #18 fik en Drive-through straf for Track Limits. Begge dele indenfor få minutter af hinanden.

Callaway Competition Corvette #77
Photo: Gruppe C Photography

6 minutter før løbets afslutning, kom HCB-Rutronik Racing Audi #31 forbi RWT Racing Corvette #13. #13 løb også ind i en Drive-through straf for Track Limits, og dermed faldt de tilbage på 8. pladsen i løbet.

På løbets allersidste omgang bankede MANN-FILTER Team HTP Mercedes #48 i autoværnet i Sving 3. Motorhjælmen blæste op lige før nedbremsningen, så Vettel absolut intet kunne se, og tabte bilen under nedbremsningen. Heldigvis var han ok, men bilen var slemt skadet.

Efter et løb propfyldt med straffe, vandt Callaway Competition Corvette #77 med Marvin Kirchhöfer og Markus Pommer, foran MANN-FILTER Team HTP Mercedes #47 med Indy Dontje og Maximilian Götz, mens HCB-Rutronik Racing Audi #31 med Patric Niederhauser og Kelvin van der Linde sluttede treer.

Nicolai Sylvest og Jens Klingmann kørte endnu et godt løb i MRS GT-Racing BMW #14, og kørte en flot 4. plads hjem efter gårsdagens sejr.

HCB-Rutronik Racing Audi #31 fører mesterskabet, foran Callaway Competition Corvette #77 og RWT Racing Corvette #13. Sylvest og Klingmann i MRS GT-Racing BMW #14 er femmer i mesterskabet.

Nu holder ADAC GT Masters sommerferie i to måneder, inden at de vender tilbage på Zandvoort banen i Holland den 10.-11. august.

Relaterede nyheder