Perfekt vejr i østrigsk weekend

Det blev en weekend med perfekt vejr, da 2019 sæsonens anden afdeling i ADAC Formel 4 blev kørt på Red Bull Ring i Østrig.

Der var gået hele 6 uger siden sæsonens første løb i Oschersleben, så det var næsten som en ny start for alle holdene.

Det var et rigtig flot felt med hele 25 biler, godt hjulpet på vej af en del gæstebiler fra det italienske F4 mesterskab, som havde taget turen nordpå.

Dennis Hauger havde taget Pole Position til løb 1, foran Alessandro Ghiretti, mesterskabsførende Roman Stanek, Alessandro Famularo, Theo Pourchaire og Niklas Krütten.

Danske Oliver Rasmussen havde kvalificeret sig ind som 13’er til det første løb.

Det gik fint med starten blandt de to forreste, mens Famularo var kommet op som treer, mens Stanek var faldt helt tilbage på P8.

Der var 3 biler, som ikke kom afsted fra gridden, men til alt held undgik alle kørerene at ramme Paul Aron, Gregoire Saucy og Theo Pourchaire.

Den bredde bane, med flere lange langsider, var virkelig noget der kunne få F4 bilerne til at duellere side som side – nogle gange tre mand bred gennem feltet.

Efter 5 minutters ræs kom der Safety Car da Joshua Dürksen og Ivan Berets havde haft kontakt, så der var to strandede biler ude på banen, som skulle bringes i sikkerhed.

Niklas Krütten, Paul Aron, Dennis Hauger
Photo: Gruppe C Photography

Heldigvis blev det kun til to omgange, inden løbet blev givet frit igen.

Gianluca Petecof havde haft en skidt kvalifikation, med kun 12. startposition. Han var dog hurtigt oppe i top 5, og gik på jagt efter podiepladserne.

Finske William Alatalo var kun gæstekører denne weekend, men var oppe på 4. pladsen i en af de lyserøde ADAC Berlin-Brandenburg e.V. biler – også kendt som Mücke Motorsport.

Roee Meyuhas havde en tur gennem gruset i Sving 5, men kom selv tilbage på banen igen

Oliver Rasmussen var kommet op på 9. pladsen.

Lucas Alecco Roy mistede sin frontvinge, da han kørte op i bagenden af Ido Cohen. De to holdkammerater har tidligere haft kontroverser ude på banen – men det er dumt at køre ind i sin holdkammerat.

Der var flere kampe blandt Van Amersfoort Racing holdkammerater, da Ido Cohen overhalede Sebastian Estner – men ikke uden lidt tæt kørsel mellem de to. Der var dog mere respekt mellem dem, og det kom ikke til kontakt.

Theo Pourchaire, Jesse Salmenautio
Photo: Gruppe C Photography

Niklas Krütten og Roman Stanek havde en hård kamp omkring 6. pladsen. Kampen mellem de to gjorde at Arthur Leclerc også begynde at blande sig. Stanek forsøgte at udbremse Krütten flere gange, men fejlede hver eneste gang. Det gjorde at Rasmussen kunne lukke hullet, og så var de pludselig 4 kørere i kampen om 6. pladsen.

Famularo mistede to placeringer, så han var nede på 5. pladsen.

Løbet sluttede på en lidt flad måde, da Paul Aron og Giorgio Carrera stødte sammen, og der måtte en Safety Car ud for at bjerge bilerne i Sving 5. Men det var 2 minutter før målflaget, så bilerne krydsede målstregen for nedsat hastighed.

Men Dennis Hauger vandt løbet foran Alessandro Ghiretti og William Alatalo. Oliver Rasmussen sluttede P9.

Dennis Hauger startede også fra Pole Position i løb 2, foran Theo Pourchaire, Alessandro Famularo, Ido Cohen, Roman Stanek og Arthur Leclerc. Oliver Rasmussen havde kvalificeret sig som 9’er.

Hauger tog starten foran Famularo og Cohen.

Jonny Edgar mistede frontvingen i en duel i midterfeltet, og måtte derfor pitte.

Pourchaire fik kæmpet sig tilbage efter en skidt start, og var tilbage på 3. pladsen efter små 10 minutters ræs.

Joshua Dürksen
Photo: Gruppe C Photography

Det var lige inden at der kom Safety Car på banen, da Nico Göhler sad fast i gruset i Sving 5.

Oprydningen gik rigtig hurtig, så løbet blev givet frit igen efter blot en enkelt omgang for nedsat hastighed.

Leclerc var på fremmarch og overhalede Joshua Dürksen i kampen om 6. pladsen. Kort tid efter kom han også forbi Ido Cohen var dermed oppe som femmer.

Gianluca Petecof havde vundet hele 14 pladser, i den første halvdel af løbet, efter han havde haft en miserabel kvalifikation.

Alessandro Ghiretti hamrede op i bagenden af Ivan Berets i Sving 1, så hele frontvinge strukturen røg af Ghirettis bil, mens Berets bagende var så skadet, at han heller ikke kunne køre videre. Oprydningen blev klaret under en lokal gul flagzone.

Joshua Dürksen havde en højfarts tur gennem gruset i Sving 9-10 kombinationen, men kom selv tilbage på banen.

Famularo lavede en kæmpe brøler, og spandt selv ud af 3. pladsen i løbet, og faldt helt tilbage på 13. pladsen.

Dennis Hauger kørte først over stregen, men fik en 3o sekunders straf efterfølgende på grund af at han havde ignoreret gule flag, så Theo Pourchaire vandt løbet foran William Alatalo og Arthur Leclerc.

Mesterskabsførende Roman Stanek havde et skidt løb, og sluttede helt nede på 21. pladsen, mens Oliver Rasmussen gennemførte på P10.

Niklas Krütten startede løb 3 fra Pole Position foran Giorgio Carrera, Paul Aron, Ido Cohen, Gianluca Petecof og Arthur Leclerc. Rasmussen skulle starte løbet fra P10.

Laszio Toth gik i stå på opvarmningsomgangen, men fik liv i bilen igen.

Gianluca Petecof
Photo: Gruppe C Photography

Krütten tog starten foran Carrera og Petecof.

Ved afslutningen af første omgang var der problemer for Joshua Dürksen, som havde let kontakt med Oliver Rasmussen. Dürksen snittede dog en af banemarkeringerne, som på denne bane var et lille plastikrør, som blev kastet over på Jonny Egner’s bil, hvor den så sad fast på forhjulsophænget i nogle sving, inden den blæste væk.

Famularo havde en tur af banen, hvor han måtte udgå.

Sebastian Estner mistede frontvingen ude på banen, og derfor måtte tyskeren pitte efter en ny.

Frontvingen, som lå ude midt på banen måtte bjærges under en kort Safety Car periode.

Dennis Hauger var på vej gennem feltet igen, og udnyttede at nogle af de andre kørere sov ved genstarten af løbet, så han komme op på 7. pladsen.

Dürksen fik igen tv-tid, da han under et overhalingsforsøg ramte curben på indersiden af Sving 1, så hans bil fløj op i luften, inden den landede på alle 4 hjul igen – og mirakuløst kunne fortsætte løbet.

Der kom endnu en gang Safety Car da Gianluca Petecof blev kørt ned bagfra af Giorgio Carrera. Carrera forsøgte at overhale Petecof, men røg helt op over brasilianerens bil, hvorved begge biler udgik. Heldigvis var begge kørere ok.

Løbet blev givet frit igen med 12 minutter tilbage på uret.

William Alatalo fik overhalet Arthur Leclerc i kampen om P4.

Arthur Leclerc
Photo: Gruppe C Photography

Dennis Hauger havde virkelig udnyttet de mange Safety Car perioder på bedste vis, og var helt oppe på andenpladsen i løbet, med 10 minutter tilbage af løbet. Dermed lå den til en Van Amersfoort Racing 1-2.

De to holdkammerater gik til angreb på hinanden, hvor det lykkedes nordmanden at få snuden foran et par gange, mens tyske Krütten slog tilbage.

Den duel blev dog afbrudt igen igen, da Laszio Toth gik i stå ude på banen, efter at være blevet ramt af Joshua Dürksen. Begge biler var ude af løbet.

Kampen kunne genoptages med 4 minutter tilbage.

Krütten, Hauger og Aron kæmpede hårdt om føringen af løbet, inden Krütten og Hauger fik et forspring til Aron. De to var dog i så meget infight, at Aron fik lukket hullet og passeret de to kamphaner.

Hauger endte faktisk med at måtte udgå fra løbet, da han havde fået skader på bilen efter duellen med Krütten.

Det gjorde at der pludselig var kamp om 3. pladsen i løbet. Pourchaire, Alatalo og Leclerc kæmpede helt vildt om den position.

Men Paul Aron vandt løbet foran Niklas Krütten og Theo Pourchaire.

Oliver Rasmussen fik kørt en 8. plads hjem i det sidste løb.

Weekendes resultater betyder at Theo Pourchaire er gået i front af mesterskabet, foran Niklas Krütten, Arthur Leclerc, Roman Stanek og Paul Aron. Disse 5 kørere er indenfor blot 10 point af hinanden, hvilket er helt exceptionelt efter 6 løb.

Nu går kørerne på 6 ugers ferie igen, inden den 3. afdeling af ADAC Formel 4 køres den 26.-28. juli 2019 på Hockenheimring, i forbindelse med Formel 1 løbet.

Relaterede nyheder