Goodyear vender tilbage til sportsvognsløb

Goodyear har valgt at vende tilbage til sportsvognsløb på den helt store scene, nemlig FIA World Endurance Championship, hvilket også indbefatter 24 timers løb på Le Mans.

Det amerikanske dækmærke har vundet Le Mans 14 gange, og har derudover vundet 368 Formel 1 løb gennem tiden, senest i 1998.

Mærket er dog søsterfirma til Dunlop, som allerede er aktiv i European Le Mans Series samt LMP2 klassen i FIA WEC. De to mærker kommer næppe til at kæmpe mod hinanden, i de samme løb, men om det ren og skær er en udfasning af Dunlop navnet i sportsvognsløb, mens der så sættes mere fokus på Goodyear, må tiden vise. Det oplevede vi for nogle år siden WRC, hvor BF Goodrich Tires erstattede Michelin – som dog også er samme firma, bare med to forskellige brands.

Photo: Goodyear

Aktuelt leverer Goodyear dæk til NASCAR i USA, hvor de har været leverandør lige siden 1954, og har været eksklusiv leverandør siden 1997. De er også aktive indenfor truck racing – altså rigtig lastbil ræs i FIA European Truck Racing Championship.

Goodyear mærket debuterer i FIA World Endurance Championship om godt en måned, når der køres Prolog på Circuit de Catalunya i Barcelona, inden sæsonstarten den 1. september på Silverstone.

Relaterede nyheder