Mærkelig Le Mans træning session

Det var en meget mærkelig træning forud for 2019 udgaven af 24 timer løbet på Le Mans.

Træningen startede med våd asfalt, da der var kommet nogle byger dagen igennem, men det varede ikke længe inden at banen var tør nok, til at der kunne blive kørt nogle konkurrencedygtige tider.

United Autosports #22 havde et problem med oliepumpen, så mekanikerne måtte i gang med at reparere.

Kamui Kobayashi i Toyota Gazoo Racing #7 havde en smuttur gennem gruset i Mulsanne svinget, hvilket gav en kort lokal gul flagzone, inden japaneren kunne køre videre.

Satoshi Hoshino i Dempsey-Proton Racing Porsche #88 var også gennem gruset i samme sving, men måtte slæbes fri, mens der var en Full Course Yellow over hele banen.

Rebellion Racing #3
Photo: JJ Media

Så heldig var Tracy Krohn ikke med Dempsey-Proton Racing Porsche #99 i den klassiske Krohn grønne farve. I følge teamet selv, blev Tracy sendt af banen i høj fart af en LMP2 racer, kort før nedbremsningen til 2. chikane ude på Mulsanne langsiden. Det udløste et rødt flag, da der lå skærmdele, hjul og mange andre vragdele strøet ud over banen. Krohn selv klagede lidt over at han havde ondt i ryggen, så han er blevet sendt en tur på hospitalet, for at blive tjekket helt igennem. Bortset fra det, har han det ok, men bilen var meget smadret. Så det ville blive nogle lange tider for mekanikerne.

Der var også kommet nogle skader på autoværnet, så det tog 45 minutter inden træningen blev frigivet igen.

Under det røde flag, kom der en kraftig regnbyge, hvilket satte det hele på nul igen, så der gik over en time før tiderne igen begyndte at blive forbedret.

Da træningen blev givet fri igen, var regnen hørt op, så bilerne stille og roligt kunne få banen kørt tør igen.

Racing Team Nederland #29 med Frits van Eerd bag rattet var stoppet lige efter første chikane, efter et solospin. Det tog lidt tid inden Jumbo manden kom i gang igen, men han havde ikke ramt noget, så han kunne køre videre uden problemer.

Frits van Eerd havde et spin mere inden afslutningen af træning, ligesom Kessel Racing Ferrari #60 også havde.

Rebellion Racing #3 med Gustavo Menezes var lidt overraskende den hurtigste bil i lang tid, foran Toyota Gazoo Racing #8 og Rebellion Racing #1.

Stoffel Vandoorne i SMP Racing #11 forbedrede tiden, inden Kamui Kobayashi i Toyota Gazoo Racing #7 satte hurtigste tid af alle. Meget spændende med 3 forskellige biler i top 3.

High Class Racing #20
Photo: JJ Media

IDEC Sport #48 var den hurtigste LMP2, men sluttede træningen med at Memo Rojas parkerede bilen i gruset i Porsche kurverne. DragonSpeed #31 var næsthurtigste LMP2 racer foran G-Drive Racing #26.

Danske High Class Racing #20 var 14. hurtigst i LMP2 klassen med Dennis Andersen, Anders Fjordbach og Mathias Beche, mens David Heinemeier Hansson, Ricky Taylor og Jordan King i Jackie Chan DC Racing #37 var 10. hurtigste bil.

Porsche #92
Photo: JJ Media

I GTE Pro klassen var Porsche #92 med Michael Christensen bag rattet den hurtigste, foran Porsche #94 og AF Corse Ferrari #71. Jan Magnussen, Antonio Garcia og Mike Rockenfeller i Corvette Racing #63 var 10. hurtigst i GTE Pro. To pladser bag dem lå Nicki Thiim, Marco Sørensen og Darren Turner i Aston Martin Racing #95.

Det var ikke kun dårlige nyheder for Dempsey-Proton Racing, da Porsche #77 var hurtigste bil i GTE Am, foran Spirit of Race Ferrari #54, og Aston Martin Racing #98.

Dempsey-Proton Racing Porsche #77
Photo: JJ Media

Kessel Racing Ferrari #83 med Michelle Gatting, Rahel Frey og Manuela Gostner var 8. hurtigste i GTE Am, men ikke noget alarmerende da det som sagt kun var træning.

Onsdag aften klokken 22.00 starter den første af tre kvalifikationer.

Relaterede nyheder