Begivenhedsrigt Road to Le Mans torsdagsløb

Sæsonens 3. og 4. afdelinger af Michelin Le Mans Cup blev kørt på Circuit de la Sarthe, i forbindelse med 24 timers løbet på samme bane.

Denne uge blev klassen dog ikke kaldt for Michelin Le Mans Cup, men løbsbetegnelsen var Road to Le Mans, da der kommer en masse hold, som ikke kæmper med om mesterskabet til netop dette ene løb.

Normalvis køres der et løb på 2 timer, men på Le Mans banen blev der i stedet kørt to gange 55 minutters ræs, hvor der stadig var et køreskifte midtvejs i løbet.

Der blev kørt to separate kvalifikationer – en til hvert løb, hvor henholdsvis Pro og Am køreren skulle kvalificere bilen, og så starte det samme løb.

Løb 1 blev kørt torsdag eftermiddag, og her holdt DKR Engineering #3 med Laurens Hörr og Francois Kirmann på Pole Position i LMP3, foran Lanan Racing #25 med Michael Benham og Duncan Tappy, mens M.Racing #19 med Yann Ehrlacher og Laurent Millara skulle starte treer.

Graff #39
Photo: JJ Media

GT3 klassen havde Beechdean AMR #99 med Andrew Howard og Ross Gunn på Pole, foran TF Sport AMR #97 med Flick Haigh og Tom Gamble, mens Fabien Lavergne havde kvalificeret Luzich Racing Ferrari #71 på 3. pladsen – en bil han deler med Mikkel Mac.

Mac var langt fra eneste dansker i feltet. Christian Stubbe Olsen sad i RLR MSport #14 sammen med Mark Mayall (kval P16) mens Martin Vedel Mortensen og Freddie Hunt delte RLR MSport #15 (kval P26).

Michael Jensen sad i CD Sport #60 sammen med Nick Adcock (kval 29). Men med KEO Racing #43 havde vi også en dansk bil – og endda en dansk chauffør i form af Michael Markussen. Han delte bilen med Joakim Frid, ligesom han har gjort ved de to første afdelinger af LMC, og de skulle starte løbet fra 18. pladsen.

Beechdean AMR #99
Photo: JJ Media

Der var dramatik allerede på første omgang, da DKR Engineering #3 havde en skade på fronten af bilen, så de måtte pitte efter en ny snude.

På løbets tredje omgang spandt Graff #9 af banen, lige før Ford chikanen, og det resulterede i en Safety Car periode, så bilen kunne blive bjerget.

Da løbet blev givet frit igen, startede en dyst mellem Lanan Racing #25 og M.Racing #19 omkring føringen af løbet.

Godt en halv time inde i løbet måtte Spirit of Race Ferrari #52 med Ozz Negri Jr og Francesco Piovanetti udgå af løbet, med skader på bilens bagende, efter kontakt.

DKR Engineering #3
Photo: JJ Media

Det endte dog med at blive Graff #39 med Adrien Chila og Nicolas Schatz der vandt løbet, foran DKR Engineering #5 med Marcello Marateotto og Marco Cencetti samt Nielsen Racing #2 med Tony Wells og Colin Noble De tre hold ramte helt perfekt med deres kørerskifte, og slog derfor Lanan Racing #25 og M.Racing #19, som først pittede sent i løbet.

I GT3 vandt Mikkel Mac og Fabien Lavergne i Luzich Racing Ferrari #71 , efter de overhalede Beechdean AMR #99 i forbindelse med pitstoppet. #99 endte dog med at udgå på sidste omgang, så det i stedet var SPS Automotive Performance Mercedes #40 med Valentin Pierburg og Tom Onslow-Cole som sluttede toer, foran Spirit of Race Ferrari #51 med Christoph Ulrich og Maurizio Mediani.

KEO Racing #43
Photo: JJ Media

RLR MSport #14 med Christian Stubbe Olsen og Mark Mayall og måtte desværre udgå tidligt i løbet, mens holdkammeraterne i RLR MSport #15 (Martin Vedel Mortensen og Freddie Hunt) kørte en flot 8. plads hjem. KEO Racing #43 med Michael Markussen og Joakim Frid gennemførte løbet på 21. pladsen, mens Michael Jensen og Nick Adcock i CD Sport #60 sluttede to pladser længere tilbage.

Luzich Racing Ferrari #71
Photo: JJ Media

Lørdag formiddag skal løb 2 køres, hvor der er en helt anden startopstilling til de 55 minutters racerløb.

Relaterede nyheder