Første kval med masser af skadede biler

Det blev en turbulent første kvalifikation på Circuit de la Sarthe forud for 24 timers løbet, der starter på lørdag.

SMP Racing #11 var den første bil til at sætte en hurtig tid, mens Toyota Gazoo Racing #7 hurtigt slog tilbage. DragonSpeed #10 overraskede også ved at være næsthurtigst på et tidspunkt, indtil de faldt tilbage på P4, efter Rebellion Racing #3.

I LMP2 klassen var DragonSpeed #31 hurtigst foran Signatech Alpine Matmut #36 og United Autosports #22.

High Class Racing #20 skulle for første gang ud at køre i total mørke, hvilket kørerne lige skulle vende sig til. Derfor var Dennis Andersen, Anders Fjordbach og Mathias Beche 3. sidst i LMP2 klassen.

Ford Chip Ganassi Racing #67
Photo: JJ Media

Jackie Chan DC Racing #37 med David Heinemeier Hansson, Jordan King og Ricky Taylor var 11. hurtigste LMP2 bil.

Ford Chip Ganassi Team UK #67 med Harry Tincknell var hurtigst i GTE Pro kategorien, sat på den allersidste flyvende omgang i kvalen. Porsche #93 var næsthurtigst foran Aston Martin Racing #97. Porsche #92 med Michael Christensen, Kevin Estre og Laurens Vanthoor sluttede 6’er.

Aston Martin Racing #95 med Darren Turner, Marco Sørensen og Nicki Thiim var 7. hurtigste bil i GTE Pro klassen.

Corvette Racing #63 med Jan Magnussen, Antonio Garcia og Mike Rockenfeller var 11. hurtigst.

DragonSpeed #31
Photo: JJ Media

Dempsey-Proton Racing Porsche #88 var hurtigste GTE Am bil foran Team Project 1 Porsche #56, mens Dempsey-Proton Racing #77 satte en tid meget sent i kvalen, og hoppede op på P3 foran Aston Martin Racing #98.

Michelle Gatting, Rahel Frey og Manuela Gostner var 15. hurtigst, hvor ingen af de tre kvinder gik efter en super flyvende omgang.

Der var rigtig mange problemer for adskillige hold. DragonSpeed #10 måtte parkere ude på banen med gearkasse problemer.

Corvette Racing #64 havde et problem med højre forhjul. Dækket var som minimum punkteret, men der var også en skade på forhjulsophænget. Om det var det ene eller andet som skete først, var teamet ikke helt sikker på.

Dempsey-Proton Racing Porsche #88
Photo: JJ Media

DragonSpeed #31 med Roberto Gonzalez havde et solospin i Ford chikanen. Det udviklede sig dog til at involvere Toyota Gazoo Racing #7 kører Mike Conway, som ramte den spundne bil, som var ved at forsøge at komme på rette spor igen. Kontakten var så hård at Toyota’en var oppe at flyve med alle 4 hjul væk fra asfalten! Mirakuløst kunne begge biler køre tilbage til pitten, og skulle kun have snuderne på bilerne skiftet, hvorefter de var køreklare igen.

Ford Chip Ganassi Team UK #66 med Olivier Pla havde en afkørsel i Corvette kurven, ved udgangen af Porsche kurverne. Franskmanden spandt af banen, og ramte først dækmuren med forenden, hvorefter bilen vippede rundt og ramte med bagenden, hvilket rykkede bagvingen af bilen. Efter at være blevet slæbt ud af gruset, kunne han selv køre bilen tilbage til pitten, hvor mekanikerne så kunne gå i gang med at kigge på skaderne.

Ford Chip Ganassi Team USA #69 med Scott Dixon havde en tur gennem gruset i Ford chikanen.

Toyota Gazoo Racing #7
Photo: JJ Media

Toyota Gazoo Racing #8 havde også kontakt med Aston Martin Racing #98 i Ford chikanen, men slet ikke af samme styrke som søsterbilen.

Jackie Chan DC Racing #38 med Stephane Richelmi havde et solospin omkring Dunlop broen, men var hurtigt tilbage på banen.

Porsche #92 med Laurens Vanthoor bag rattet var en tur igennem gruset i Mulsanne svinget, men kom selv ud på den anden side.

TDS Racing #28 fik en løftet pegefinger, da teamet kørte rundt uden baglys på bilen. Ikke just det smarteste på en hel mørk racerbane.

Men den første kvalifikation blev kørt på helt tør bane, hvilket måske bliver ugens eneste tørre session.

Relaterede nyheder