Bomarito: “Vi SKAL bare have det klaret”

Jonathan Bomarito er det nyeste medlem af Ford Chip Ganassi holdet på Le Mans, hvor han skal køre sammen med de to faste kørere Harry Tincknell og Andy Priaulx i #67 bilen ved 24 timers løbet på Le Mans.

Racing24-7.net havade en snak med ham i onsdags, omkring programmet samt hans amerikanske problem.

Har det været svært at for dig at skifte tilbage i en GT bil igen?

“Ja og nej. Sidste gang at jeg kørte i en GT bil var i 2014, så det er næsten 6 år siden. Men holdet har givet mig masser af tid i bilen, inden Sebring hvor jeg testede med dem. Sebring gik godt, jeg tilpassede mig fint, så vi bestemt os for at komme her og give den endnu et skud.”

Så du testede bilen for første gang mellem Daytona og Sebring?

“Jeg havde en to-dags test for at lære bilen at kende på Sebring, kørte Sebring løbet, og nu er jeg tilbage her. Så jeg har faktisk ikke været så meget i bilen.”

Men det må være en fordel at have Harry Tincknell i bilen, da du kører med ham på fuld tid i IMSA WeatherTech SportsCar Championship?

“Ja det har hjulpet. Som en fast holdkammerat udvikler du et specielt ordforråd. Hvis han siger understyring, så ved jeg præcis hvor meget, bare ved at snakke med ham. Så hvis du har helt nye holdkammerater, så ved du ikke helt størrelsen af det, eller om den kørestile er ens, men ved at have kendt Harry i halvandet år nu, og køre sammen med ham i IMSA delen, har vi udviklet et forhold, så når vi snakker omkring noget, ved jeg præcis hvordan at det føles i bilen. Det er et lignende forhold at du får til din ingeniør over tid. Men Andy Priaulx har også været en stor hjælp, så kommer allesammen godt ud af det med hinanden. Som det er nu, kan det ikke være bedre. Men nu er det tids til løb, og så skal man bare få udført arbejdet.”

Jonathan Bomarito
Photo: JJ Media

Og du håber på at have fået alt uheldet smidt overbord, inden dette løb, med alle de problemer som Harry og dig har haft i IMSA?

“Harry og jeg har haft meget uheld i IMSA delen. Jeg tror at, bank under bordet, så har vi fået alt hvor ulykke ud, og vi havde også et godt løb sammen for Ford på Sebring, og jeg forventer gode ting her.”

I havde ikke altid farten i det amerikanske program sidste år, men i år har det bare været irriterende fejl og uheld.

“Ja, vi har helt sikkert haft farten i år, uden fejl i bilens potentiale – den har været rigtig hurtig. Et par kørefejl fra min side. På Daytona var det mekanisk defekt – Sebring og Long Beach var det kørefejl – Mid-Ohio gik fint med hvor vi var på podiet – Detroit havde vi et godt løb, men Harry blev ramt bagfra. Så det har bare været den ene ting efter den anden. Vi har haft farten, vi har kørt godt. Vi skal bare lige have de sidste detaljer på plads.”

Ford Chip Ganassi Team UK #67
Photo: JJ Media

Og det er vel noget der bare vokser og vokser over tid, så man presser lidt ekstra næste gang?

“Jeg ville lyve, hvis jeg sagde at presset ikke stiger, korrekt. Der er super højt pres på nu – en masse forventnings pres på at få den første sejr, gode resultater. Altså, det er jo ikke fordi at vi ikke har haft gode resultater. Vi har haft resultater – vi havde et dobbelt podie for teamet i Mid-Ohio. Hvis vi allerede havde haft den første sejr, kunne vi have været glade. Men fordi at vi stadig mangler den, var det lidt en flad fornemmelse, fordi at vi var så tæt på, ikke sandt? Så vi kan helt klart mærke presset nu, men det er en del af jobbet. Når man bruger de beløb, og du har en konstruktør involveret, så SKAL du vinde for dem.

“Vi har 5 løb tilbage, og der er nogle rigtig gode baner som venter os, så jeg tror at alle de biler som kommer, kræver en stærk racerbil. Vi skal bare have det klaret. Jeg er sikker på at vi kan det. Vi SKAL det, men jeg er overbevist om at vi er tæt på – det er meget tæt på.”

Ford Chip Ganassi Team UK #67 sluttede onsdagens kvalifikation som den hurtigste bil, mens de endte med at skal starte morgendagens løb fra P2 i GTE Pro klassen.

Relaterede nyheder