Seværdigt lørdagsløb på Le Mans

Weekendens andet løb i Road to Le Mans, som er tællende til Michelin Le Mans Cup 2019, blev kørt lørdag formiddag på Circuit de la Sarthe.

Lanan Racing #25 med Michael Benham og Duncan Tappy havde taget Pole Position foran DKR Engineering #3 med Francois Kirmann og Laurents Hörr, og RLR MSport #15 med Freddie Hunt og Martin Vedel Mortensen startende som treer.

I GT3 klassen havde Mikkel Mac på Pole Position sammen med Fabien Lavergne i Luzich Racing Ferrari #71, med Kessel Racing #8 med Sergio Pianezzola og Giacomo Piccini, samt SPS Automotive Performance Mercedes #40 med Valentin Pierburg og Tom Onslow-Cole som P3.

Derudover var RLR MSport #14 med Christian Stubbe Olsen og Mark Mayall med i LMP3 som 8. hurtigste bil, to pladser foran KEO Racing #43 med Michael Markussen og Joakim Frid. CD Sport #60 med Nick Adcock og Michael Jensen startede løbet fra 26. position.

CD Sport #30 & Scuderia Villorba Corse Mercedes #7
Photo: JJ Media

Det blev en start med vild panik gennem rækkerne.

Freddie Hunt i RLR MSport #15 blev presset ind over gruset i Sving 1, og havde derved kurs mod flere biler i Dunlop chikanen. Til alt helt undgik han at ramme nogen biler, men Racing Experience #11 måtte undvige så kraftigt, at Nicolas Melin holdt helt på tværs af banen.

Kessel Racing Ferrari #8 havde taget føringen i GT3 klassen allerede inden første chikane på Mulsanne langsiden – et sted hvor både DKR Engineering #5 og RLR MSport #15 fortsatte lige gennem chikanen.

Tophastighederne på LMP3 og GT3 bilerne var meget ens, så det gjorde at feltet var meget blandet, og det gav en masse ræs med 2 eller 3 biler ved siden af hinanden, ned af de lange langsider.

SPS Automotive Performance Mercedes #40
Photo: JJ Media

Racing Experience #11 havde en skidt første omgang, da de var i barrieren i Arnage svinget, hvilket ultimativt sendte dem ud af løbet.

DKR Engineering #3 var kommet i front af feltet efter første omgang.

DKR Engineering #5 var igen i problemer ved den første chikane på Mulsanne langsiden på 2. omgang, hvor Marcello Marateotto skar ind lige foran Michael Markussen i KEO Racing #43. Det kostede en punktering til #5, mens #43 umiddelbart kunne fortsætte.

CD Sport #30 tog føringen af LMP3 klassen ved starten af 3. omgang – og få sving senere var både Lanan Racing #25 og DKR Engineering #3 en tur af banen.

Alle vragdelene fra #5 udløste en Slow Zone ned af Mulsanne langsiden, så marshals kunne få ryddet op.

Luzich Racing #71
Photo: JJ Media

Luzich Racing Ferrari #71 var kommet i front af GT3 klassen igen, og lå faktisk 8’er generelt.

United Autosports #27 havde et vildt øjeblik i Ford Chikanen, hvor de tabte bagenden af bilen, og skøjtede ind over banen.

Inter Europol Competition #13 satte sig fast i gruset i Dunlop Chikanen, da Phillippe Bourgois spandt på egen hånd. Han blev dog løftet fri igen, og kunne køre i pit. Det udløste en Slow Zone opad start-mål langsiden, så marshalls kunne få bilen løftet ud i fred og ro.

Hunt i RLR MSport #15 gjorde noget af skaden god igen, da han fik overhalet Graff #39 i en flot nedbremsning til anden chikane på Mulsanne langsiden, og dermed var 4’er i LMP3 klassen.

Spirit of Race Ferrari #52 fik en 30 sekunders Stop & Go straf for at have kørt for hurtigt i en Slow Zone.

RLR MSport #15
Photo: JJ Media

Lanan Racing #25 og DKR Engineering #3 valgte at pitte efter 25 minutters ræs, til deres obligatoriske kørerskifte.

CD Sport #30 pittede omgangen efter, hvor Kevin Bole-Besançon gav bilen videre til Jacques Wolff. De kom ud i føring af løbet igen.

Laurents Hörr i #3 overhalede Duncan Tappy i #25 udenom i Indianapolis svinget, i en flot manøvre.

Der gik dog ikke længe inden både #3 og #25 hentede den førende #30, og overhalede ham ved den første mulighed ned af Mulsanne langsiden.

RLR MSport #14 med Mark Mayall havde et solospin ved Dunlop broen, men kom selv videre.

CD Sport #60
Photo: JJ Media

Dagen blev endnu være for CD Sport #30 da de fik en 6 sekunders Stop & Go straf på grund af at deres pitstop havde været for kort. Samme straf fik CD Sport #60, Monza Garage #69 samt Krypton Motorsport Mercedes #35.

CD Sport #60 med Michael Jensen og Nick Adcock havde et solospin i Dunlop chikanen. Det udløste en Slow Zone, da bilen ikke selv kunne køre videre.

Colin Noble i Nielsen Racing #2 fik udbremset Martin Vedel Mortensen i RLR MSport #15 på vej ind i den 2. Mulsanne chikane, i duellen omkring 5. pladsen.

#15 måtte også afgive en plads til KEO Racing #43 med Joakim Frid bag rattet, i en ren slipstream duel.

Grainmarket Racing #20 måtte parkere bilen med to omgange tilbage af løbet, med en mekanisk defekt.

KEO Racing #43 havde desværre et spin oppe ved Dunlop broen, hvilket sendte svenskeren langt tilbage i feltet. Ydermere mente dommerne at han havde været ansvarlig for kontakt med Graff #72, hvilket gav teamet en 35 sekunders tidsstraf efter løbet.

CD Sport #30 sluttede løbet i gruset. Så fra at føre løbet, til at få straf, til ikke at gennemføre… ikke godt.

DKR Engineering #3
Photo: JJ Media

DKR Engineering #3 med Francois Kirmann og Laurents Hörr vandt løbet foran Lanan Racing #25 med Michael Benham og Duncan Tappy, og Graff #39 med Nicolas Schatz og Adrien Chila som treer.

Mikkel Mac og Fabien Lavergne i Luzich Racing #71 vandt også weekendens andet løb i GT3 klassen, foran Beechdean AMR #99 med Ross Gunn og Andrew Howard, samt SPS Automotive Performance Mercedes #40 på P3 med Valentin Pierburg og Tom Onslow-Cole.

RLR MSport #15 med Martin Vedel Mortensen og Freddie Hunt sluttede 8’er blandt LMP3 bilerne, mens KEO Racing #43 med Michael Markussen og Joakim Frid blev klassificeret 22’er, men måtte desværre udgå på sidste omgang. RLR MSport #14 med Christian Stubbe Olsen og Mark Mayall gennemførte løbet på 24. pladsen, en omgang efter den vindende bil.

Weekendens resultater betyder at Lanan Racing #25 stadig er i front af LMP3 mesterskabet, men DKR Engineering #3 har hentet en håndfuld point ind på dem. Nielsen Racing #2 er fortsat treer, men Graff #39 nærmer sig med stormskridt.

Luzich Racing Ferrari #71 har taget føringen i GT3 foran Kessel Racing Ferrari #8, som havde en skidt weekend med en 10. og 4. plads i de to løb. Spirit of Race Ferrari #51 er gået forbi Beechdean AMR #99 i kampen om 3. pladsen.

Den næste afdeling af Michelin Le Mans Cup 2019 køres den 20. juli på Circuit de Catalunya i Spanien.

Relaterede nyheder