Le Mans 24 timer 2019 – de midterste 8 timer

De midterste 8 timer i dette års 24 timers løb på Le Mans var de mørke timer, hvor der altid plejer at være en høj rate af fejl.

Det var der bestemt også.

ARC Bratislava #49 havde et solospin gennem gruset, men kom hurtigt videre.

Aston Martin Racing #97 med Alexander Lynn spandt af banen i Porsche kurverne, ramte dækbarrieren og sad herefter fast i gruset. Det udløste en Slow Zone, så bilen kunne blive slæbt fri, hvorefter Lynn selv kunne køre bilen tilbage til pitten, for bl.a. at få en ny bagvinge på bilen.

United Autosports #22 havde problemer med at få døren lukket, så mekanikerne havde det helt store værktøj fremme, inden at Paul Di Resta kunne blive sendt tilbage på banen.

Indianapolis, 2019
Photo: JJ Media

Kort tid efter midnat var løbet slut for Aston Martin Racing #95 med Marco Sørensen bag rattet. Danskeren røg af banen i Indianapolis svinget i høj fart, skøjtede henover gruset og ramte dækbarrieren med bagenden af bilen først. Men bilen var så skadet, at den ikke kunne fortsætte. Ikke at løbet for AMR #95 havde været noget at skrive hjem om alligevel (udover deres Pole), men derfor havde det været rart at fuldføre løbet.

Sørensens afkørsel udløste en Safety Car, så bilen kunne blive løftet i sikkerhed.

Da løbet blev givet fri igen, overtog AF Corse Ferrari #51 igen føringen af GTE Pro, da de overhalede Porsche #92, mens Corvette Racing #63 stadig var treer. Der gik dog ikke længe inden Porsche #93 fik kørt sig forbi 63’eren, i duellen om den sidste podieplads.

Aston Martin Racing #95
Photo: JJ Media

DragonSpeed #10 var igen langsom ude på banen. Teamet havde løbet igennem døjet med problemer omkring elektronikken til gearkassen, hvilket blev ved og ved med at give problemer.

01:24 ramte SMP Racing #17 med Egor Orudzhev dækmuren hårdt ved udgangen af Porsche kurverne, meget lig med Lynns uheld et par timer før. Bilen var dog så skadet, at den ikke kunne køre tilbage til pitten, og dermed var det russiske hold ud af løbet med den bil. Det udløste endnu en SC periode, så bilen kunne blive fjernet på sikker vis.

DragonSpeed #10 valgte at trække bilen ud af løbet, da de blev ved og ved med at have de samme gearkasse problemer. Holdet har intet at opnå i mesterskabet, og skal heller ikke bruge bilen næste år, da de ikke længere vil køre LMP1.

SMP Racing #17
Photo: JJ Media

AF Corse Ferrari #71 måtte udgå af løbet på grund af motoren ikke havde lyst til at køre mere.

ARC Bratislava #49 endte i dækmuren ved Indianapolis svinget. Henning Enqvist kæmpede med at få bilen tilbage til pitten, og det lykkedes svenskeren efter meget lang tid. Bjærgningen startede med en Slow Zone, men gik over til at være en Safety Car i stedet.

Halvvejs i løbet var Toyota Gazoo Racing #7 i front af LMP1, foran Toyota Gazoo Racing #8 og Rebellion Racing #3. I LMP2 var G-Drive Racing #26 i føring, foran Signatech Alpine Matmut #36 og Jackie Chan DC Racing #38. Porsche #92 havde føringen i GTE Pro, med AF Corse Ferrari #51 og Porsche #91 bagved. I GTE Am var Keating Motorsports Ford #85 stadig i front, med en pæn føring over TF Sport Aston Martin #90 og Dempsey-Proton Racing Porsche #77.

United Autosports #22
Photo: JJ Media

Porsche #92 måtte dog afgive føringen i GTE Pro, da de havde et problem med udstødningen på bilen, som var revnet. Det kostede dem 21 minutter i pitten, inden at de var tilbage på banen igen. Dermed kunne de formentlig godt skyde en hvid pil efter en podieplads i løbet, men lå stadig til at sikre sig VM titlen – såfremt de kunne holde den kørende.

Cetilar Racing Villorba Corse #47 fik en 3 minutters Stop & Go, da de var kørt ud på banen, mens der havde været rødt lys for enden af pitlane under en tidligere Safety Car periode.

MR Racing Ferrari #70 fik en 1 minutters Stop & Go for at have kørt for hurtigt i en Slow Zone.

United Autosports #32 havde problemer med en punktering, som også skadede bilens generator, som mekanikerne måtte i gang med at få skiftet, hvilket kostede dem mange omgange.

Kessel Racing #60
Photo: JJ Media

Jackie Chan DC Racing #37 fik problemer med gearkassen, så mekanikerne måtte i gang med at forsøge at løse det. Det kunne de desværre ikke, og derfor måtte Ricky Taylor, Jordan King og David Heinemeier Hansson udgå af løbet.

TF Sport Aston Martin #90 med Euan Hankey røg i gruset for enden af Mulsanne langsiden, og måtte trækkes fri, mens der var en Slow Zone i området.

Skaderne fra det tidligere uheld for ARC Bratislava #49 var så store, at bilen ikke kunne repareres, og Henning Enqvist, Miro Konopka og Konstantin Tereschenko.

Bykolles Racing Team #4 opgav også løbet, kort tid før solopgang, da bilen havde tekniske problemer, som de havde døjet med gennem en stor del af løbet.

Arnage, 2019
Photo: JJ Media

Larbre Competition #50 fik en 30 sekunders Stop & Go straf for at have kørt for hurtig i en Slow Zone. Da Romano Ricci afsonede straffen, lykkedes det ham at køre for hurtigt i pitten  – og så fik han lige en 30 sekunders Stop & Go det også… Ikke at de var topkandidat i LMP2, men derfor alligevel dumme fejl at lave.

Der kom Full Course Yellow da både Kessel Racing Ferrari #60 og Gulf Racing Porsche #86 holdt i gruset på samme tid – i Porsche kurverne og Indianapolis respektivt.

Efter 16 timers racerløb var stillingen i LMP1; Toyota Gazoo Racing #7, Toyota Gazoo Racing #8 og Rebellion Racing #3 – LMP2; G-Drive Racing #26, Signatech Alpine Matmut #36 og Jackie Chan DC Racing #38 – GTE Pro; Porsche #91, Corvette Racing #63 og Porsche #93 – GTE Am; Keating Motorsports Ford #85, Team Project 1 Porsche #56 og JMW Motorsport Ferrari #84.

Men der er stadig rigtig meget ræs at køre, så der kan stadig nå at ske en helt masse.

Relaterede nyheder