Toyota, Signatech, Porsche og Porsche er mestre

24 timers løbet på Le Mans 2019 var samtidig finalen i FIA World Endurance Championship 2018-19.

For at alle de forskellige mestre ikke skal drukne i de andre resultater, har vi valgt at lave en separat artikel omkring det.

Toyota Gazoo Racing #8 med Sebastien Buemi, Kazuki Nakajima og Fernando Alonso er Verdensmestre i LMP World Endurance Driver Championship. Jose Maria Lopez, Kamui Kobayashi og Mike Conway i Toyota #7 sluttede toer, mens Gustavo Menezes og Thomas Laurent sluttede treer i mesterskabet med Rebellion Racing #3. #8 vandt løbet foran #7, mens #3 sluttede på femtepladsen, efter straffe og skader efter uheld m.v.

Toyota Gazoo Racing vandt LMP1 World Endurance Championship foran Rebellion Racing, SMP Racing, Bykolles Racing Team, DragonSpeed og CEFC TRSM Racing.

Kazuki Nakajima, Sebastien Buemi & Fernando Alonso
Photo: JJ Media

LMP2 Drivers FIA Endurance Trophy blev vundet af Signatech Alpine Matmut #36 kørerne Andre Negrao, Nicolas Lapierre og Pierre Thiriet, mens Gabriel Aubry, Ho-Pin Tung og Stephane Richelmi i Jackie Chan DC Racing #38 sluttede toer, og Pastor Maldonado og Roberto Gonzalez sluttede treer. De tre hold henholdsvis vandt, toer og udgik af løbet søndag morgen på grund af en afkørsel.

Signatech Alpine Matmut #36 vandt LMP2 FIA World Endurance Teams Trophy foran Jackie Chan DC Racing #38 og #37. #37 udgik søndag morgen med gearkasse problemer, men til deres held udgik DragonSpeed #31 også, da de kørte galt søndag morgen – og dermed var 3. pladsen sikret foran #31 på 4. pladsen.

Signatech Alpine Matmut #36
Photo: JJ Media

Michael Christensen og Kevin Estre i Porsche #92 er vindere af World Endurance GTE Drivers Championship. Sidste sæsons mestre, Alessandro Pier Guidi og James Calado sluttede toer med AF Corse Ferrari #51, mens Richard Lietz og Gianmaria Bruni i Porsche #91 sluttede treer i VM. Det er første gang siden Tom Kristensen i 2013, at Danmark har en Verdensmester i sportsvogne, da det ikke var et officielt VM, da Marco Sørensen og Nicki Thiim vandt GTE Pro mesterskabet i 2016. #92 sluttede på en skuffende 10. plads i løbet, da de havde haft problemer med en revnet udstødning natten mellem lørdag og søndag. #51 vandt løbet, mens #91 gennemførte løbet på andenpladsen.

Porsche vandt World Endurance GTE Manufacturers Championship i overlegen stil foran Ferrari, Ford, Aston Martin og BMW.

Porsche #92
Photo: JJ Media

GTE Am Drivers FIA Endurance Trophy blev vundet af Egidio Perfetti, Jörg Bergmeister og Patrick Lindsey i Team Project 1 Porsche #56, med Christian Ried og Matt Campbell i Dempsey-Proton Racing Porsche #77 toer – vel og mærke efter at have haft 0 point efter de første 4 afdelinger på grund af misæren omkring softwaren i deres datalogger. Charlie Eastwood og Salih Yoluc sluttede treer med TF Sport Aston Martin #90.

#56 sluttede løbet som toer, mens #77 sluttede på 5. pladsen og #90 sluttede helt tilbage på 12. pladsen.

Det var samme top 3 i GTE Am Teams FIA Endurance Trophy stillingen.

Team Project 1 Porsche #56
Photo: JJ Media

Alle de fire mestrehold er tilbage i FIA World Endurance Championship igen, når Prologen køres på Circuit de Catalunya om en måned – Team Project 1 Porsche har endda udvidet med en ekstra bil.

Racing24-7.net vil gerne ønske alle mestrene tillykke med de flotte titler, og de mange timers godt ræs henover sæsonen.

Relaterede nyheder