Linnemann får World RX debut

Danske Ulrik Linnemann får sin debut i FIA World Rallycross Championship, når sæsonens 6. afdeling bliver kørt den 5.-7. juli i Höljes.

Nordjyden har gennem flere sæsoner kørt i Super 1600 Europamesterskabet, som fulgte World RX gennem Europa. Sidste år skiftede han til EM serien med Supercars, men det var en lidt hård nød at knække, så i stedet blev den tidligere Anton Marklund Volkswagen Polo solgt igen, og i stedet blev der indledt et samarbejde med Olsbergs MSE omkring et RallyX Nordic program.

Det specielle ved det program er ikke mindst at han kom til at køre i den største nordiske Rallycross serie, men også at han fik en Honda Civic at køre i. Det bliver samme bil at han skal deltage i World RX med, og bliver dermed køreren som giver bilmærket debut i VM serien.

Linnemann bliver også den første danske racerkører i World RX serien, der startede tilbage i 2014, som næste skridt efter EM serien. De første to sæsoner blev domineret af Petter Solberg i en Citroen DS3, som sønnen Oliver har overtaget, inden at Volkswagen, Audi, Peugeot og Ford stillede op med de helt store kørere, hvorefter Mattias Ekström og Johan Kristoffersson har taget sig af titlerne siden, i henholdsvis Audi og Volkswagen. De fik dog konkurrence af navne som Sebastien Loeb samt brødrene Timmy og Kevin Hansen, hvoraf de to sidstnævnte stadig er at finde i serien.

Ulrik Linnemann
Photo: RallyX Nordic

Gassen gik lidt af ballonen efter 2018 sæsonen, da alle fabrikshold trak sig, på grund af de nye regler omkring batteridrevne biler – som pt er et buzzword i motorsport – blev skubbet længere ud i fremtiden, grundet uenig mellem FIA og konstruktørerne. Derfor er det knapt så professionelle organisationer som kører World RX i denne sæson, mens en stor del af kørerne også er blevet skiftet ud.

Men netop det kan gå hen og bliver Ulriks helt store chance. Han kender Höljes banen i Sverige fra både Super 1600 og Supercar tiden sidste år, og får derudover støtte af en masse danskere, som i forvejen plejer at valfarte til den svenske bane, som ligger ude midt i en granskov.

Olsbergs MSE har som team også stor erfaring fra VM serien, hvor det dog var Ford Fiesta WRX racere, at teamet deltog med.

Indtil videre er det kun en aftale for dette ene løb, men Ulrik Linnemann håber på at der bliver mulighed for mere i fremtiden – for VM er hans ultimative mål.

Relaterede nyheder