Algarve Pro Racing skifter ud

Algarve Pro Racing skifter lidt ud i kørerbesætningen i den anden del af European Le Mans Series 2019.

Franske Olivier Pla kommer til holdet, og skal køre i #25 sammen med John Falb og Andrea Pizzitola. Teamet tager afsked med Mark Patterson i denne omgang.

Patterson var uheldig at komme til skade på Monza i forbindelse med en ELMS test forud for løbet på selvsamme bane. Det betød desværre at han gik glip af både Monza løbet samt 24 timers løbet i Le Mans. Resultaterne hidtil har heller ikke været det helt store, men primært hæmmet af at både Patterson og Falb er Bronze kørere. Derfor har teamet haft det utroligt svært i forhold til eksempelvis G-Drive Racing, som har Guld/Guld/Sølv eller endda Platin/Guld/Sølv ved nogle afdelinger.

Olivier Pla har tonsvis af LMP2 erfaring i bagagen. Gennem mange sæsoner var han med til at udvikle ONROAK produkter under både OAK Racing navnet, og senere Ligier. APR kører dog med ORECA 07, som franskmanden allerede stiftede bekendtskab med i ELMS 2018 hos Racing Engineering.

Algarve Pro Racing #25
Photo: JJ Media

Ved ELMS åbningsløbet på Paul Ricard i år, var han afløser for Harry Tincknell hos Carlin i deres Dallara LMP2 racer – og alt dette sideløbene med hans opgaver hos Ford Chip Ganassi Team UK i FIA WEC, samt hans 3. kører tjans hos Mazda Team Joest i de lange løb i IMSA.

Der er ikke nogen tvivl om at kombinationen Pla/Pizzitola bliver lynende hurtig, og forhåbentlig kan de to lære noget fra sig, så Falb bliver endnu hurtigere.

Vi kan dog snart forvente at se Mark Patterson i et andet program, men det har teamet ikke meldt officielt ud endnu, så det vælger vi at respektere.

Første gang at Pla/Pizzitola/Falb kombinationen skal i aktion, er om 3 uger, når sæsonens 3. afdeling af European Le Mans Series bliver kørt på Circuit de Catalunya nær Barcelona i Spanien.

Relaterede nyheder