2 Audier misser Canada

IMSA WeatherTech SportsCar Championship går glip af to GTD deltagere i seriens eneste canadiske løb i 2019.

Denne weekend køres der ræs på Canadian Tire Motorsport Park nær Bowmanville i Ontario, men to Audi holder går glip af løbet af forskellige grunde.

Moorespeed #19 fik bilen smadret under træningen på Watkins Glen for får dage siden, og derfor har holdet ikke mulighed for at få den klargjort til CTMP løbet. Heldigvis var det kun materiel skade i uheldet, men med Watkins Glen placeret lige sydvest for New York – en teambase i Austin, Texas – og så et løb i Canada, er det logistisk umuligt for dem at klare opgaven. Derfor må Alex Riberas og Will Hardeman sidde over.

Moorespeed Audi #19
Photo: JJ Media

Det andet hold er Starworks Motorsport #8. De har haft en svær start på 2019 sæsonen, og indtager aktuelt 12. pladsen i mesterskabet. Bilen har manglet tophastighed de seneste tre weekender. Ikke siden Sebring har de kunnet følge de andre hold på topfarten. De har manglet omkring 5 Miles per hour i forhold til de andre Audi racere i feltet, og nu vil holdet bruge juli måned på at finde ud af, hvor at det er tilfældet.

En ting er at Parker Chase og Ryan Dalziel mangler topfart – det kunne også nogle gange være relateret til BOP. Men når de andre Audi racere i feltet ligger med helt i toppen, er der enten noget galt med motoren på bilen, eller også er der gået noget helt galt med bilens opsætning. 5 Miles per hour er ikke noget man spøger med – det er markant.

Starworks Motorsport Audi #8
Photo: JJ Media

Godt nok førte holdet løbet på Watkins Glen i en halvtimes tid, hen mod slutningen af løbet, men det var grundet en masse Safety Car perioder, og en meget alternativ pitstrategi i forhold til konkurrenterne, hvor de dog havde haft brug for endnu en Safety Car, for at regnskabet ville være gået op. I stedet måtte de tanke med mindre end 15 minutter tilbage, og sluttede løbet som 12’er.

Beslutningen fra Starworks Motorsport er derfor at springe over CTMP samt Lime Rock Park senere i måneden, og i stedet satser de på at være tilbage på Road America i starten af august. Som teamet selv beskriver det i deres pressemeddelelse, så er der ikke længe til 2020 sæsonen starter i januar, så det er vigtigt at fundet og løst problem i år, så det ikke kommer til at ødelægge sæsonforberedelserne og ikke mindst 2020 sæsonen.

Der er ikke noget nyt omkring hvornår at Moorespeed #19 er tilbage på banen, men hvis de ligeledes springer over Lime Rock Park, har de en hel måned til at få bilen klar, inden at de så eventuelt skal tage turen til nord for Chicago og Road America banen i Wisconsin staten.

Relaterede nyheder